Σαρ...αλιώτικα κόλπα στο Greek Throwdown!


Ενα νεύμα στην εξέδρα, ώστε να φωνάξει ακόμη περισσότερο για τις τελευταίες επαναλήψεις… Τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Ο Νικόλας Σαραλιώτης έκοψε πρώτος το νήμα και του τελικού workout για να επισφραγίσει με εντυπωσιακό τρόπο τη νίκη του στην elite κατηγορία των ανδρών στο Greek Throwdown 2022!

Ηδη από την πρώτη ημέρα, ο Σαραλιώτης έδειξε πως δεν αστειεύεται και με 2/2 νίκες στα πρώτα workouts εδραιώθηκε στην κορυφή. Εκτοτε δεν μπόρεσε κανένας να τον ρίξει από εκεί. Μεγάλη μάχη έγινε για τις άλλες δύο θέσεις στο βάθρο. Παναγιώτης Ζιάκας και Χρήστος Ζιαβράς βρέθηκαν να ισοβαθμούν με τον τελικό ενόψει (5 rft: 15 cal row-1 DT). Τελικά, ο Ζιάκας κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλό του και να βρεθεί αυτός στο δεύτερο σκαλί του πόντιουμ. 


Το φετινό Greek Throwdown, που διεξήχθη στην Πάτρα 5-6 Νοεμβρίου, ήταν το τουρνουά των μεγάλων ανατροπών! Οι περισσότεροι τελικοί των κατηγοριών εξελίχθηκαν σε θρίλερ για γερά νεύρα κρίνοντας θέσεις στο βάθρο!


Παρά την… αναποδιά που προκάλεσε η βροχή στο πρόγραμμα των αγώνων, η Κυριακή, κάτω από τις εξέδρες του Παμπελοποννησιακού σταδίου, κύλησε με το πάθος να ξεχειλίζει. Οι αθλητές με την υποστήριξη προπονητών και φίλων, που βρίσκονταν σε απόσταση… βολής, τα έδωσαν όλα. Ηταν πραγματικά απολαυστικοί!



Στις elite γυναίκες η Merve Gokcil ήταν μία κλάση ανώτερη από τις αντιπάλους της. Η αθλήτρια από την Τουρκία κέρδισε στα 4 από τα 5 event και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Πίσω της ήταν η Simone Peat, ενώ μάχη έγινε για την τρίτη θέση ανάμεσα σε Καρολίνα Κουμουνδούρου και Μαρία Γούτσια, που, όπως και στους άνδρες, βρέθηκαν στην ισοβαθμία πριν από το τελικό workout. Με εντυπωσιακή απόδοση στην μπάρα και το DT η Κουμουνδούρου πήρε την δεύτερη θέση στο event και κέρδισε το τελευταίο μετάλλιο. 



«Χιτσκοκικό» ήταν το φινάλε και στους masters men 35-39. Ο Γιώργος Γάκης είχε… ξεμπλέξει από τις μάχες έχοντας διαφορά ασφαλείας και «κλειδωμένη» την πρωτιά. Αυτός που έφερε τα πάνω κάτω ήταν ο Μανώλης Κόλλιας. Με τους Κώστα Αποστολόπουλο, Νίκο Πανέρη και Γιάννη Παπαδόπουλο να τον παροτρύνουν ασταμάτητα, ο Κόλλιας ήταν συγκινητικός στον τελικό, τον οποίο κέρδισε με περισσότερο από ένα λεπτό διαφορά από τον δεύτερο Γάκη, ο οποίος βέβαια δεν χρειάστηκε να πιέσει. Βρέθηκε έτσι από την τέταρτη στην δεύτερη θέση, ξεπερνώντας τους Χρήστο Κανέλλο και Burak Gokcil που ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση!

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Αλεξάνδρα Θεοδώρου ήταν η μοναδική συμμετοχή, παρ’ όλα αυτά, πίεσε όσο γινόταν και τα πέντε workouts!



Τρία λεπτά κωπηλατικό για μέτρα… Αυτό ήταν το τέταρτο workout. Στο τέλος του τρίλεπτου μονάχα ένα μέτρο χώρισε τους Βαγγέλη Χαλαστάρα και Λευτέρη Δαλαμαγκίδη (808 εναντίον 809 μέτρων). Αυτό το ένα μέτρο κόστισε ακριβά εντέλει στον Χαλαστάρα καθώς μόλις για μία θέση έμεινε εκτός βάθρου στους masters men 40-44. Σε αυτό ανέβηκαν τελικά οι Γιώργος Κυπαρίσσης (3ος) και Λ. Δαλαμαγκίδης (2ος), ενώ στο ψηλότερο σκαλί βρέθηκε ο Πολωνός Lukasz Dabbachi που με πέντε στις πέντε νίκες σάρωσε την κατηγορία. 

Ο τελικός έκρινε τον νικητή και στους masters men 45+. Γιάννης Παπαγεωργίου και Daren Myszk ισοβαθμούσαν με 6 βαθμούς ποινής. Ο Ελληνας αθλητής ήταν τελικά ικανότερος και κέρδισε τον αντίπαλό του αφήνοντάς τον στην δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Αθανασόπουλος.

Η Ελένη Ρεμ με πέντε στις πέντε νίκες επικράτησε άνετα της Κωνταντίνας Βλάχου στην κατηγορία masters women 45+.

Κομβικό τελικό είχαμε και στους έφηβους. Δύο νίκες το Σάββατο για τον Αντώνη Ντούρμα, δύο το πρωί της Κυριακής για τον Ηλία Αποστολόπουλο. Χέρι-χέρι στους 6 βαθμούς οι δυο τους, με τον Αποστολόπουλο να κερδίζει τελικά την κατηγορία με εντυπωσιακή απόδοση στο πέμπτο event. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ ειδική μνεία αξίζει και στον τέταρτο της παρέας, Σταύρο Κόττη, που παρότι είναι μόλις 15 χρονών και υποδεέστερος ακόμα σε δύναμη από τους συναθλητές του, πάλευε όλα τα workouts μέχρι τέλους. 

Στην κατηγορία teens γυναικών, η Ευαγγελία Δημάκη δεν είχε μεν αντίπαλο καθώς ήταν η μοναδική συμμετοχή αλλά οι χρόνοι της θα μπορούσαν σίγουρα να συγκριθούν με αρκετούς από την scaled κατηγορία.

Εκεί όπου η Εύα Μουζάκη, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο να πάρει την πρώτη θέση εκμεταλλευόμενη την ικανότητά της στην μπάρα. Δεύτερη τερμάτισε η Αθηνά Δημητρίου και τρίτη η Ρετζίνα Πονηρίδη σε ακόμη μία ανατροπή στο τελικό event καθώς ξεπέρασε την Zosia Licht κερδίζοντάς την για δύο θέσεις.

Στο… νήμα κρίθηκε και η κατηγορία scaled men. Ο Χρήστος Κουτσόβελης ήθελε νίκη με δύο θέσεις διαφορά έναντι του Κωνσταντίνου Χάιδου για να κάνει την ανατροπή. Και το κατάφερε! Κέρδισε τον τελικό και είδε τον αντίπαλό του να μένει τέταρτος στο workout με αποτέλεσμα η πρώτη θέση να αλλάξει χέρια. Τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Ράπτης. 


Πατρινή υπόθεση ήταν η κορυφή στο ομαδικό των ανδρών. H ομάδα Unlimited των Αντώνη Ανδρουτσόπουλο και Χριστόφορου Ρίγα κατέκτησε την πρώτη θέση με δύο νίκες και σταθερά υψηλή απόδοση. Πίσω τους τερμάτισε η Team 7 με τους Φίλιππο Αθανασίου και Γρηγόρη Κεραμμύδα. Και εδώ ο τελικός έκρινε θέση στο βάθρο. Η Whitehouse.SKG (Γιάννης Χρυσάφης, Λευτέρης Τσομπάνης) ξεπέρασε την Wodproof gear team (Οδυσσέας Χόμπης, Αλέξανδρος Σπηλιαρωτάκης) και έφτασε στην τρίτη θέση.

Στην κατηγορία team mixed, η #Boomteam_wbc των Λουκά Αρκουδέα και Νικολέτας Ζάνιου κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του τουρνουά και πήραν την πρωτιά. Πίσω τους βρέθηκαν οι Sugar Rush (Νίνα Σαλονικά, Αντώνης Μακαρώνας) ενώ ισοβαθμία υπήρξε στην τρίτη θέση μεταξύ των Lords of sets (Ειρήνη Γυφτέα, Σιμόν Δαβουδάνης) και Metconers (Θόδωρος Καρτέρης, Πέννυ Κοτρώτσου).

Κι έτσι, ακόμα ένα Greek Throwdown ολοκληρώθηκε. Με ένταση, πάθος, κούραση, φωνές, γέλια, υποστήριξη, αλληλοβοήθεια, πανηγυρισμούς, αλλαγές, ήλιο, βροχή... Και του χρόνου! 


ΥΓ.1: Αναλυτικά την βαθμολογία όλων των κατηγοριών, μπορείτε να την βρείτε πατώντας ΕΔΩ

ΥΓ.2: Ολες τις φωτογραφίες από το Greek Throwdown μπορείτε να τις βρείτε στα link που υπάρχουν στην «καρφιτσωμένη» δημοσίευση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts