Νικήτρια αύρα για τον Χρήστο Ζιάβρα στο CFC 2023!


Μετά από μία σπουδαία μονομαχία τα… νιάτα κέρδισαν την εμπειρία! Ο Χρήστος Ζιάβρας κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Centaurian Fit-Test Competition, επικρατώντας μετά από ένα εντυπωσιακό αγώνα του Αλέξανδρου Μπακούρου! 

Το δεύτερο CrossFit licensed event της Ελλάδας διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο (24-25/6) στον Βόλο με το επίπεδο των αθλητών να είναι ιδιαίτερα υψηλό σε όλες τις κατηγορίες, χαρίζοντας μας μερικές πολύ όμορφες στιγμές. 

Οι νικητές προκρίνονται στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της International Functional Fitness Federation. Στα team couples θα συνεργαστούν οι δύο πρώτες ομάδες και θα σχηματίσουν την Ελληνική Ομάδα Functional Fitness Federation (HF3) από τέσσερις αθλητές (2 άνδρες και 2 γυναίκες) που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τα 6 workouts είχαν αρκετή ποικιλία. Στην αρχή της διοργάνωσης είχαμε το στοιχείο της θάλασσας που δεν βλέπουμε συχνά, είχαμε max lift, ενώ και ο τελικός είχε πολύ ωραία ροή με το monkey bar να δίνει επίσης το κάτι διαφορετικό.

* Το τελικό workout
(FOR TIME (12’ TIME CAP)
30m d-ball carry 25kg (checkpoint 3m = 1 rep)
15m handstand walk and run back
30m d-ball carry 50kg men/25kg women (checkpoint 3m = 1 rep)
15m handstand walk and run back
30m d-ball carry 70kg men/50kg women (checkpoint 3m = 1 rep)
30/20cal bike
35m/25m monkey bar (checkpoint 5m = 1 rep)
20 ground to overhead 70kg/50kg
Run to finish



ELITE MEN: Ο νέος ήταν και ωραίος!


Πέρυσι πήγε την τελευταία στιγμή και εμφανιζόταν μάλιστα στο leaderboard με το όνομα του συναθλητή του, Γιώργου Κακολύρη. Και κέρδισε! Φέτος ήταν ξανά εκεί για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και το κατάφερε! Ο Χρήστος Ζιάβρας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, έχοντας τρία event wins και επικρατώντας στο νήμα του Αλέξανδρου Μπακούρου! Ο τελευταίος μετά από μία μεγάλη αγωνιστική αποχή επέστρεψε στην δράση και έδειξε να βρίσκεται σε πολλή καλή κατάσταση. Στο τέλος τα έδωσε όλα, κέρδισε τα δύο τελευταία workouts φτάνοντας κι αυτός τις τρεις συνολικά νίκες, αλλά έμεινε μακριά από την κορυφή για δύο μόλις βαθμούς. Οι δύο αθλητές μας πρόσφεραν, πάντως, εντυπωσιακό θέαμα με τον νέο να κερδίζει αυτή τη φορά τον... παλιό. Μαζί τους στο πόντιουμ ανέβηκε ο Δημήτρης Βελάνας που έδειξε επίσης ότι έχει πολύ μέλλον. Το επίπεδο στην κατηγορία των elite ανδρών φέτος ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην πρώτη δεκάδα. Μπούρας, Σαπουνάς, Κακολύρης, Βαβαλιός, Κοντοβάς, Τζιβάκος, Ζιώγος. Ολοι τους ικανότατοι αθλητές που ανέβασαν τον πήχη στο φετινό CFC.




ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Χρήστος Ζιάβρας 25

2. Αλέξανδρος Μπακούρος 27

3. Δημήτρης Βελάνας 34


ELITE WOMEN: Στο φινάλε χαμογέλασε η Γρηγοριάδη


Ωραία κόντρα που κρίθηκε στο φινάλε είχαμε ανάμεσα σε Αφροδίτη Γρηγοριάδη και Εβελίνα Γιαλίδη, με την πρώτη να επικρατεί εν τέλει για δύο βαθμούς, κερδίζοντας το τελικό workout (της αρκούσε να βγει δεύτερη σε αυτό για να εξασφαλίσει τον τίτλο). Η Ναταλία Παπαρούνη συμπλήρωσε την τριάδα κερδίζοντας στην ισοβαθμία την Σοφία Κάββαλου. 

Γενικά πάντως και σε αντίθεση με τους άνδρες οι συμμετοχές στις elite γυναίκες (πέντε ήταν συνολικά) δεν είναι πολλές, κάτι που ελπίζουμε να αλλάξει στο μέλλον και να κάνουν το… άλμα από την scaled κατηγορία αρκετές αθλήτριες που έχουν τα φόντα για να αγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο.


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Αφροδίτη Γρηγοριάδη 13

2. Εβελίνα Γιαλίδη 15

3. Ναταλία Παπαρούνη 24 



SCALED MEN: Ανετος ο Ματζουράνης

Εδώ δεν είχαμε κάποιο… άγχος για τον τελικό νικητή μιας και ο Σταύρος Ματζουράνης είχε πάρει σημαντική διαφορά από τους συναθλητές του πριν από τον τελικό. Στην πολυπληθέστερη κατηγορία του CFC ο Ματζουράνης έκανε αυτό που έπρεπε. Ηταν σταθερά καλός σε όλα τα events και πανηγύρισε την νίκη αφήνοντας πίσω του τους Αλέξανδρο Δήμο (2ος) και Βασίλη Νταλαμπέκη (3ος). Με 105 αθλητές να συμμετέχουν συνολικά, ο ανταγωνισμός ήταν κι εδώ μεγάλος. Τον στόχο της δεκάδας πέτυχαν τελικά οι Λαζαρίδης, Γαρυφαλλόπουλος, Σαριδάκης, Θεοδωρόπουλος, Μουντρούδης, Μπεκιαρίδης, και Παναγιώτου.


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Σταύρος Ματζουράνης 64

2. Αλέξανδρος Δήμος 89

3. Βασίλης Νταλαμπέκης 93


SCALED WOMEN: Δεν είχε πρόβλημα το αριστερό φαλάντζι... 

Η πτήση προς την κορυφή για την Ρετζίνα Πονηρίδη ξεκίνησε νωρίς και χωρίς προβλήματα! Με τρεις άσους στο πρώτο τριπλό workout έδειξε ποιά θα είναι το αφεντικό στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα με καλή διαχείριση της κατάστασης δεν απειλήθηκε από τις Αννα Μαρία Χρήστου (2η) και Φαίη Μιχαήλ (3η), οι οποίες με την σειρά τους πήραν μεγάλη απόσταση από τις αντιπάλους τους για το βάθρο. 


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Ρετζίνα Πονηρίδη 26

2. Αννα-Μαρία Χρήστου 43

3. Φαίη Μιχαήλ 49


MASTERS MEN 35+: Πολυβόλο


Με δύο νίκες και πάντα εντός τετράδας, ο Νίκος Μπιστόλας… σκότωσε τις ελπίδες των αντιπάλων του για νίκη και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε μία κατηγορία με αρκετά έμπειρους αθλητές, χρόνια στο… κουρμπέτι των ελληνικών τουρνουά. Μόλις τρεις βαθμούς πίσω του βρέθηκε ο Γιάννης Πολίτης, που με τη σειρά του ξεπέρασε για τρεις βαθμούς τον Χρήστο Κανέλλο, στον οποίον δεν έφτασαν οι νίκες στα δύο τελευταία workouts για να ανατρέψει την κατάσταση. 


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Νίκος Μπιστόλας 22

2. Γιάννης Πολίτης 25

3. Χρήστος Κανέλλος 28


MASTERS MEN 40+: Το βάθρο κρίθηκε στο νήμα

Με τέσσερις νίκες ο Αλέξανδρος Ιωακειμίδης δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και κατέκτησε την κορυφή της κατηγορίας, μπροστά από τον Ελισσαίο Κανελλόπουλο. Εκεί όπου τα πάντα κρίθηκαν στο φινάλε ήταν για την τρίτη θέση. Ο Νίκος Αργυρόπουλος ήταν αυτός που πανηγύρισε, αφήνοντας πίσω του για έναν βαθμό τον Πέτρο Αυγουλέα και τρεις τον Πόλυ Πετρίδη, μετά από μία πολύ δυνατή μονομαχία. 


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Αλέξανδρος Ιωακειμίδης 22

2. Ελισσαίος Κανελλόπουλος 28

3. Νίκος Αργυρόπουλος 40



MASTERS MEN 45+: Ασος ο Πανέρης


Ο Νίκος Πανέρης ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί και το απέδειξε και στον αγωνιστικό χώρο. Με το απόλυτο των οκτώ… άσων ο πολύπειρος αθλητής κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ πίσω του βρέθηκαν οι Νίκος Αντωνιάδης και Κωνσταντίνος Γουλάς. 


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Νίκος Πανέρης 8

2. Νίκος Αντωνιάδης 19

3. Κωνσταντίνος Γουλάς 25


MASTERS WOMEN 45+: Απιαστη η Λαγού

Η Ελενα Λαγού με πέντε νίκες επικράτησε των άλλων δύο αντιπάλων της στην κατηγορία. Στο δεύτερο σκαλί ανέβηκε η Μαρία Τούλη, ενώ τρίτη τερμάτισε η Ιωάννα Καστόρη.


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Ελενα Λαγού 12

2. Μαρία Τούλη 15

3. Ιωάννα Καστόρη 21


MASTERS MEN 50+: Μεγάλος και... Τρανός, άτυχος ο Χατζόπουλος!


Ο Πάρης Τρανός δεν έπεσε κάτω από την τρίτη θέση σε κάποιο workout και κάνοντας… ταμείο βρέθηκε στην κορυφή του βάθρου. Πίσω του τερμάτισε ο Αλέξανδρος Τζώρτζης. Αμφότεροι θα πρέπει να αισθάνονται και λίγο τυχεροί με την… ατυχία του συναθλητή τους, Στάθη Χατζόπουλου! Ο τελευταίος χρειάστηκε έξι ράμματα στο φρύδι καθώς χτύπησε στο πρώτο αγώνισμα με το κολύμπι με αποτέλεσμα να μην συμμετάσχει στο δεύτερο και τρίτο σκέλος του workout. Δεν τα παράτησε, όμως, και στην επιστροφή του ήταν ισοπεδωτικός κερδίζοντας και τα πέντε εναπομείναντα events. Δυστυχώς, γι’ αυτόν η απόσταση από την κορυφή δεν μπορούσε να καλυφθεί, ωστόσο, εκτός από το μετάλλιο πήρε ως ανταμοιβή και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου για το πείσμα και την αγωνιστικότητά του.


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Πάρης Τρανός 15

2. Αλεξανδρος Τζώρτζης 22

3. Στάθης Χατζόπουλος 24



MASTERS WOMEN 50+: Επικράτηση για Οσμπουργκ

Η Κριστίνα Οσμπουργκ ήταν η νικήτρια στην μάχη με την αντίπαλό της Αναστασία Δημοπούλου με τις δύο αθλήτριες να είναι οι μοναδικές που συμμετείχαν στην κατηγορία.


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Κριστίνα Οσμπουργκ 10

2. Αναστασία Δημοπούλου 14

3. -


ROOKIES MEN: Εκαναν… intro σε throwdown

Μπορεί να μην ασχολούνται αρκετό καιρό με το άθλημα, όμως και οι αθλητές της rookie κατηγορίας πάλεψαν με νύχια και με δόντια για την επικράτηση. Τελικά, αυτός που πανηγύρισε στο τέλος ήταν ο Ραφαήλ Κιοσές, με τους Δημήτρη Μαυραντώνη και Δημήτρη Δεσύλλα να ακολουθούν. 


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Ραφαήλ Κιοσές 25

2. Δημήτρης Μαυραντώνης 30

3. Δημήτρης Δεσύλλας 45


ROOKIES WOMEN: Κυρίαρχη η Γκογκινούδη

Με πέντε νίκες σε επτά βαθμολογούμενα events η Παρασκευή Γκογκινούδη δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στις συναθλήτριές της. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Βάσια Δρακοπούλου, ενώ τρίτη τερμάτισε η Ελευθερία Χατζηπαπά. 


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Παρασκευή Γκογκινούδη 9

2. Βάσια Δρακοπούλου 21

3. Ελευθερία Χατζηπαπά 35


TEENAGE BOYS 18-: Πρωτιά για Πέτρου

Ο Δημήτρης Πέτρου πανηγύρισε την νίκη στην κατηγορία πετυχαίνοντας πέντε άσους σε επτά αγωνίσματα. Δεύτερος τερμάτισε ο Αντώνης Ντουρμάς και τρίτος ο Τζέισον Λέσι. Ειδική μνεία αξίζει ο τελευταίος της παρέας, Πέτρος Κυπαρίσσης, ο οποίος σε ηλικία μόλις 12 ετών έχει μπει από… νωρίς στα βάσανα! 


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Δημήτρης Πέτρου 15

2. Αντώνης Ντουρμάς 20

3. Τζέισον Λέσι 24


TEENAGE GIRLS 18-: Καναβού στην κορυφή

Η Μαρία Καναβού κατάφερε να πάρει τη νίκη, ενώ πίσω της τερμάτισαν οι Κατερίνα Σούμπαση και Κατερίνα Καλογιάννη που ισοβάθμισαν. Στην τέταρτη θέση έμεινε η Ελένη Καναβού που αποχώρησε με τραυματισμό στο χέρι μετά το δεύτερο event.


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Μαρία Καναβού 13

2. Κατερίνα Σούμπαση 19

3. Κατερίνα Καλογιάννη 19


TEAMS MEN: Επεσαν κορμιά


Φοβερές μάχες είχαμε στην ομαδική κατηγορία των ανδρών με τους SingleMarried (Στέλιος Βερνίκος, Μανώλης Παπουτσάκης) να είναι σταθερά καλοί σε όλη τη διάρκεια του διημέρου και να κατακτούν την κορυφή. Πίσω τους το βάθρο κρίθηκε στην ισοβαθμία. Οι Ταπεινοί και Πεινασμένοι (Γιώργος Καζαντζίδης, Ανδρέας Μαυρίδης) πήραν τελικά την δεύτερη θέση από τους Airforces (Δημήτρης Τζιτζιλής, Γιάννης Σπυρόπουλος).


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. SingleMarried 21

2. Ταπεινοί και Πεινασμένοι 28

3. Airforces 28



MIXED COUPLES: «Χτύπησαν» και έτρεξαν με το χρυσό!

Κυρίαρχοι στην κατηγορία ήταν οι Hit and Run (Πάνος Ζωγράφος, Βασιλική Μανώλη) με τέσσερις νίκες σε επτά βαθμολογούμενα workouts. Πίσω τους έγινε… χαμός για τις θέσεις στο βάθρο. Τα Ζουζούνια (Κώστας Καραμπίνας, Αθηνά Χαρά Ελευθεριάδου) ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί, ένα βαθμό μπροστά από τις… Σουβλακοπίτσες (Παναγιώτης Κορφιάτης, Ερατώ Λαζάρου).


ΠΟΝΤΙΟΥΜ

1. Hit and Run 22

2. Zouzounia 36

3. Οι ΣΟΥΒΛΑΚΟΠΙΤΣΕΣ 37


Αναλυτικά το leaderboard του CFC 2023 μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ

Αυτό ήταν, λοιπόν, το φετινό CFC by Anagent. Kατά κοινή ομολογία η διοργάνωση κατάφερε να πετύχει… θετικό πρόσημο, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι σκέψεις για το πως μπορεί να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση το 2024.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν από κάθε πόστο (αθλητές, κριτές, προσωπικό) και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να περάσουμε όλοι ένα όμορφο διήμερο με πολλές συγκινήσεις. 

Καλό καλοκαίρι!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts