«Φωτιά και τσεκούρι» στα Games!

Στον... Καιάδα θα «πετάξει» ο Dave Castro σχεδόν τους μισούς αθλητές μόλις μετά από 1 event στα CrossFit Games!


Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το 49% των ανδρών και το 44% των γυναικών θα αποκλειστούν έχοντας αγωνιστεί μονάχα σε ένα workout! Συγκεκριμένα από τους 148 άνδρες και τις 134 γυναίκες που θα ξεκινήσουν θα απομείνουν 75 σε κάθε κατηγορία.

Οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν να μειώνονται σε 50, 40, 30, 20, ενώ στο φινάλε θα απομείνουν 10.

Εδώ και μήνες υπήρχε έντονη φημολογία πως στα φετινά Games θα εφαρμοστεί σύστημα αποκλεισμού κάτι που είχε γίνει και στο ιταλικό throwdown πριν από μερικές εβδομάδες.

Τα σχόλια του κόσμου μέχρι στιγμής δεν είναι καθόλου θετικά για το νέο σύστημα των Αγώνων κι αυτό γιατί εγείρονται αρκετά ζητήματα.

Πρώτο και βασικότερο είναι πως πολλοί αθλητές θα ξοδέψουν πολλά χρήματα και θα ταξιδέψουν από μακρινές γωνιές της γης στο Μάντισον, αλλά το όνειρό τους θα διαρκέσει μόλις μερικά λεπτά!

Επιπλέον, μέσα σε ένα workout μπορεί κάποιος να σταθεί άτυχος (σ.σ. πέρυσι ο Βέλνερ είδε το ποδήλατό του να παρουσιάζει πρόβλημα στο εναρκτήριο event, το CRIT) χάνοντας έτσι το εισιτήριο χωρίς ουσιαστικά δική του υπαιτιότητα.

Παράλληλα, γνωρίζουμε πως στο CrossFit υπάρχουν ασκήσεις που ευνοούν συγκεκριμένους αθλητές. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από τον Castro στη δομή του WOD προκειμένου να συμπεριληφθεί ένα ευρύ φάσμα ασκήσεων, το οποίο θα συρρικνώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις διαφορές των αθλητών, ώστε να υπάρξει αξιοκρατία.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το format των αγώνων θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts