Αποδόμηση!

Ασταμάτητα είναι τα «χτυπήματα» που δέχεται πια ο Γκρεγκ Γκλάσμαν! Η αποδόμηση του ιδρυτή της CrossFit συνεχίστηκε μέσω των NY Times όπου σε άρθρο τους, μέσω συνεντεύξεων πρώην υπαλλήλων και αθλητών, παρουσιάζεται ως σεξιστής, την ώρα που στο... κάδρο μπήκε και η πρώην γυναίκα του.


Μάλιστα, οι περισσότεροι οι οποίοι μίλησαν στην εφημερίδα ξαφνιάστηκαν με το γεγονός πως όλος ο κυκεώνας των εξελίξεων σχετίστηκε με τον ρατσισμό, καθώς υπέθεσαν πως «ο λόγος θα ήταν η σεξουαλική παρενόχληση».

Οκτώ πρώην υπάλληλοι της εταιρείας και τέσσερις αθλητές με στενούς δεσμούς με την CrossFit αποκάλυψαν πως ο Γκλάσμαν «μείωνε λεκτικά τις γυναίκες, τους τραβούσε τα ρούχα ώστε να φανούν τα εσώρουχά τους, ενώ με το κινητό του έπαιρνε φωτογραφίες εστιάζοντας στο στήθος των γυναικών με τις οποίες ταξίδευε μαζί για επαγγελματικούς λόγους, πολλές φορές ζητώντας τους να κοιμηθούν στο ίδιο δωμάτιο».

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στα λόγια του Αντι Σταμπφ, πρώην επίσης υπαλλήλου της CrossFit, ο οποίος προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις μέσω podcast. Το 2012 ο Γκλάσμαν ήρθε σε οικονομική συμφωνία με την την Τζούλι Κέλι, η οποία ήθελε να τον καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση. «Ημασταν στο αυτοκίνητο και τον ρώτησα γιατί είναι τόσο ευδιάθετος» σχολιάζει ο Σταμπφ και προσθέτει τα λόγια του Γκλάσμαν: «’’Επιτέλους τελείωσα αυτές τις μ…κίες με την Τζούλι. Επρεπε να την πληρώσω την πόρνη’’».

Στην αντίπερα όχθη, η CrossFit απάντησε μέσω εκπροσώπων της πως ο Γκλάσμαν αρνείται τις κατηγορίες. Μάλιστα, τονίζουν πως όλα αυτά γίνονται προκειμένου να αποδυναμωθεί ο κάτοχος του 100% της εταιρείας, προκειμένου να αναγκαστεί να πουλήσει. «Υπάρχει μία συλλογική προσπάθεια να υποτιμήσουν την εταιρεία και να την αγοράσουν για ψίχουλα» ανέφερε ο εκπρόσωπος της CrossFit.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ


Τα τελευταία δεν φαίνεται να απέχουν από την πραγματικότητα. Στο… παιχνίδι μπήκε η πρώην γυναίκα του Γκλάσμαν και συνιδρήτρια της CrossFit, Λόρεν Τζέναϊ, που προσέφερε 50 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το brand!

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την παραίτηση του Γκλάσμαν από CEO, η Τζέναϊ, που μετά το διαζύγιό τους το 2013 είχε γίνει πλουσιότερη κατά 20 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας το ποσοστό της, έστειλε e-mail στην εταιρεία: «Τα ενδιαφέροντά μου είναι μονάχα στο να βοηθήσω την εταιρεία. Σκέφτομαι τα 50 εκατομμύρια ως προσφορά. Θα μπορούσε να το σκεφτεί αυτό η CrossFit;». Η Τζέναϊ (δεν αποκάλυχε αν έλαβε κάποια απάντηση) πρόσθεσε πως έχει τη στήριξη επενδυτικού ομίλου στο νέο της… εγχείρημα, ενώ καταφέρθηκε και κατά του νέου CEO, Ντέιβ Κάστρο. «Είναι ένας yes man. Πιστεύω ότι η τοποθέτησή του δεν αλλάζει κάτι» είπε η πρώην γυναίκα του Γκλάσμαν, συμπληρώνοντας: «Αν δε συμφωνούσες με τον Γκρεγκ έμενες στο περιθώριο, ειδικά αν ήσουν γυναίκα. Το έχω δει από πρώτο χέρι».
Η Τζέναϊ με τον νέο της σύντροφο, Φράνκλιν Ταϊρόν Τάκερ, με τον οποίο θα παντρευτεί στις 26 Ιουνίου. Πλήρωσε εγγύηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να τον βγάλει από τη φυλακή, καθώς κατηγορείται για φόνο και αναμένεται η δίκη.

Στο σήριαλ CrossFit έχουν παιχτεί πια αρκετά επεισόδια, μέσα σε λίγες ημέρες. Πως φτάσαμε, όμως, ως εδώ;

  • Στις 25 Μαΐου, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ξέσπασαν διαμαρτυρίες και ταραχές σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ. Σε τηλεδιάσκεψη με ιδιοκτήτες affiliate γυμναστηρίων ο Γκλάσμαν τόνισε πως «δεν θρηνούμε για τον Φλόιντ, ούτε εγώ ούτε το προσωπικό μου».
  • Στις 6 Ιουνίου το Ινστιτούτο για την αξιολόγηση της Υγείας ανέφερε σε tweet ότι «ο ρατσισμός είναι θέμα δημόσιας υγείας» με τον Γκλάσμαν να απαντά πως «είναι Φλόιντ-19». 
  • Αυτό οδήγησε σε κατακραυγή από μεγάλους χορηγούς, όπως η Reebok, σπουδαίους αθλητές και ιδιοκτήτες affiliate γυμναστηρίων που άμεσα «έκοψαν τους δεσμούς τους» με την CrossFit.
  • Στις 9 Ιουνίου ο Γκλάσμαν παραιτήθηκε από CEO, ωστόσο, διατηρεί το 100% της εταιρείας, τοποθετώντας στη θέση του τον διευθυντή των CrossFit Games, Ντέιβ Κάστρο.
  • Στις 12 Ιουνίου, ο πρώην υπάλληλος της εταιρείας και προσωπικός πιλότος του Γκλάσμαν, Αντι Στάμπφ, ανεβάζει στο διαδίκτυο ένα podcast στο οποίο αποκαλύπτει τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις του πρώην αφεντικού του, κατά γυναικών στην εταιρεία.
  • Στις 17 Ιουνίου ανακοινώνεται πως τα CrossFit Games αναβάλλονται τουλάχιστον μέχρι τις 17 Αυγούστου.
  • Στις 20 Ιουνίου οι NY Times δημοσιεύουν το άρθρο με τα πυρά πρώην υπαλλήλων και αθλητών κατά του Γκλάσμαν και της σεξιστικής κουλτούρας που επικρατούσε στην εταιρεία.
  • Στις 21 Ιουνίου ο Αρμεν Χάμερ, μέσω βίντεο στο Youtube καλεί τον Γκλάσμαν να πουλήσει την CrossFit «όσο ακόμα αξίζει». Στα σχόλια του εν λόγω βίντεο, ο Ριτς Φρόνινγκ ο πρεσβύτερος, πατέρας του οκτάκις πρωταθλητή των Games, αναφέρει πως «καλά τα λες. Εξαιρετικός σχολιασμός της επικρατούσας κατάστασης», με τον σύζυγο και προπονητή της Τία Κλερ Τούμι, Σέιν Ορ να του απαντά «ΝΑΙ!».

Είναι δεδομένο πως έχουμε πολλά ακόμα να δούμε στην υπόθεση. Ο κόσμος δείχνει να τάσσεται κατά του Γκλάσμαν σε μεγάλο ποσοστό και πολλά είναι τα σχόλια που καλούν τον Ριτς Φρόνινγκ Τζούνιορ ή κάποια άλλη εταιρεία όπως τη Rogue να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τα ηνία της επόμενης ημέρας για το άθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts