CrossFit Games 2023: Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ!


Η σημαντικότερη εβδομάδα της χρονιάς για το CrossFit έφτασε! Τα CrossFit Games 2023 ξεκινούν (1-6 Αυγούστου) με την παρουσία των κορυφαίων του αθλήματος. Ανάμεσα τους και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, που αγωνίζεται στην κατηγορία 35-39! Ο «γορίλας» θα σηκώσει την ελληνική σημαία στο Μάντισον, όπως και πέρυσι (τότε είχε και τον Γιώργο Καράβη στο πλάι του). Στις elite κατηγορίες το βάρος πέφτει στο γυναικείο ταμπλό καθώς μετά από έξι σερί κατακτήσεις, η Tia Clair Toomey δεν θα υπερασπιστεί το στέμμα της, λόγω της γέννησης του παιδιού της. 

Αντίθετα, στους άνδρες ο Justin Medeiros θα είναι εκεί κυνηγώντας έναν τρίτο συνεχόμενο τίτλο. 


GAMES BOUND


Πέρασε από 40 κύματα αλλά τελικά ο Παπαδόπουλος θα είναι και φέτος στην Αμερική. Ο Ελληνας αθλητής, μετά από ένα πέναλτι 10 επαναλήψεων, είχε μείνει 13ος στον ημιτελικό της κατηγορίας masters 35-39, ενώ προκρίνονταν οι top-10. Rich Froning και Frederik Aegidius δεν αποδέχτηκαν το εισιτήριο για τα Games, ενώ ο Carlos Albaladejo προκρίθηκε και με ομάδα μέσω του ημιτελικού της Ασίας και εν τέλει θα παίξει στο ομαδικό. Ετσι, η… γραμμή έπεσε στην 13η και… τυχερή θέση για τον Παπαδόπουλο. 

Ο 36χρονος αθλητής με όλη αυτή την «περιπέτεια» έχασε έναν ολόκληρο μήνα κομβικής προετοιμασίας για τα Games, ωστόσο, θα παλέψει για κάτι ακόμη καλύτερο από την περσινή 5η θέση.

Μπορεί να μην παίξει φέτος κόντρα στον Froning, αλλά αυτό, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, ήταν μία… βασική συνθήκη για να προκριθεί. Θα έχει πάντως απέναντι του πανίσχυρα ονόματα. Ενας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών, ο Scott Panchik κάνει το ντεμπούτο του στην masters κατηγορία και αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Ελπίζει, βέβαια, να μην πάθει ότι ο Sam Dancer το περασμένο καλοκαίρι, όπου ο Αμερικανός αθλητής είχε τραυματιστεί στον δικέφαλο από το πρώτο workout και εγκατέλειψε το κυνήγι της κορυφής, εκεί που βρέθηκε τελικά ο Bryan Wong, ο οποίος θέλει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα.

Ο Παπαδόπουλος θα αγωνιστεί από την Τρίτη 1η Αυγούστου μέχρι και την Πέμπτη 3 Αυγούστου. Αναλυτικά τα ωράρια θα τα βρείτε πατώντας ΕΔΩ ενώ φυσικά θα υπάρχει και ενημέρωση μέσω των social media στο yesiWOD! 

Τα workouts μπορείτε να τα δείτε πατώντας ΕΔΩ! Συνολικά θα υπάρξουν 8 διαφορετικά tests: 3 την Τρίτη, 3 την Τετάρτη και 2 την Πέμπτη.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ MASTERS 35-39:

Scott Panchik

Lars Kristensen

Sam Dancer

Bryan Wong

Julien Lopez

Gintas Petrikas

Josh Marunde

Adam De Jong

Steven Fawcett

Ioannis Papadopoulos


ΝΕΑ «ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2017!

Κι αν όλοι πίστεψαν πως η Mal O’Brien θα διαδεχόταν την έξι σερί χρονιές πρωταθλήτρια και προσφάτως μητέρα Toomey, τα σχέδια της 19χρονης ήταν άλλα και αποφάσισε να αποσυρθεί πριν από τα semifinals! Ετσι, η μάχη αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπη με πολλές εξίσου ικανές αθλήτριες να ερίζουν για το πρώτο σκαλί του βάθρου. Οι μοναδικές από τις 40 συμμετέχουσες που έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης (και μάλιστα δις) στο παρελθόν είναι οι Ισλανδές Annie Thorisdottir και Katrin Davidsdottir. Μάλιστα, η τελευταία ήταν η νικήτρια το ‘15 και το ‘16, τις δύο χρονιές δηλαδή που η Toomey είχε μείνει δεύτερη στο ξεκίνημα της καριέρας της. Παράλληλα, φέτος βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Mat Fraser, ο οποίος μπορεί να «έχασε» την O’Brien αλλά συνεχίζει να ελπίζει στον πρώτο του τίτλο ως προπονητής!


Στο ταμπλό των ανδρών ο Justin Medeiros έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει καλά σε κάθε είδους αγώνισμα κι αυτό τον καθιστά φαβορί. Ωστόσο, δεν έχει δείξει στοιχεία απόλυτης κυριαρχίας, όπως έκανε ο Fraser για παράδειγμα κι έτσι οι αντίπαλοί του μπορούν εύλογα να ελπίζουν πως θα τον… ανατρέψουν από την πρωτοκαθεδρία. Μία σημαντική, πάντως, απώλεια είναι αυτή του Ricky Garard. Πέρυσι, ο αθλητής από την Αυστραλία τερμάτισε στην τρίτη θέση στα πρώτα του Games μετά τον 4ετή αποκλεισμό του για χρήση αναβολικών. Ομως, φέτος ένας τραυματισμός δεν του επιτρέπει να είναι στο Μάντισον. Αντίθετα, εκεί θα είναι για 10η φορά οι μπαρουτοκαπνισμένοι Bjorgvin Karl Gudmundsson, Cole Sager και Noah Ohlsen. Για τον Ohlsen, μάλιστα, θα είναι η τελευταία του χρονιά στην elite κατηγορία, ενώ του χρόνου αναμένεται να αγωνιστεί στο ομαδικό. 


Αναλυτικά τα workouts της elite κατηγορίας μπορείτε να τα δείτε πατώντας ΕΔΩ

Τα ωράρια μπορείτε να τα δείτε πατώντας ΕΔΩ

Οι elite αγωνίζονται από την Πέμπτη 3 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 6 Αυγούστου.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ:

Noah Ohlsen

Ant Haynes

Will Moorad

Samuel Kwant

Björgvin Karl Guðmundsson

Brent Fikowski

Cole Sager

Jay Crouch

Patrick Vellner

Spencer Panchik

Jonne Koski

Alex Vigneault

David Shorunke

Bronislaw Olenkowicz

Jake Douglas

Samuel Cournoyer

Chandler Smith

Jeffrey Adler

Uldis Upenieks

Bayley Martin

Michal Wesolowski

Dallin Pepper

Arthur Semenov

Colten Mertens

Henrik Haapalainen

Justin Medeiros

Nick Mathew

Jack Farlow

James Sprague

Kaique Cerveny

Moritz Fiebig

Jelle Hoste

Roman Khrennikov

Jayson Hopper

Lazar Đukić

Luke Parker

Fabian Beneito

Cole Greashaber

Morteza Sedaghat

Kalyan Souza


ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

Annie Thorisdottir

Katrin Tanja Davidsdottir

Sydney Wells

Arielle Loewen

Amanda Barnhart

Victoria Campos

Emma McQuaid

Feeroozeh Saghafi

Jamie Simmonds

Danielle Brandon

Emily Rolfe

Rebecka Vitesson

Alexis Raptis

Shelby Neal

Paige Semenza

Baylee Rayl

Laura Horvath

Bethany Flores

Christine Kolenbrander

Manon Angonese

Karin Freyová

Kelly Baker

Gabriela Migała

Matilde Garnes

Caroline Stanley

Emma Tall

Michelle Basnett

Shahad Budebs

Ella Wunger

Ellie Turner

Paige Powers

Alex Gazan

Emily de Rooy

Olivia Kerstetter

Seher Kaya

Emma Cary

Emma Lawson

Elisa Fuliano

Alexia Williams

Abigail Domit


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ CASTRO

Μετά από την απουσία του το 2022, ο μόνιμος διευθυντής των Games, Dave Castro, επέστρεψε πριν από περίπου δύο μήνες. Και μπορεί οι φετινοί αγώνες να είχαν σχεδόν πάρει την τελική τους μορφή υπό τις οδηγίες του Adrian Bozman, ωστόσο πρόλαβε να βάλει και λίγο το… χεράκι του ο Castro όπως αποκάλυψε ο ίδιος. 

Οι αγώνες θα μεταδοθούν από το κανάλι των CrossFit Games στο YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts