To Greek Throwdown στο πλευρό της ΕΛΕΠΑΠ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Greek Throwdown «αγκαλιάζει» την πολυετή προσφορά της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας
& Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) και προσφέρει μέρος των εσόδων της διοργάνωσης στο παράρτημα του Αγρινίου!

Η διοργάνωση  του τουρνουά CrossFit, που θα διεξαχθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας το τριήμερο 1-2-3 Νοεμβρίου, συνδράμει έμπρακτα στην προσπάθεια της ΕΛΕΠΑΠ, του πρώτου φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού σωματείου στην Ελλάδα, που παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Σήμερα διαθέτει 6 παραρτήματα σε όλη τη χώρα (Αθήνα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλος, Χανιά).

Η ΕΛΕΠΑΠ μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, όπως: Εγκεφαλική παράλυση, Νευρομυικές παθήσεις, Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, Εγκεφαλοπάθειες, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Κακώσεις νωτιαίου μυελού, Μυελομηνιγγοκήλη, Σκολίωση, Κύφωση, Βλαισοπλατυποδία φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους.

Στο παράρτημα του Αγρινίου, που άνοιξε τις πόρτες του το 1999, φιλοξενούνται πάνω από 170 παιδιά, ηλικίας από λίγων μηνών μέχρι και 25 ετών.

Στο Greek Throwdown θα λάβουν μέρος εκατοντάδες αθλητές και συνολικά χιλιάδες κόσμου θα βρεθούν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία, όχι μόνο να απολαύσουν τους αγώνες, αλλά και να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς τη δράση της ΕΛΕΠΑΠ, η οποία θα διεθέτει περίπτερο στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, ενημερώνοντας για τις δράσεις της.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί για τρίτη φορά, μετά το 2015 στα Ιωάννινα και το 2017 στην Αθήνα, υπό τη σκέπη του γυμναστηρίου Unbroken Patra. Ο ιδιοκτήτης του (αλλά και του Unbroken Gym στο Αγρίνιο), Κωνσταντίνος Καραγιώργος, είναι ξανά ο ενορχηστρωτής του τουρνουά. Ο 45χρονος καθηγητής φυσικής Αγωγής από το Αγρίνιο έχει μακρά πορεία στο χώρο του αθλητισμού. Είναι πανελληνιονίκης και, επί σειρά ετών, μέλος της Εθνικής ομάδας Στίβου, ενώ ήταν από τους πρώτους αθλητές που ασχολήθηκαν με το CrossFit στην Ελλάδα. Από το 2010 σπάνια λείπει από βάθρο διοργάνωσης στην οποία έχει λάβει μέρος ενώ το επιστέγασμα των προσπαθειών του ήρθε το 2014 όταν και κατέλαβε την 23η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία masters 40-44.

Oπως στο παρελθόν, έτσι και φέτος, το Greek Throwdown προσελκύει μεγάλα ονόματα από το χώρο του CrossFit. Η άνοδος αυτού του τύπου γυμναστικής είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό, γιατί ξεφεύγει από τα στερεοτυπικά προγράμματα ενός «συμβατικού» γυμναστηρίου. Στο CrossFit πρωταρχικός στόχος είναι η βελτίωση της υγείας του ασκούμενου, μέσω ασκήσεων που θα τον βοηθήσουν να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Μία καλύτερη ποιότητα ζωής προσφέρει και η ΕΛΕΠΑΠ. Σε όλα τα παραρτήματά της γίνεται σπουδαία δουλειά για τα παιδιά και το Greek Throwdown στέκεται αρωγός στο σωματείο, παρέχοντας τη στήριξή του στον πολύ σημαντικό αυτό σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts