Greek Throwdown 2023: Επικές μάχες που κρίθηκαν στο νήμα!


Απ’ όλα είχε το... μενού στο φετινό Greek Throwdown, που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα! Το κυρίως πιάτο περιλάμβανε πρωτιές και βάθρα που κρίθηκαν σε απόσταση ελάχιστων δευτερολέπτων χαρίζοντας μας επικά φινάλε! Αθλητές «γεύτηκαν» για πρώτη φορά το πόντιουμ! Πατέρας και γιος αγωνίστηκαν ταυτόχρονα στην «αρένα» βάζοντας ένα υπέροχο... κερασάκι στην τούρτα! 
Γέλια, πανηγυρισμοί, φωνές, αψιμαχίες, δοκιμή και υπέρβαση ορίων, κόντρες, ανατροπές, χαμόγελα… Οπως ακριβώς περιμένεις να είναι ένα ελληνικό throwdown δηλαδή!

Elite men: Επτά δευτερόλεπτα έκριναν τον τίτλο!

Με κομμένη την ανάσα περίμεναν άπαντες τον Γιάννη Ταμπουρά να τελειώσει τα 10 pullovers, την τελευταία άσκηση του τελευταίου workout. Είχε σχεδόν ένα λεπτό στη διάθεσή του. Κάτω από αυτό ήταν νικητής. Πάνω από αυτό έμενε στην δεύτερη θέση πίσω από τον Αλέξανδρο Μπακούρο.
Ενα, δυο, τρία… Eννιά σερί κατάφερε να κάνει μέχρι να «σπάσει», να πάρει μία ανάσα, να δει ότι του μένει χρόνος και να μπει για το τελευταίο που «σραγίζοντας» την πρωτιά. Επτά ήταν τελικά τα δευτερόλεπτα που χώρισαν τους δύο αθλητές, που χάρισαν στο κοινό μία υπέροχη παράσταση στην οποία εν τέλει ο Ταμπουράς επικράτησε με δύο βαθμούς διαφορά (στην ισοβαθμία υπερτερούσε ο Μπακούρος). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Sigurdur Jonsson ένας αθλητής που είχε αγωνιστεί τέσσερις σερί χρονιές στα Regionals (από το 2015 έως το 2018 τις δύο πρώτες ατομικό, τις δύο επόμενες ομαδικό).
Γενικότερα, το επίπεδο στους elite άνδρες στο Greek Throwdown ήταν αρκετά υψηλό με ικανότατους αθλητές, άλλους πιο έμπειρους κι άλλους να παίρνουν το… βάπτισμα του πυρός στην μεγάλη κατηγορία.


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Γιάννης Ταμπουράς 20
2. Αλέξανδρος Μπακούρος 22
3. Sigurdur Jonsson 40

Elite women: Επαιξε με τον εαυτό της και κέρδισε!


Μία και μάλιστα από… σπόντα ήταν η συμμετοχή στην elite κατηγορία των γυναικών. Η Νικολέτα Ζάνιου ήταν αρχικά να αγωνιστεί στην κατηγορία team mixed, ωστόσο, ο συμπαίκτης της δεν μπόρεσε να παραβρεθεί με αποτέλεσμα να δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό. Παρότι δεν είχε άλλη συμμετοχή στην κατηγορία, η Ζάνιου έδειξε το υψηλό της επίπεδο, πιέζοντας μέχρι τέλους όλα τα workouts!


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Νικολέτα Ζάνιου 7
2. -
3. -

Masters men 35-39: Πολυβόλο στην κορυφή, στο νήμα το βάθρο!

Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης ο Νίκος Μπιστόλας κερδίζοντας τα 5 από τα 7 βαθμολογούμενα events και ανεβαίνοντας άνετα στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Πίσω του, όμως έγινε σκληρή μάχη για τις άλλες δύο θέσεις. Ο Nikolay Volovikov τερμάτισε τελικά δεύτερος, ενώ στο τελευταίο workout o Γιώργος Γεωργιάδης κέρδισε για δύο θέσεις τον Στέλιο Λαγουδάκη, όσοι και οι βαθμοί που τους χώρισαν για την τρίτη θέση.


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Νίκος Μπιστόλας 12
2. Nikolay Volovikov 18
3. Γιώργος Γεωργιάδης 21

Masters women 35-39: Μία και καλή!

Η Δήμητρα Καββαδά ήταν η μοναδική αθλήτρια που βρέθηκε στην κατηγορία masters γυναικών 35-39. Οπως και η Ζάνιου στην elite μπορεί να μην είχε κάποια άμεση αντίπαλο να κοντράρει, όμως, σε κανένα από τα workouts δεν ήταν φυγόπονη και έδωσε την μάχη της μέχρι να ολοκληρώσει το wod ή να ακουστεί το…. Time!


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Δήμητρα Καββαδά 7
2. -
3. -

Masters men 40-44: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή… Κανέλλος!


Μετά από μία μακρά παρουσία στην 35-39, ο Χρήστος Κανέλλος «προβιβάστηκε» σε νέα κατηγορία με… παρόμοια αποτελέσματα. 5/7 event wins έκανε απολαμβάνοντας την μοναξιά της κορυφής, την ώρα που πίσω του γινόταν σφαγή για το βάθρο. Τέσσερις βαθμοί χώρισαν την δεύτερη με την πέμπτη θέση! Στο τέλος της βραδιάς, ο Πέτρος Αυγουλέας, μετά από 19 αγώνες στην «πλάτη» του, ήρθε η στιγμή να πανηγυρίσει το πρώτο πόντιουμ στην καριέρα του. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ελισσαίος Κανελλόπουλος, ξεπερνώντας για έναν βαθμό τον Αγγελο Βούλγαρη και δύο τον Χρήστο Βλαχογγιάννη.


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Χρήστος Κανέλλος 14
2. Πέτρος Αυγουλέας 25
3. Ελισσαίος Κανελλόπουλος 26

Masters women 40-44: Κόντρα στο κακό το μάτι!

Η Ευαγγελία Τεσσαρομάτη ήταν κι αυτή μόνη της στην κατηγορία της κι έτσι συγκέντρωνε όλα τα βλέμματα πάνω της. Ολοκλήρωσε τον αγώνα της χωρίς απρόοπτα και ανέβηκε με ένα πλατύ χαμόγελο στο βάθρο παραλαμβάνοντας το μετάλλιο της!


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Ευαγγελία Τεσσαρομάτη 7
2. -
3. -

Masters men 45+: Ανετος κι ωραίος!

Αλλη μία κατηγορία με έναν εκπρόσωπο, τον Ευστάθιο Δημάκη που παρότι κι αυτός χωρίς αντίπαλο πέτυχε μερικά αξιοσημείωτα σκορ στα workouts του!


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Ευστάθιος Δημάκης 13
2. -
3. -

Masters women 45+: Νικήτρια στα σημεία!

Μετωπική κόντρα ανάμεσα σε Κριστίνα Οσμπουργκ και Ανδριάννα Καλύβα είχαμε στην κατηγορία γυναικών 45+, με την Οσμπουργκ να επικρατεί με 5 event wins έναντι 2 της αντιπάλου της!


TO ΒΑΘΡΟ

1. Κριστίνα Οσμπουργκ 9
2. Ανδριάννα Καλύβα 12
3. -

Scaled men: Αποθέωση για Κόκα!


Μπορεί να μην ξεκίνησε ιδανικά στο πρώτο διπλό workout, ωστόσο, στη συνέχεια πήρε… φόρα και σημείωσε τρεις νίκες σε 5 βαθμολογούμενα workouts! Ο Μάρκος Κόκας ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου εν μέσω αποθέωσης από τους… φαν του. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Fjordi Mancellari, ενώ τρίτος βρέθηκε ο Χρήστος Βορβής.


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Μάρκος Κόκας 40
2. Fjordi Mancellari 51
3. Χρήστος Βορβής 62

Scaled women: Τρελό φινάλε!

Μόλις πέντε ήταν οι βαθμοί που χώρισαν την πρώτη με την τέταρτη θέση! Αννα Μαρία Χρήστου και Ναταλία Θεοδωρίδη μπήκαν στο τελικό event ισόβαθμες με την πρώτη να είναι αυτή που χαμογέλασε στο φινάλε, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο. Λόγω καλύτερων πλασαρισμάτων συνολικά, η Ράνια Μπουρλή πήρε την δεύτερη θέση από την Ναταλία Θεοδωρίδη με τις δύο αθλήτριες να έχουν στο τέλος από 46 βαθμούς. Μόλις ένα πόντο πίσω τους έμεινε η Αννα Λιόντα!


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Αννα Μαρία Χρήστου 42
2. Ράνια Μπουρλή 46
3. Ναταλία Θεοδωρίδη 46

Teenage boys: Ελληνοτουρκική μάχη!


Ενας μόλις βαθμός χώρισε τον Αντώνη Ντούρμα από τον Arsen Isik! Με τέσσερις σερί «άσους» ο Ελληνας αθλητής μπήκε στον τελικό με μαξιλαράκι ασφαλείας, πήρε την δεύτερη θέση που ήταν αρκετή και επικράτησε του αντιπάλου του σε μία πολύ ωραία κόντρα! Τρίτος τερμάτισε ο Τζέισον Λέσης.
Αξιοσημείωτο ήταν το φινάλε της κατηγορίας με τον Πέτρο Κυπαρίσση να τα δίνει όλα υπό την στήριξη τόσο του πατέρα του, Γιώργου, ο οποίος είχε ολοκληρώσει μερικές θέσεις πιο πίσω το workout 5 συμμετέχοντας στην κατηγορία 40-44, όσο και όλου του κόσμου που παρακολουθούσε την προσπάθειά του!


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Αντώνης Ντούρμας 11
2. Arsen Isik 12
3. Τζέισον Λέσης 25

Teenage girls: Ανετη επικράτηση

Η Μάγια Ξενοκώστας έκανε το απόλυτο 7/7 απέναντι στην αντίπαλό της, Κατερίνα Καλογιάννη, παίρνοντας την πρώτη θέση.


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Μάγια Ξενοκώστας 7
2. Κατερίνα Καλογιάννη 14

Team men elite: Τα αγόρια είχαν κορυφαία… ροπή!

Και πως να έχαναν… Με 3 νίκες , 2 δεύτερες και 2 τρίτες θέσεις οι Torque boys (Χρήστος Κουτσόβελης, Γιάννης Κέλης) ήταν οι μεγάλοι νικητές της elite κατηγορίας του ομαδικού των ανδρών. Στη δεύτερη θέση έμειναν οι Wodbox Chalkida (Φίλιππος Αθανασίου, Γρηγόρης Κεραμιδάς), ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε η ομάδα Dailynutrafit με τους Δημήτρη Καναρά και Νίκο Αφεντούλη που ισοβάθμισαν με την Maniac Dogs. 


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Torque Boys 13
2. Wodbox Chalkida 21
3. Dailynutrafit 33

Team men scaled: Nίκη για τους Νικολήδες!

Νίκος Σολανάκης και Νίκος Βεριβάκης στην ομάδα Νικολήδες! Ολα έδειχναν… νίκη, λοιπόν, και αυτή ήρθε με μεγάλη διαφορά από τους διώκτες τους. Η Northside squad (Δημήτριος Χιώτης, Μανώλης Σαρηδάκης) τερμάτισαν δεύτεροι, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Grizzlies (Νίκος Ζαχαρόπουλος, Βασίλης Ματσούκας) που άφησαν έναν βαθμό πίσω τους την ομάδα you run, I lift (Νικ Ερμιάογλου, Παναγιώτης Μουντρούδης).


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Νικολήδες 22
2. Northside squad 47
3. Grizzlies 51

Team mixed: Το χρυσό στις… χρυσομαλλούσες!


Η Χριστιάνα Στουπάκη μοιράστηκε την… τρέλα του Δημήτρη Κίτσου, έφτιαξαν την Team Blondies και πανηγύρισαν την νίκη στην κατηγορία με εξαιρετικά πλασαρίσματα σε όλα τα workouts. Πίσω τους έμειναν οι Birrokillers (Ιρένα Γυφτέα, Θανάσης Χρονόπουλος) και οι Westside box Chania (Νίκος Αγγελάκης, Χριστίνα Καστρινάκη).


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Team Blondies 14
2. The Birrokillers 21
3. Westside box Chania 25

Team women: Αλμα προς την κορυφή!

Οι Lifterellas (Ελένη Χάμου, Ιωάννα Παπαλάμπρου) πανηγύρισαν τη νίκη στην πρώτη φορά που η συγκεκριμένη κατηγορία μπαίνει στο Greek Throwdown. Ολα τους τα πλασαρίσματα ήταν εντός τετράδας κι έτσι έφτασαν στην πρώτη θέση. Δεύτερες τερμάτισαν οι Skipper n’ Snatch (Μαρκέλλα Παντελίδη, Χριστίνα Σαχινίδου), ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Garage Rhinos (Λαμπρινή Χριστοφορίδη, Εύα Μέγα).


ΤΟ ΒΑΘΡΟ

1. Lifterellas 17
2. Skipper n’ Snatch 22
3. Garage Rhinos 25



Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και το 2023 αναφορικά με τα εγχώρια τουρνουά! Είχαμε νέες προσθήκες και παλιές σταθερές αξίες. Με τα καλά τους και τα «παρατράγουδά» τους οι διοργανώσεις μας αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να δούμε φίλους, συναθλητές, να περάσουμε καλά, να δείξουμε τις ικανότητές μας, να ξεφύγουμε από την καθημερινότητά μας.
Μακάρι το 2024 να είμαστε όλοι (αθλητές, προπονητές, διοργανωτές, κριτές, υποστηρικτές, χορηγοί) ακόμα καλύτεροι και αντάξιοι των προσδοκιών. Να βοηθάμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.
Εξάλλου, αυτό είναι το μεράκι μας. Αυτό είναι το community μας. Ας το στηρίξουμε όλοι!
Ραντεβού στις αρένες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts