ΣΙΦΝΟΣ - ΜΑΝΤΙΣΟΝ ΕΝΑΣ... ΚΑΡΑΒΗΣ ΔΡΟΜΟΣ!


Θρυλικός Καράβης και πάλι στα Games! Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο αθλητής από την Σίφνο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην ελίτ κατηγορία του κορυφαίου τουρνουά CrossFit στις αρχές Αυγούστου στο Μάντισον. 

Ο Καράβης μας… καρδιοχτύπησε στο τέλος, αλλά έφτασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του ημιτελικού του Λονδίνου (οι πέντε πρώτοι έπαιρναν την πρόκριση). Ισοβάθμησε με τον Briant με 430 βαθμούς (τέταρτος λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων) ενώ μόλις δύο βαθμούς πίσω τους έμεινε ο Jonne Koski. Πραγματικό χιτσκοκικό φινάλε!

Αντίθετα, ο Άλεξ Κωτούλας τερμάτισε στην 7η θέση, όπως και πέρυσι και θα διεκδικήσει την πρόκριση του στα Games μέσω του last chance qualifier.

Καράβης και Κωτούλας βρέθηκαν 5ος και 6ος αντίστοιχα πριν από το τελικό event. Οι δύο εξαιρετικοί αθλητές κατέθεσαν την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο του Strength in Depth με τον Καράβη να είναι αυτός που τελικά «τσέκαρε» το εισιτήριο για τις ΗΠΑ. 

Στην 26η θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Φωτίου και στην 17η η Ματίλντα Σπανού. Αμφότεροι μπορεί να μην πέτυχαν τους στόχους τους στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά η χρονιά τους μπορεί σίγουρα να θεωρηθεί επιτυχημένη. 


Ο Καράβης ήταν στην τριάδα στο τέλος των δύο πρώτων ημερών. Ωστόσο, στο πέμπτο event έμεινε μόλις 19ος και λίγο έλειψε να του κοστίσει ακριβά. Είχε όμως την ψυχραιμία και την εμπειρία να διαχειριστεί την κατάσταση και θα σηκώσει και πάλι την ελληνική σημαία στο Μάντισον, παρέα με τον Γιάννη Παπαδόπουλο (κατηγορία μαστερς 35+) και ίσως τον Άλεξ Κωτούλα, ο οποίος θα έχει άλλη μία ευκαιρία στα τέλη Ιουνίου. 


Την πρώτη θέση στο τουρνουά κατέλαβε ο Willy Georges ο οποίος δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του στον ώμο. Δεύτερος ήρθε ο Φινλανδός Henrik Haapalainen και τρίτος ο Δανός Andre Houdet.


Στις γυναίκες, η έκπληξη ακούει στο όνομα Katrin Davidsdottir. Η δύο φορές κάτοχος του τίτλου έμεινε έκτη και πλέον θα κυνηγήσει την πρόκριση μέσω του last chance qualifier. Στην πρώτη θέση τερμάτισε η Jacqueline Dahlstrom και πίσω της οι Emma McQuaid, Thuridur Helgadottir, Solveig Sigurdardottir και Elisa Fulgano. Η τελευταία ήταν ουσιαστικά η αθλήτρια που πέταξε εκτός την Davidsdottir και πάει για πρώτη φορά στην καριέρα της στα Games.




EVENT 1

For time:

1000m Run (Assault Runner)

2000m Row

300 Double Unders

1000m Run (Assault Runner)

Cap: Females 28mins, Males 26mins


Η έναρξη του Strength in Depth συνοδεύτηκε από ένα μεγάλο workout αντοχής. Οι γυναίκες ήταν αυτές που άνοιξαν πρώτες τον… χορό. Αγγλία και Ισλανδία κυριάρχησαν με τις Cringle και Briggs σε πρώτη και τρίτη θέση, ενώ οι Sigurdardottir, Davidsdottir και Helgadottir πήραν τις θέσεις 2, 4, 5 αντίστοιχα. Στο τελευταίο heat αγωνίστηκε η Ματίλντα Σπανού, καταλαμβάνοντας την 25η θέση στο event.


Στους άνδρες, ο Γιώργος Καράβης μπήκε πρώτος στον αγωνιστικό χώρο στο heat 1 από τα 2. Ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό και ανέβηκε στον διάδρομο για το τελευταίο χιλιόμετρο ως πρωτοπόρος μαζί με τον Ludvig Hansson. Ωστόσο, τα τελευταία 500 μέτρα αποδείχθηκαν αρκετά δύσκολα, με τον Καράβη να χάνει έδαφος και να παίρνει την 11η θέση overall. Αρκετά κοντά στους πρωτοπόρους κατάφερε να μείνει ο Αλεξ Κωτούλας. Με καλό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του wod, ο Ελληνας αθλητής τερμάτισε στην 7η θέση, ενώ απείχε μόλις 8 δευτερόλεπτα από την τρίτη θέση. Αντίθετα, ο Δημήτρης Φωτίου έμεινε αρκετά πίσω στο event τερματίζοντας στην 25η θέση συνολικά.


ΑΝΔΡΕΣ

1. Henrik Haapalainen

2. Eliot Simmonds

3. Tommaso Pieri

(7 Αλεξ Κωτούλας, 11 Γιώργος Καράβης, 25 Δημήτρης Φωτίου)


ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1. Aimee Cringle

2. Solveig Sigurdardottir

3. Samantha Briggs

(25 Ματίλντα Σπανού)



EVENT 2

3 Rounds For Time:

12 Ring Muscle Ups

30 Alternating Single Legged Squats

9 Hang Power Snatches 70/48kg

Cap: 12 Minutes


Λίγο απ’ όλα περιείχε το δεύτερο workout. Στις γυναίκες δύο εκ των φαβορί, οι Emma McQuaid και Jaqueline Dahlstrom δικαιολόγησαν τον τίτλο τους, παίρνοντας σημαντική διαφορά από τις αντιπάλους της. Σημαντική βελτίωση σε σχέση με το εναρκτήριο wod και για την Ματίλντα Σπανού. Η 28χρονη αθλήτρια πίεσε την μπάρα, όπως αναμενόταν και αναρριχήθηκε στην 13η θέση του event. Δίπλα της βρισκόταν η Davidsdottir που τα «θαλάσσωσε» και έμεινε 18η.


Το γεγονός ότι δεν έπαιζε στο δεύτερο heat μαζί με τους κορυφαίους, δεν πτόησε τον Γιώργο Καράβη. Ηταν ένα event που γνώριζε ότι έπρεπε να τα πάει καλά και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Διέλυσε τον ανταγωνισμό και πήρε την πρωτιά με 22 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Willy George. Συνέχεια στις καλές επιδόσεις έδωσε και ο Αλεξ Κωτούλας, που κατέλαβε την 10η θέση, μένοντας ψηλά στο leaderboard. Μικρή βελτίωση και για τον Δημήτρη Φωτίου, ο οποίος τερμάτισε στην 21η θέση, «πληγωμένος» από μερικά no reps στα snatch.


ΑΝΔΡΕΣ

1. Γιώργος Καράβης

2. Willy Georges

3. Guillaume Briant

(1 Γιώργος Καράβης, 10 Αλεξ Κωτούλας, 21 Δημήτρης Φωτίου)


ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1. Emma McQuaid

2. Jacqueline Dahlstrom

3. Thuridur Helgadottir

(13 Ματίλντα Σπανού)


Η πρώτη ημέρα έκλεισε αρκετά θετικά για τους Καράβη (3ος) και Κωτούλα (8ος), που εξ’ αρχής βρέθηκαν στο Λονδίνο με βλέψεις για πεντάδα. Τα leaderboard τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες ήταν εξαιρετικά αμφίρροπα με αρκετές ισοβαθμίες.



EVENT 3

3 Attempts for Max Load of:

3 Cleans

2 Front Squats

1 Jerk (Shoulder to Overhead)

Cap: 15 minutes


Το πρώτο event του Σαββάτου ήταν αρκετά θετικό για τον Γιώργο Καράβη. Ο Έλληνας αθλητής είχε επιτυχημένη προσπάθεια στα 146 κιλά και πήρε την τέταρτη θέση. Αντίθετα, ο Άλεξ Κωτούλας έμεινε στην 20η θέση προσπαθώντας να κάνει διαχείριση ζημιών στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Χαμηλά έμεινε και ο Φωτίου (26ος), ενώ στην κορυφή ισοβάθμησαν με 150 κιλά οι Kristof Horvath και Andre Houdet.

Πολύ καλή παρουσία στο event είχε και η Ματίλντα Σπανού. Υπολόγιζε αρκετά σε αυτό το workout και δικαιώθηκε τερματίζοντας τρίτη με 100 κιλά, μόλις τρία πίσω από την πρωτοπόρο Sigurdardottir και δύο από την Marie Robin.


ΑΝΔΡΕΣ

1. Kristof Horvath

2. Andre Houdet

3. Willy Georges

(4 Γιώργος Καράβης, 20 Αλεξ Κωτούλας, 26 Δημήτρης Φωτίου)


ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1. Solveig Sigurdardottir

2. Marie Robin

3. Ματίλντα Σπανού



EVENT 4

For Time:

50 Kettlebell Deadlifts 80/64kg

150ft Handstand Walk*

50 Box Jump Overs 24/20”

75 Toes to Bar

50 Box Jump Overs 24/20”

150ft Handstand Walk*

50 Kettlebell Deadlifts 80/64kg

*25ft minimum unbroken

Cap: 16 minutes


Τρομερή εμφάνιση και κορυφή για τον Άλεν Κωτούλα. Ήξερε ότι είναι δικό του το workout και δεν επέτρεψε σε κανεναν να τον αμφισβητήσει! Κάλυψε έτσι σημαντικό έδαφος και επέστρεψε στην δεκάδα. Από τη μεριά του, ο Γιώργος Καράβης τερμάτισε όγδοος κάτι που τον έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στο τέλος της ημέρας. Ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση για τον Houdet που τερμάτισε δεύτερος και έπιασε την πρώτη πεντάδα. Στην 22η θέση τερμάτισε ο Φωτίου.


Από την άλλη, η Ματίλντα Σπανού ήξερε ότι δεν της ταιριάζει το event και περιορίστηκε στην 22η θέση. Η Helgadottir πήρε τη νίκη και έκανε άλμα για την πρόκριση στα Games σκαρφαλώνοντας τρίτη συνολικά.


ΑΝΔΡΕΣ

1. Άλεξ Κωτούλας

2. Andre Houdet

3. Guillaume Briant

(8 Γιώργος Καράβης, 22 Δημήτρης Φωτίου)


ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1. Thuridur Helgadottir

2. Ella Wilkinson

3. Katrin Davidsdottir

(22 Ματίλντα Σπανού)



Στο τέλος της δεύτερης ημέρας, ο Καράβης διατηρήθηκε στην τρίτη θέση, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς το Μάντισον. Μία θέση έχασε ο Κωτούλας, ο οποίος όμως συνέχισε κι αυτός να βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης από την οποία απείχε 31 βαθμούς. Η μάχη γενικά ήταν αρκετά κλειστή, καθώς μόλις 34 βαθμοί χώρισαν τον πρωτοπόρο Georges από τον πέμπτο Houdet.

Τα πάνω και τα κάτω είχε η μέρα για την Ματίλντα Σπανού με μία τρίτη και μία 22η θέση.


EVENT 5

10 Rounds For Time:

1 legless rope climb 15’

170’ run

Cap 11 minutes


Άλλο ένα καλό event για τον Άλεξ Κωτούλα που μπήκε στην δεκάδα, ενώ αντίθετα ο Γιώργος Καράβης έχασε σημαντικό έδαφος. Οι δυο τους βρέθηκαν έτσι στις θέσεις 6 και 5 αντίστοιχα της συνολικής βαθμολογίας. Μία μάχη μεταξύ Ελλήνων για ένα εισιτήριο. Ευνοήθηκαν τα ψηλότερα κορμιά, με τον Haapalainen να γράφει τον πρώτο χρόνο. Αρκετά χαμηλά έμεινε και ο Δημήτρης Φωτίου.

Στις γυναίκες η Helgadottir πήρε δεύτερη σερί πρωτιά και έκανε άλμα πρόκρισης στα Games. Μέτριο event για την Ματίλντα Σπανού, ενώ άσχημα πήγαν τα πράγματα και για την Davidsdottir (18η) που μπήκε σε περιπέτειες αναφορικά με την απευθείας πρόκριση. 


ΑΝΔΡΕΣ

1. Henrik Haapalainen

2. Willy Georges

3. Kristof Horvath

(7 Άλεξ Κωτούλας, 18 Γιώργος Καράβης, 26 Δημήτρης Φωτίου)


ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1. Thuridur Helgadottir

2. Marie Robin

3. Emelie Lundberg

(17 Ματίλντα Σπανού)



EVENT 6

For Time:

21-15-9

Kcal Echo Bike

Bar Facing Burpees

Thrusters 61/43kg

Cap: 9 minutes


Όλα κρίθηκαν εδώ! Ο Γιώργος Καράβης έδωσε την μάχη του και την κέρδισε. Με την 7η θέση πήρε την 4η συνολικά και μαζί το εισιτήριο για το Μάντισον. Και ο Κωτούλας πάλεψε μέχρι τελευταίας ανάσας αλλά έμεινε 11ος και 7ος συνολικά, όπως και πέρυσι. Για δύο βαθμούς ο Καράβης άφησε εκτός τον Koski.

Η Davidsdottir κέρδισε το event στις γυναίκες, αλλά άργησε… Το τραίνο για Μάντισον είχε φύγει χωρίς αυτήν μέσα. 


ΑΝΔΡΕΣ

1. PD Savage

2. Andre Houdet

3. Jonne Koski

(7 Γιώργος Καράβης, 11 Άλεξ Κωτούλας, 26 Δημήτρης Φωτίου)


ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1. Katrin Davidsdottir

2. Jacqueline Dahlstrom

3. Solveig Sigurdardottir

(26 Ματίλντα Σπανού)



Δείτε τις τελικές βαθμολογίες πατώντας ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts