Τέλος ο Glassman, νέος CEO ο Castro!

Το τσουνάμι των αντιδράσεων από την παγκόσμια κοινότητα του CrossFit έφερε, τελικά, την παραίτηση του Γκρεγκ Γκλάσμαν! Νέος διευθυντής της εταιρείας αναλαμβάνει ο Ντέιβ Κάστρο!


«Παραιτούμαι από CEO της CrossFit Inc. και αποφάσισα να συνταξιοδοτηθώ. Το Σάββατο δημιούργησα ένα ρήγμα στην κοινότητα του CrossFit και έβλαψα χωρίς να το θέλω πολλά από τα μέλη της. Από τότε που ίδρυσα το CrossFit πριν από 20 χρόνια, έγινε το μεγαλύτερο δίκτυο γυμναστηρίων παγκοσμίως. Ολα στο ίδιο μήκος κύματος με στόχο τη λύση χρόνιων προβλημάτων» τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Γκλάσμαν και πρόσθεσε: «Οσοι με ξέρουν γνωρίζουν πως μοναδικός στόχος μου είναι η επίλυση χρόνιων παθήσεων. Ξέρω ότι το CrossFit είναι η λύση σε αυτή την επιδημία και τα μέλη του CrossFit HQ λειτουργούν σαν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή των affiliate γυμναστηρίων. Δεν θα αφήσω τη συμπεριφορά μου να σταθεί εμπόδιο σε αυτή την αποστολή. Είναι πολύ σημαντική για να την διακινδυνέψω».






A post shared by CrossFit Games (@crossfitgames) on
Ο διευθυντής των Games και νέος πια CEO, Ντέιβ Κάστρο, δήλωσε από τη μεριά του ότι «το CrossFit είναι μία κοινότητα. Μία κοινότητα παγκόσμια, διαφορετική και σκληρή. Κάθε άτομο της κοινότητας μοιράζεται ένα κοινό δεσμό. Ολοι είμαστε αφοσιωμένοι στην υγεία και το φιτνες. Η κοινότητα πληγώθηκε, ωστόσο. Οι κοινοί μας δεσμοί φέρνουν κοντά εκατομμύρια ανθρώπους με διαφορετικές, απόψεις, θέσεις και εμπειρίες. Η τριβή είναι αναπόφευκτη. Κοινός τόπος, αλληλοσεβασμός και συντροφικότητα είναι απαραίτητα. Είναι τιμή μου να αναλάβω το ρόλο του CEO. Ελπίζω να κάνω το σωστό για όλα τα μέλη της κοινότητας και να μην χάσω το βλέμμα μου από το στόχο που ο Γκρεγκ έθεσε για όλους μας».

Η CrossFit εξέδωσε επίσης μία μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «σας απογοητεύσαμε. Χρειάζεται αλλαγή. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ότι έγινε, αλλά ζητάμε συγχώρεση, ενώ κάνουμε την αυτοκριτική μας. Με τον κόσμο σε τρομερή πίεση το τελευταίο διάστημα, δεν ήμασταν εκεί για εσάς. Εκφράζουμε τις απολογίες μας. Συγγνώμη. Ο Γκρεγκ έκανε λάθος. Μπήκε σε μία διαδικτυακή δίκη. Εχει κάνει, όμως και πολλά για αυτή την κοινότητα, δημιουργώντας αναρίθμητες ευκαιρίες για τους άλλους. Δεν μπορέσαμε να απευθυνθούμε στην ‘’έγχρωμη’’ κοινότητα γιατί περιπλέξαμε πολύ την ανάγκη μας για απάντηση. Παρά τις διαφορές μας παραμένουμε ενωμένοι. Εναντιωνόμαστε απέναντι στην αδικία. Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ήταν απάνθρωπη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της CrossFit εδώ.

Η επιλογή, βέβαια, του Κάστρο δεν έγινε δεκτή με ιδιαίτερες επιδοκιμασίες από την κοινότητα που παραμένει «μουδιασμένη» μετά τα τελευταία γεγονότα. Πάντως, ο στόχος… επετεύχθη για τους περισσότερους που ζητούσαν επιτακτικά την αποπομπή του Γκλάσμαν, μετά τα διαδικτυακά σχόλια του τελευταίου. Για το τι πυροδότησε την κατάσταση διαβάστε εδώ.
Επιπλέον, νέα στοιχεία σχετικά με την στάση του πρώην πια CEO αναφορικά με το θάνατο του Φλόιντ είδαν το φως της δημοσιότητας. Σε τηλεδιάσκεψη με ιδιοκτήτες affiliate γυμναστηρίων ο Γκλάσμαν φέρεται να είπε ότι «δεν πενθούμε για τον Φλόιντ. Γιατί να το κάνουμε; Εκτός από το ότι είναι ''αυτό που πρέπει να κάνουν οι λευκοί''».

Μένει, πλέον, να φανεί πως θα αντιδράσουν οι χορηγοί, τα affiliate γυμναστήρια που ακύρωναν κατά εκατοντάδες το «δεσμό» τους με την CrossFit, αλλά και οι αθλητές μερικοί από τους οποίους είχαν δηλώσει πως δεν θα αγωνιστούν στα Games. Μέχρι στιγμής πάντως, ο Γκλάσμαν παραμένει ο κάτοχος του 100% των δικαιωμάτων της CrossFit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts