«Θα είναι ένα πολύ οργανωμένο -φιλικό προς τον αθλητή- event με όλες τις ανέσεις»


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την διεξαγωγή του Centaurian Fit-test Competition, που επιστρέφει… ανανεωμένο, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω κορονοϊού.

Ο διοργανωτής, Αλέξανδρος Πεσεξίδης (level 2 Preperation Coach) βρίσκεται στον χώρο της λειτουργικής προπόνησης από το 2011 και από το 2017 διοργανώνει το CFC. Μιλήσαμε μαζί του ενόψει του τουρνουά που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου στον Βόλο.



-Ποια ήταν η γενική ιδέα που έδωσε το έναυσμα για την διεξαγωγή του CFC;

Η γενική ιδέα του event ήταν από την αρχή να είναι ένας αγώνας φυσικής κατάστασης που να αποτελείται από διαφορετικές δοκιμασίες, τουλάχιστον σε σχέση με εκείνες που έχει συνηθίσει ο κόσμος να βλέπει σε αγώνες στην Ελλαδα. Μια οπτική που θα έδινε την απάντηση -Γιατί κάνεις προπόνηση; Τί κάνεις στην προπόνησή σου και που σε βοηθάει αυτό; Think out of the box! Δες τι μπορείς να κάνεις, βρες τις ελλείψεις σου.

-Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το CFC επιστρέφει. Τί περιμένετε από το φετινό τουρνουά;

Περιμένω να δω τα χαμόγελα, τις παρέες που έβλεπα κάθε χρόνο από πρώτο CFC το 2017, να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον, όλους αυτούς που τα υγειονομικά μέτρα μας κράτησαν μακριά τα τελευταία χρόνια και φυσικά έχω και εγώ απορία όπως και εσείς για το ποιοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο φέτος στο Μεξικό.



-Με αφορμή το παγκόσμιο πρωτάθλημα λειτουργικού πολυάθλου στο Μεξικό τον ερχόμενο Δεκέμβριο, πείτε μας για την συνεργασία του CFC με την ελληνική ομοσπονδία (Hellenic Functional Fitness Federation) καθώς και την παγκόσμια ομοσπονδία (IFFF).

Κατ’ αρχάς για εμένα, είναι μεγάλη τιμή που η ελληνική ομοσπονδία αναγνώρισε το CFC ως επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημά της. Είναι πολύ ωραίο όταν αναγνωρίζονται οι κόποι σου και τους ευχαριστώ. Από τη μεριά της παγκόσμιας ομοσπονδίας, είναι πραγματικά απίστευτο πόσο κοντά μας είναι σε όλο αυτό. Όταν η επικοινωνία σου με κάποιο παγκόσμιο φορέα είναι τέτοια μόνο χαρούμενος μπορώ να είμαι. Κατά τα αλλά περιμένουν και αυτοί όπως και εμείς τους αθλητές μας στα τελικά.

-Αυτοί και εμείς περιμένουν τους αθλητές στα τελικά. Οι ίδιοι οι αθλητές, από την πλευρά τους, τί να περιμένουν από το CFC τη φετινή χρονιά;

Οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα wods ενάμιση μήνα πριν αφού τα ανακοινώσαμε. Βέβαια, συνήθως τα wods μας μπορούν να δοκιμαστούν μόνο εν μέρη λόγω του "think out of the box" που λέγαμε πριν αλλά αυτό που σίγουρα αξίζει να περιμένουν, είναι ένας θεαματικά μεγάλος τελικός που θα ανακοινωθεί την τελευταία μέρα του event, και ένα πολύ οργανωμένο-φιλικό προς τον αθλητή- event με όλες τις ανέσεις ,αλλά και τις αθλητικές απαιτήσεις που ορίζει το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα «λειτουργικού πολυάθλου».



-Οι εγγραφές «κλείνουν» σε μερικές ημέρες. Πως πηγαίνουν οι συμμετοχές μέχρι στιγμής;

Μέχρι τώρα πάνε καλά και ανεβαίνουν καθημερινά αλλά νομίζω ότι όλοι φέτος έχουμε μεγάλη απορία να δούμε τι άφησαν αυτά τα δυο χρόνια πίσω τους στα box της Ελλάδας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε χρόνο θα είμαστε εδώ και όλοι μας θα το κερδίσουμε και αυτό.

-Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διοργανωθεί ένα τέτοιο τουρνουά;

Σίγουρα, δεν είναι απλή υπόθεση. Απαιτεί πολύ χρόνο και στήριξη. Δεν είναι δηλαδή δουλειά ενός μήνα. Γι’ αυτό θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς μας καθώς και το αθλητικό κέντρο Olimpico που θα μας φιλοξενήσει. Επίσης την ομαδάρα εθελοντών από διαφορά μέρη της Ελλάδας που έχουμε φέτος γιατί χωρίς όλους αυτούς τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Ευχαριστώ ειδικά και τους Mega Fitness που έχουν αναλάβει τον εξοπλισμό, αλλά και την Sumezu που θα είναι υπεύθυνη για τον ρουχισμό.



Για να αγωνιστείτε κι εσείς στο Centaurian Fit-test Competition με έπαθλο μία θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Μεξικό τον Δεκέμβριο πατήστε ΕΔΩ και δηλώστε συμμετοχή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts