Μέχρι τελικής πτώσης!

Οι Ματ Φρέιζερ, Λόρα Χόρβαθ και CrossFit Mayhem Freedom ήταν οι μεγάλοι νικητές του Strength in Depth, του sanctioned event που διεξήχθη το περασμένο τριήμερο στο Λονδίνο. Τα εισιτήρια για τα Games πήγαν στον… ντόπιο, Ντέιβιντ Σορούνκε, την Κέλσι Κίελ και στην παρέα του Ριτς Φρόνινγκ. Εντυπωσιακή ήταν και η επίδοση των Ελλήνων αθλητών, Αλεξ Κωτούλα (11ος) και Γιώργου Καράβη (5ος). Ο τελευταίος, μάλιστα, έδωσε μάχη μέχρι το τέλος για την πολυπόθητη πρόκριση στα Games!


Οδοστρωτήρας Φρέιζερ, πανηγυρισμοί για Σορούνκε


Διέλυσε τον ανταγωνισμό ο Ματ Φρέιζερ
Η αρένα σείστηκε από τις ιαχές το βράδυ της Κυριακής. Οχι μόνο για τον Φρέιζερ που διέλυσε ξανά τον ανταγωνισμό με 5 νίκες σε 7 events αλλά και για τον Σορούνκε. Ο Λονδρέζος ήταν αυτός που ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου, ξεπερνώντας τον Λούκας Χόγκμπεργκ για την πρόκριση στα Games. Ο Σουηδός ξεκίνησε πολύ δυναμικά το τουρνουά και έδινε μάχη με τον Γιώργο Καράβη. Από το πρωί του Σαββάτου άρχισε την αντεπίθεσή του ο Σορούνκε και στα πέντε αγωνίσματα που πραγματοποιήθηκαν μέχρι το τέλος της διοργάνωσης δεν έπεσε κάτω από την τέταρτη θέση.
O Ντέιβιντ Σορούνκε

Εντυπωσιακοί Καράβης και Κωτούλας

Σταθερά ψηλά ήταν και ο Καράβης, όμως, η 16η θέση στο προτελευταίο event έβαλε ουσιαστικά τέλος στις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση. Πάντως, η παρουσία του Καράβη, ο οποίος βρισκόταν μονίμως εντός της πρώτης εξάδας, απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν ήταν η επίδοσή του στο Οπεν το φθινόπωρο, δείχνοντας έτοιμος να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκρισή του στα Games.
Μάχη μέχρι τέλους έδωσε ο Γιώργος Καράβης
Η ελληνική αποστολή με τους (από αριστερά): Παναγιώτη Πολυζά, Αλεξ Κωτούλα, Γιώργο Καράβη, Ανδρέα Αποστολάρα
Και ο Αλεξ Κωτούλας, όμως, είχε μερικές εντυπωσιακές εμφανίσεις σε ακόμη ένα μεγάλο τουρνουά μετά το Ντουμπάι. Τερμάτισε δεύτερος σε δύο event, υποχρεώνοντας σε αρκετές περιπτώσεις τους σχολιαστές να αναφερθούν σε αυτόν με εγκωμιαστικά σχόλια.
Φαίνεται πως η δουλειά που γίνεται από το προπονητικό team των δύο αθλητών αποδίδει καρπούς, μιας και οι επιδόσεις τους βαίνουν συνεχώς βελτιούμενες κάτι που δεν αναμένεται να σταματήσει σύντομα.
Καλή εφάνιση σε ακόμη ένα μεγάλο τουρνουά για τον Αλεξ Κωτούλα
Κοντά στην πρόκριση έφτασε και ο Μπρόνισλαβ Ολένκοβιτς. Ο Πολωνός «πλήρωσε» το κακό του ξεκίνημα την πρώτη ημέρα του τουρνουά και παρότι είχε συνεχώς καλά πλασαρίσματα στα επόμενα πέντε events έμεινε στην τέταρτη θέση, χαρίζοντας πάντως στο κοινό μερικές στιγμές για να θυμάται.
Ολένκοβιτς και Φρέιζερ με την χαρακτηριστική κίνηση Φλαμίνγκο του Πολωνού


Η Λόρα είναι εδώ

Η νικήτρια Λόρα Χόρβαθ

Στο Λονδίνο εμφανίστηκε ξανά και η εντυπωσιακή Λόρα Χόρβαθ. Μετά από μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, η αθλήτρια από την Ουγγαρία ήταν αποφασισμένη να δείξει πως είναι ακόμα εδώ. Η Χόρβαθ ξεκίνησε με δύο έβδομες θέσεις, ωστόσο, στη συνέχεια κέρδισε τα τέσσερα από τα πέντε αγωνίσματα, βάζοντας τέλος στις ελπίδες των Γκαμπριέλα Μιγκάλα (2η) και Χέιλι Ανταμς (3η) για τίτλο. Το γυναικείο βάθρο, όμως, σε αντίθεση με το ανδρικό κατελήφθη από αθλήτριες που ήδη είχαν κερδίσει το εισιτήριο για τα Games. Ετσι, τα βλέμματα στράφηκαν και πιο πίσω για τη μάχη της πρόκρισης. Αυτή που χαμογέλασε ήταν η Κέλσι Κίελ που τερμάτισε στην πέμπτη θέση, κάνοντας εντυπωσιακό φινάλε στο έβδομο event όπου και κατετάγη δεύτερη.
Πήρε την πρόκριση στα Games η Κέλσι Κίελ

Χορογραφία...


Η CrossFit Mayhem Freedom
Στις ομάδες όλοι περίμεναν την επικράτηση της CrossFit Mayhem Freedom. Ωστόσο, η παρέα του Ριτς Φρόνινγκ χρειάστηκε να κοπιάσει για να επικρατήσει. Κι αυτό γιατί μετά το πρώτο αγώνισμα (τρέξιμο 6 χλμ.) έμεινε πίσω στη βαθμολογία, τερματίζοντας 9η. Αυτό ήταν και το … καμπανάκι! Οι Ριτς Φρόνινγκ, Τσάινα Τσο, Σκοτ Πάντσικ και Τέιζια Περσέβεζ έμοιαζαν έκτοτε να έχουν βγει από χορογραφία των μπαλέτων του Μπολσόι. Ηταν απόλαυση να τους βλέπεις να αγωνίζονται και να κερδίζουν το ένα event μετά το άλλο. Τελικά, έκλεισαν τη διοργάνωση με μία δεύτερη θέση, όμως, απέδειξαν πως και φέτος αποτελούν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση των Games, στα οποία ο Φρόνινγκ θα βρεθεί για 11η σερί χρονιά. Πολύ καλή προσπάθεια να μείνουν στο… κατόπι της Mayhem Freedom έκανε η Team Wheyd από την Ιρλανδία που τελικά τερμάτισε 28 βαθμούς πίσω.

Οι τελικές δεκάδες
1. Laura Horvath (562) | Mathew Fraser (612) | Mayhem Freedom (628)
2. Gabriela Migala (541) | David Shorunke (496) | Team WHEY’D (600)
3. Haley Adams (499) | Lukas Hӧgberg (483) | TRAINLIKEFIGHT.COM (550)
4. Camilla Salomonsson Hellman (416) | Bronislaw Olenkowicz (476) | Vondelgym Motion (530)
5. Kelsey Kiel (409) | Giorgos Karavis (441) | CrossFit Roseland (344)
6. Steph Chung (359.5) | Andre Houdet (434) | AOD Fitness (324)
7. Nicole Chovan (301) | Haraldur Holgersson (404) |  Team Nordvest Black (300)
8. Tayla Howe (279.5) | Will Moorad (404) | Team Aarhus CrossFit (294)
9. Carys Webster (277) | Nicolay Billaudel (366) | Stratton Oakmont (268)
10. Alison Scudds (261) | Sam Stewart (363) | CrossFit Chester Elite (238)


Βρείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες του Strength in Depth πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts