Ο επιχειρηματίας κύριος Ρόζα!

 Πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ο Ερικ Ρόζα. Ο νέος ιδιοκτήτης και CEO της CrossFit παρουσιάζει μία ιδιαίτερα πετυχημένη καριέρα την τελευταία δεκαετία τόσο στο χώρο των επενδύσεων όσο και στο χώρο του CrossFit.


Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ενώ απέκτησε και μεταπτυχιακό από το Στάνφορντ.

Από το 2007 εντάχθηκε στην ομάδα της Datalogic και την οδήγησε σε μεγάλη ανάπτυξη. Το 2015 η εταιρεία πουλήθηκε στον τεχνολογικό όμιλο Oracle για 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια, αποδίδοντας στους επενδυτές 5 φορές τα χρήματά τους σε βάθος πενταετίας! Η Oracle παρουσίασε καθαρά κέρδη 11,08 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, με τον Ρόζα να αποχωρεί από τη θέση του CEO τον περασμένο Ιούλιο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η εταιρεία έγινε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στο Κολοράντο.

Από τον Ιανουάριο του 2019 υπήρξε ο πρόεδρος της TrueCoach, της γνωστής πλατφόρμας που χρησιμοποιείται από περισσότερους από 15.000 προπονητές και γυμναστήρια παγκοσμίως.
Η αγάπη του 52χρονου Αμερικανού για το CrossFit ξεκίνησε το 2008. Ενας τραυματισμός στο τρέξιμο και η διάγνωση για υψηλή χοληστερίνη τον οδήγησαν στο άθλημα προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του (τότε στα 40 του χρόνια) και πράγματι μέσα σε έξι μήνες τα ξεπέρασε και τα δύο. Μάλιστα, στο προφίλ του στο site των CrossFit Games συναντά κανείς και τον πολύ εντυπωσιακό χρόνο 2:40 για το γνωστό workout Fran!

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2012 άνοιξε το CrossFit Sanitas στο Μπόλντερ του Κολοράντο, ένα γυμναστήριο που πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα σε πέντε καλύτερα των ΗΠΑ.
Ετσι, παράλληλα με το γυμναστήριο «έτρεχε» και τις υπόλοιπες επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Εκτός από την Oracle, τον Μάιο του 2015 έγινε σύμβουλος στρατηγικής στην General Catalyst, εταιρεία που ασχολείται με κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, θέση στην οποία παραμένει και σήμερα. Η General Catalyst έχει επενδύσει σε εταιρείες μεταξύ των οποίων οι Airbnb και Snapchat.

Εχει τέσσερα παιδιά με την γυναίκα του, Μελίσα, η οποία εργάζεται επίσης στο CrossFit Sanitas.
Τον ελεύθερο χρόνο του προτιμά να τον περνά κάνοντας ταξίδια και σκι ενώ είναι και τραγουδιστής, συνθέτης και κιθαρίστας στο συγκρότημα που έχει με φίλους του ονόματι «The House Cats».

Πλέον το επιχειρηματικό του δαιμόνιο καλείται να οδηγήσει την CrossFit, μία εταιρεία με τζίρο 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, σε νέα μονοπάτια. Πρωταρχικός του στόχος είναι να… ενώσει ξανά την κοινότητα.

Η καινούργια εποχή αρχίζει…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts