ATD 2023: For time και AMRAP τα προκριματικά που ξεκινούν! - «Δεν θα υπάρχουν...»


Η κλεψύδρα  για την προθεσμία των εγγραφών στο Athens Throwdown τελειώνει το βράδυ του Σαββάτου 14/1 (23:59) και πλέον μπαίνουμε σε ρυθμούς προκριματικών. Από αυτή την Κυριακή 15/1 στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος, οι αθλητές θα μάθουν τα workouts και θα δώσουν την μάχη τους προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο και να βρεθούν ανάμεσα στους 1280 που θα αγωνιστούν στα τελικά τον Μάιο.

 

Μιλήσαμε με τον Βασίλη Ελευθεράκη, head judge και εκ των βασικών στελεχών της διοργάνωσης του Athens Throwdown, ενόψει των προκριματικών workouts, τα οποία φέτος από τρία έγιναν δύο! 

 



-Πριν από λίγες μέρες δώσατε ορισμένα στοιχεία για τα προκριματικά workouts. Μια αποκωδικοποίηση για όσους δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την ορολογία;

 

Β.Ε.: Το δύο μέρη του πρώτου workout είναι work priority που σημαίνει πως θα είναι for time. Αντίθετα, το πρώτο μέρος του δεύτερου workout που αναφέρει time priority σημαίνει πως θα είναι ένα AMRAP.

Στο πρώτο workout έχουμε στο πρώτο μέρος ένα couplet ασκήσεων, μία με φορτίο (είτε εξωτερικό είτε με το βάρος του σώματος) και μία με gymnastics, ενώ στο δεύτερο μέρος του έχουμε πάλι μία άσκηση με φορτίο και μία monostructural (μπορεί να είναι τρέξιμο, σχοινάκι ή κάποιο εργόμετρο). 

Και το δεύτερο workout χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο υπάρχει μία τριπλέτα ασκήσεων. Μία monostructural, μία που σχετίζεται με gymnastics και μία με φορτίο, ενώ στο δεύτερο μέρος συναντάμε ένα max effort. Μία προσπάθεια δηλαδή για μέγιστες επαναλήψεις ή μέγιστο φορτίο.

 

-Πώς πήρατε την απόφαση να μετατρέψετε σε δύο τα μέχρι πέρσι τρία προκριματικά workouts;

 

Β.Ε.: Θεωρούμε ότι έτσι διευκολύνεται τόσο ο αθλητής που συμμετέχει, όσο και το box στο οποίο θα γυρίσει τα βίντεο των προκριματικών. Είναι πιο εύκολο να κάνεις δύο workouts αντί τρία, καθώς υπάρχει τόσο το χρονικό περιθώριο όσο και τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα να τα επαναλάβεις, αν κάποιο δεν πάει καλά. Παρ’ όλα αυτά, οι βαθμολογίες θα είναι τέσσερις, οπότε υπάρχουν ευκαιρίες για όλους, προκειμένου να πετύχουν ένα καλό σκορ ή να καλύψουν μία όχι και τόσο καλή προσπάθεια τους.

 

-Αρκούν για να εξετάσετε όλα τα στοιχεία του fitness που θέλετε; Πιστεύεις η μείωση είναι καλύτερη ή χειρότερη για έναν ολοκληρωμένο αθλητή;

 

Β.Ε.: Σίγουρα τα προκριματικά δεν θα δείξουν απαραίτητα και τον νικητή του Athens Throwdown, αλλά θα μας δώσουν μία καλή εικόνα. Είναι ολοκληρωμένα tests και οι αθλητές που είναι καλοί σε όλα θα προκριθούν σίγουρα. Είναι φτιαγμένα έτσι τα wods των προκριματικών, ώστε να ξεχωρίσουν αυτοί που πρέπει και να είναι στα τελικά, όπου θα αγωνιστούν 1280 αθλητές, οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.

 

-Κάποιο άλλο στοιχείο που μπορείς να μας δώσεις για τα προκριματικά;

 

Β.Ε.: ΔΕΝ θα υπάρχουν thrusters! Οι αθλητές θα πρέπει να διαβάσουν πολύ προσεκτικά τον οδηγό με τα standards. Φέτος το Athens Throwdown είναι και πάλι CrossFit licensed event οπότε η ίδια η CrossFit παρακολουθεί την πορεία της διοργάνωσης και θα υπάρχει μεγάλη τυπικότητα στην τήρηση των κανόνων, στα πρότυπα του Open και των Quarterfinals τα οποία γίνονται κι αυτά με βίντεο. Θα είναι κρίμα ένας αθλητής να έχει την ικανότητα και να έχει κάνει το έργο που απαιτεί από αυτόν το workout αλλά να δεχθεί κάποιο ανούσιο πέναλτι, που θα τον ρίξει στη βαθμολογία, γιατί δεν θα έχει ακολουθήσει τα standards, πχ την γωνία λήψης που θα πρέπει να βρίσκεται η κάμερα. 

 

Η προθεσμία λοιπόν για να ολοκληρώσει ένας αθλητής την εγγραφή του είναι μέχρι τις 23:59 στις 14/1 και μπορεί να το κάνει πατώντας ΕΔΩ. 

*Ισως υπάρξει παράταση εγγραφών, αλλά με χρηματικό πέναλτι.

 

Την ερχόμενη Κυριακή ξεκινούν τα προκριματικά για την 7η… έκδοση του Athens Throwdown, ενός εκ των κορυφαίων τουρνουά CrossFit σε όλη την Ευρώπη. Θα διαρκέσουν μέχρι τις 31/1 και θα δώσουν το εισιτήριο στους κορυφαίους για τα τελικά, τα οποία θα διεξαχθούν 5-7 Μαΐου στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο. 

 

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts