CrossFit Games 2023: Fittest με σπουδαίες ανατροπές! - Δάκρυσε το Κολοσσαίο


Ο θρόνος έχει νέους… ενοικιαστές! Jeffrey Adler και Laura Horvath είναι οι φετινοί fittest on earth, κατακτώντας τα CrossFit Games μετά από σπουδαίες ανατροπές την τελευταία ημέρα! 
Βέβαια, στους άνδρες όλοι έμειναν με την απογοήτευση, μιας και ο τραυματισμός του Roman Khrennikov στο πόδι τον έθεσε πρακτικά εκτός μάχης στα δύο τελευταία tests κι ενώ τότε οι δυο τους απείχαν μόλις δύο βαθμούς. Ηταν ένα φινάλε που θα θέλαμε να δούμε. Αντ’ αυτού ο Ρώσος μας χάρισε μία από τις πιο εικονικές στιγμές των Games παλεύοντας με ένα πόδι. Συνήθως στο Κολοσαίο ο λαός διψά για αίμα. Στο Κολοσσαίο του Μάντισον πνίγηκαν στα δάκρυα. Ο Khrennikov έλαβε την αποθέωση από σύσσωμο το γήπεδο με τον κόσμο να μην μπορεί να κρατήσει τα δάκρυά του, βλέποντας την υπερπροσπάθεια που καταβάλει ο 28χρονος, ο οποίος εν τέλει κατάφερε να παραμείνει στο βάθρο! «Θέλω να είμαι ήρωας για τον γιο μου. Να με δει να παλεύω μέχρι τέλους» δήλωσε.



Το 2017, στην πρώτη χρονιά των Games στο Μάντισον, ήταν εκεί ως εθελοντής και βοηθούσε να μεταφερθεί ο εξοπλισμός για τις ανάγκες των αγώνων. Το 2023 ανέβηκε στην κορυφή του πόντιουμ!


Ο Adler με την ομάδα εθελοντών το 2017


Ο Jeffrey Adler έκανε σπουδαία Games. Μπορεί να επισκιάστηκαν από το γεγονός ότι δεν είχαμε την μεγάλη τελική μάχη, ωστόσο, ο Καναδός είχε καταφέρει να εξαλείψει το προβάδισμα 100 βαθμών του Khrennikov μέχρι ο τελευταίος να τραυματιστεί. Εγινε ο πρώτος αθλητής εκτός ΗΠΑ που κερδίζει τα Games από το 2009 και τον Φινλανδό Miko Salo, καθώς και ο πρώτος Καναδός μετά τον πρώτο νικητή το 2007, τον Partrick Fitzgerald!

Και δεύτερος βρέθηκε τελικά ο Patrick Vellner. Οπως σε κάθε του αγώνα, ο Καναδός είχε τα πάνω και τα κάτω του αλλά στο τέλος ήταν και πάλι εκεί ανάμεσα στους κορυφαίους. 

Αντίθετα, ο Justin Medeiros μετά από δύο σερί νίκες παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών και σε καμία στιγμή του τετραημέρου δεν έδειξε ικανός να μπορέσει να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο. Τελικά, αρκέστηκε στην 13η θέση. 





«Ηρθα για να κερδίσω τα CrossFit Games» τόνισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Horvath και αυτό ακριβώς έκανε. Η 18χρονη Emma Lawson ήταν άψογη και κρατούσε την πρωτοπορία μέχρι και το πρωί της Κυριακής. Εκεί όπου η αθλήτρια από την Ουγγαρία εξαπέλυσε και την επίθεσή της. Με τρεις «άσους» και μία 4η θέση (της αρκούσε και η 5η) στα τέσσερα τελευταία tests έκανε την ανατροπή και πήρε αυτό που κυνηγούσε από το 2018! Εγινε η πρώτη Ευρωπαία που κερδίζει τα Games από το 2016 και την Katrin Davidsdottir! Μπορεί η εμπειρία να μίλησε στο τέλος, αλλά τα φώτα πέφτουν πάνω και στην Lawson. Είναι η νεότερη αθλήτρια που ανεβαίνει ποτέ στο βάθρο των Games. Εδειξε ικανή σε όλα, σχεδόν ολοκληρωμένη από τόσο νεαρή ηλικία. Σίγουρα στο μέλλον μας περιμένουν εντυωπσιακές επιδόσεις από την Καναδή, την ώρα που η Tia Toomey που θα επιστρέψει το 2024 δήλωνε πως τέτοια «έξαψη για να επιστρέψει στη δράση» είχε να νιώσει από την παρθενική της συμμετοχή το 2015! Καταλαβαίνουμε, λοιππόν, τι μας περιμένει τη νέα χρονιά. Φυσικά, ειδική μνεία αξίζει η τρίτη στις γυναίκες, Arielle Loewen. Είναι η fittest μαμά on earth, επιστρέφοντας πια και με την βούλα καθώς είχε αποσυρθεί από το 2018 μέχρι το 2021 για οικογενειακούς λόγους.




Τα CrossFit Games του 2023 θα μείνουν στην μνήμη μας για πολλούς λόγους. Για την στιγμή που το στάδιο δάκρυσε για τον Khrennikov, για τους νέους νικητές, για την επιστροφή του Castro, για την τελευταία χρονιά στο Μάντισον. Και σε όλη την Ελλάδα για το πρώτο μετάλλιο, το ασημένιο που κρέμασε στο στήθος του ο Γιάννης Παπαδόπουλος μετά από μία σεμιναριακή εμφάνιση στην κατηγορία 35-39. 

Οσο γρήγορα ήρθαν τόσο γρήγορα έφυγαν. Οι κόποι των αθλητών, οι ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια τους, οι προκρίσεις από τα διάφορα στάδια της σεζόν. Αλλοι έφυγαν με χαμόγελο. Αλλοι απογοητευμένοι. Οπως συμβαίνει πάντα στον αθλητισμό. Και τώρα το κοντέρ μηδενίζει και η προσπάθεια ξεκινάει από την αρχή. Τα βλέμματα στρέφονται στο 2024. Που θα έρθει τόσο γρήγορα…


Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts