ΤΙΤΑΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΩΝ CROSSFIT GAMES!


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Με γράμματα χρυσά! Οπως ακριβώς αρμόζει σε εκείνους που γράφουν ιστορία! 

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι ο πρώτος Ελληνας στα χρονικά που ανεβαίνει στο βάθρο των CrossFit Games! Κατέθεσε την ψυχή του στο Μάντισον. Ηταν συγκλονιστικός! Είναι με κάθε επισημότητα ο δεύτερος «fittest on earth» στην κατηγορία masters 35-39!


Από την πρώτη στιγμή έδειξε πως θα παλέψει για κάτι σπουδαίο. Ξεκίνησε με event win επιβεβαιώνοντας πως στην άρση βαρών δεν έχει αντίπαλο στον κόσμο. Ακόμα όμως και σε workouts που θεωρητικά δεν του ταίριαζαν κατάφερε να ανταπεξέλθει εξαιρετικά. Σε κάθε αγώνισμα, σε κάθε επανάληψη έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Και δικαιώθηκε. Δικαιώθηκε ο ίδιος, η ομάδα του, όλοι όσοι τον υποστήριξαν ένθερμα από όλη την Ελλάδα. 


Και να σκεφτεί κανείς πως για ένα μήνα μετά τα ημιτελικά ήταν πρακτικά... αποκλεισμένος από τα CrossFit Games. Από εκεί που δεν θα είχαμε Έλληνα αθλητή στους αγώνες για πρώτη φορά από το 2018, ήρθε τελικά το πρώτο μετάλλιο! Είναι κάποιες φορές που η μοίρα επιφυλάσσει ωραίες ιστορίες. Η πρόσκληση τελικά ήρθε και παρότι είχε χάσει πολλές κρίσιμες ημέρες προετοιμασίας, αυτό δεν έδειξε να μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο προς την δόξα.


Σε ένα από τα πρώτα μηνύματα που του είχα στείλει ποτέ, τον είχα ρωτήσει αν είναι ικανοποιημένος από τα (λίγα ομολογουμένως) χρήματα που έδινε η CrossFit στους αθλητές στα ημιτελικά τότε το 2021. «Πάμε για τη δόξα» μου είχε πει. Μπορεί τότε να είχε χάσει την πρόκριση στα Games στο νήμα, αλλά η δόξα δεν άργησε να έρθει για τον «γορίλα». 



Φυσικά, τιμή και δόξα αξίζουν και στους ανθρώπους γύρω του. Στην σύντομα σύζυγό του, Λυδία Κόρκα, που είναι πάντα στο πλευρό του, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Στον προπονητή του, Κώστα Αποστολόπουλο, με τον οποίο έχει αδερφική σχέση και οι συμβουλές του έχουν αποδώσει τα μέγιστα. Στον περίγυρό του, που πάντα είναι εκεί να τον στηρίξει. Στα εύκολα και στα δύσκολα.




Ο Γιάννης Παπαδόπουλος τα κατάφερε. Είναι στο πάνθεον. Είναι εκεί που του αξίζει να είναι. Κανένας δεν του χάρισε κάτι. Η σκληρή δουλειά ανταμοίφθηκε!


Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Sam Dancer, ένας ικανότατος και έμπειρος αθλητής που πιθανότατα θα είχε κερδίσει και πέρυσι αν δεν τραυματιζόταν σοβαρά στο πρώτο event, ενώ δήλωσε πως θέλει να επιστρέψει στους elite. Ο Παπαδόπουλος άφησε πίσω του τον περσινό νικητή, Bryan Wong, αλλά και έναν θρύλο του CrossFit, τον Scott Panchik.


Ο Ελληνας αθλητής στα οκτώ event κατέλαβε τις εξής θέσεις αντίστοιχα: 1-3-10-2-2-8-2-2.


Η δεύτερη θέση θα του αποφέρει και 10.000 δολάρια.


Γιάννη... Υποκλινόμαστε!




H ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Masters 35-39)


1. Sam Dancer 650

2. Ioannis Papadopoulos 580

3. Bryan Wong 530

4. Scott Panchik 510

5. Adam De Jong 480

6. Gintas Petrikas 460

7. Josh Marunde 360

8. Julien Lopez 350

9. Steven Fawcett 320

10. Lars Kristensen* 110

* Αποσύρθηκε μετά την πρώτη ημέρα λόγω τραυματισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts