Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Θεοφανίδης!

Ο Λευτέρης Θεοφανίδης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών σε δείγμα που έδωσε στο Ντουμπάι!
Ο Ντέιβ Κάστρο ανάρτησε τη σχετική φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της έφεσης. Ο "Ντεσμο" κινδυνεύει με αποκλεισμό τεσσάρων ετών.
"I don't give a shit" σχολίασε στο Ινσταγκραμ ο Έλληνας αθλητής, ενώ έκανε και το παρακάτω ποστ



Αν τελικά ο Θεοφανίδης τιμωρηθεί με αποκλεισμό, η θέση του στα Games δεν είναι βέβαιο πώς θα αναπληρωθεί, καθώς αυτή η περίπτωση δεν προβλέπεται στο βιβλίο των κανονισμών. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 4.02 αναφέρεται πως «η CrossFit θα αναπληρώσει μία θέση εθνικού πρωταθλητή αν εκείνος επιλέξει να αγωνιστεί με ομάδα στα Games» ενώ αναγράφεται ότι «η θέση δεν θα αναπληρωθεί αν ο αθλητής την απορρίψει ή δεν εκτελέσει όλα τα workouts όπως προβλέπεται». Ωστόσο τίποτα δεν αναφέρεται σε περίπτωση ντόπινγκ.
Πάντως, ο πρώτος στη λίστα να αντικαταστήσει τον Θεοφανίδη είναι ο Γιώργος Καράβης, που τερμάτισε δεύτερος στο ελληνικό leaderboard και 34ος στον κόσμο, μία μόλις θέση μακριά από την πρόκριση μέσω του Οπεν.
Επικριτικός ήταν ο πρωταθλητής Σερβίας, Λάζαρ Τζούκιτς, που σχολίασε: «Ολοι ξέραμε τί συμβαίνει, χαίρομαι που είναι επίσημο πλέον».
Την... σπόντα του για την υπόθεση έριξε και ο Αλεξ Κωτούλας με ανάρτησή του στο Facebook


Το άρθρο θα ενημερώνεται με τις νεότερες εξελίξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts