Υπερηφάνεια!


Η Ελλάδα στο Μάντισον! Για άλλη μια χρονιά. Χτίζουμε τη δική μας παράδοση πια και «μεγαλώνουμε» στο άθλημα.

Γιώργος Καράβης και Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν οι φετινοί μας εκπρόσωποι που μας έκαναν και αυτό το καλοκαίρι να ξενυχτίσουμε, να τους αποθεώσουμε, να αγχωθούμε, να τους θαυμάσουμε. Δύο σπουδαίοι αθλητές, δύο εξαιρετικά παιδιά που δείχνουν σε όλους πως ποντάροντας στην σκληρή δουλειά, σε ανθρώπους που σε αγαπούν και πιστεύουν σε σένα, μπορείς να φτάσεις εκεί που έχεις ονειρευτεί. 


Ο Καράβης ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο αθλητής μας στην κορυφαία κατηγορία των Games (elite men). Εφτασε μέχρι την 37η θέση του κόσμου, ένα σπουδαίο επίτευγμα, που τον έκανε να… απογοητευτεί! Κι όμως, όταν γνωρίζεις τις ικανότητές σου δεν σου αρκεί να είσαι χαμηλά στο leaderboard των Games. Η αλλαγή φιλοσοφίας στα workouts από αυτή του Castro, στη φετινή του Βozman ήταν σημαντική. Πολλές μαζεμένες νέες ασκήσεις, νέα προσέγγιση στο σπορ. Σαν να πηγαίνεις για πανελλήνιες και εν τέλει να «πέφτουν» όλα τα… αντι-σος! Το γεγονός ότι μιλάμε για «απογοήτευση» για έναν αθλητή, που από τους εκατοντάδες χιλιάδες στον κόσμο που ξεκίνησαν το ταξίδι μέσω του Οπεν, έφτασε στην 37η θέση δηλώνει πολλά. Φυσικά, δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ο αθλητής από τη Σίφνο θα φύγει ανικανοποίητος από ένα τουρνουά. Αυτός είναι ο αθλητισμός. Θα συμβεί ξανά και ξανά. Το θέμα είναι να είναι εκεί να δίνει τη μάχη του. Και να δικαιώνεται, όπως έκανε τους τελευταίους μήνες στη Μαδρίτη, στο Ντουμπάι, την Αθήνα, το Λονδίνο, το Παρίσι. Τον δρόμο για το Μάντισον μένει να τον… διαβεί και την ερχόμενη χρονια. Πάλι από το μηδέν. Πάλι, ξεκινώντας το ταξίδι για το άγνωστο, με τους… γνωστούς (Μαρία Ντάση, Ανέστη Αρτέμη) να είναι εκεί να αντιμετωπίζουν την κάθε δυσκολία. 


Ενα ταξίδι που έκανε πράξη για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Το ήθελε αρκετό καιρό. Είχε φτάσει κοντά. Και, όπως με πολλά πράγματα στη ζωή, ήρθε η δικαίωση. Σκληρή δουλειά. Προγραμματισμός. Εκτέλεση. Επιτυχία. Η απόφαση να αγωνιστεί στην κατηγορία masters 35-39 τον δικαίωσε απόλυτα. Ο «γορίλας» είναι ο αθλητής που ξέρεις ότι αν ένα event του ταιριάξει θα το… συντρίψει! Και το έκανε όχι μια, όχι δύο, αλλά τρεις φορές στο Μάντισον. Τί απόλαυση να τον βλέπεις να κάνει τους σχολιαστές να παραμιλούν. Ηταν στιγμές που η κάμερα απλά δεν γινόταν να ξεκολλήσει από πάνω του. Η σωματοδομή του θα τραβήξει τα βλέμματα, η ικανότητά του, ιδιαίτερα με τα βαριά κιλά, θα ανοίξει στόματα, ο χαρακτήρας του θα φέρει την αποθέωση. Ο Παπαδόπουλος είναι πια 5ος στην κατηγορία 35-39. Συστήθηκε σε όλο τον κόσμο φέτος. Και για αυτόν το κοντέρ… μηδενίζει. Ακόμα και ένας «γίγαντας» θέλει τα στηρίγματά του. 
Με τη Λυδία Κόρκα και τον Κώστα Αποστολόπουλο να βρίσκονται στο πλάι του, φροντίζοντας την κάθε λεπτομέρεια η επιτυχία είναι βέβαιη. 

Συγχαρητήρια σε όλους σας! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts