Αυτοκράτορας της Αθήνας!


O  Γιώργος Καράβης στον θρόνο του! Το Athens Throwdown του... ανήκει για τρίτη συνεχόμενη φορά!
 
Σε ένα τουρνουά με μεγάλο ανταγωνισμό και πλήθος συμμετοχών ο δύο φορές αθλητής των Games ήταν και πάλι αυτός που πανηγύρισε στο τέλος. 
Από την πλευρά της, η Κάριν Φρέι συνέχισε το δικό της εντυπωσιακό σερί, φτάνοντας τα 4 συνεχόμενα χρυσά στο Athens! 
Φέτος, το γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, πλημμύρισε από αθλητές, προπονητές, θεατές. Ηταν ένα τριήμερο γιορτή όχι μόνο για το ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό CrossFit με συμμετοχές από πάρα πολλές χώρες και αθλητές ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Η αλλαγή στην χωροταξία της αρένας έκανε το θέαμα ακόμη πιο εντυπωσιακό, ενώ η εξέδρα έδωσε τον δικό της παλμό. «Το ελληνικό κοινό είναι εντυπωσιακό. Πρώτη φορά άκουσα σε αγώνες CrossFit, κόρνες αέρος. Όλα ήταν άψογα στημένα, με επαγγελματισμό» τόνισε στο yesiWOD ο Κρίστοφ Χόρβαθ που μαζί με τον Αξελ Λούντγκρεν κέρδισαν την elite κατηγορία του ομαδικού των ανδρών.
Στο Athens Throwdown είχαμε και μία επίδοση στο αγώνισμα του μέγιστου αρασέ που δύσκολα θα επαναληφθεί ξανά. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έκατσε… κάτω από την μπάρα των 155 κιλών και την σήκωσε στον… ουρανό του γηπέδου προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις εξέδρες. 
 

ELITE MEN: Καράβης, Καράβης και… Καράβης!

 


Ο Γιώργος Καράβης έχει κάνει… δικό του το Athens Throwdown. Εχοντας τρεις νίκες σε επτά βαθμολογούμενα events και καλά πλασαρίσματα στα υπόλοιπα κατάφερε να διατηρηθεί, όπως και πέρυσι, στην κορυφή. Με σωστές στρατηγικές, προσήλωση και ψυχή κατάφερε να φτάσει για τρίτη συνεχόμενη φορά (2019, 2022, 2023) στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δίπλα του στάθηκε το… alter ego του, ο Αλεξ Κωτούλας, ο οποίος είχε δύο νίκες σε event, ενώ στα υπόλοιπα τερμάτισε δεύτερος (3 φορές) και τρίτος (μία φορά). To wod 2 (και πρώτο κατά σειρά στο τουρνουά για τους elite men) ήταν αυτό που τον πλήγωσε και εν τέλει έκρινε και τον νικητή. 

Η 8η θέση του Κωτούλα εκεί ήταν αρκετή για να του στερήσει την νίκη. Μαζί με τον Καράβη, πάντως, έδειξαν έτοιμοι για τα ημιτελικά στις αρχές Βερολίνου όπου θα διεκδικήσουν και την πρόκρισή τους στα Games. Εκεί ελπίζουμε να είναι και ο Ανέστης Αρτέμης. Για τον νεαρό αθλητή το φετινό Athens Throwdown τελείωσε νωρίς, καθώς τραυματίστηκε λίγη ώρα μετά την έναρξη του πρώτου αγωνίσματος. Θα ήταν δεδομένα ένας παράγοντας που θα… επηρέαζε την μάχη της κορυφής. Ωστόσο, το Athens θα είναι εκεί να τον περιμένει χρόνο με τον χρόνο και τώρα προέχει η αποθεραπεία του για το Βερολίνο. Τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Πολωνός Βόιτσεχ Λάζτσακ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πρώτη μέρα του. Στην δεκάδα βρέθηκε ακόμη ένας Ελληνας, ο Δημήτρης Φωτίου, που τα έδωσε όλα στο τελικό wod και άφησε στην 11η θέση τον Ισαάκ Πετρίδη για τρεις βαθμούς. 
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Γιώργος Καράβης   15
2.    Αλεξ Κωτούλας       19
3.    Βόιτσεχ Λάζτσακ     70
 
 

ELITE WOMEN: Η Φρέι το σερί, η Σπάνου στο βάθρο!


Με… καλοπληρωμένες διακοπές μοιάζει το Athens Throwdown για την Κάριν Φρέι. Η Σλοβάκα κέρδισε το τουρνουά για τέταρτη σερί φορά, επιβεβαιώνοντας και φέτος πως είναι μία από τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. Πίσω της βρέθηκε η πολλή ανεβασμένη, Ελενα Καρατάλα Σαναχούγια από την Ισπανία που ξεκίνησε εντυπωσιακά το τουρνουά, αλλά δεν άντεξε την αντεπίθεση της Φρέι. Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος της η Ματίλντα Σπανού (όλο το γυναικείο βάθρο θα παίξει στα ημιτελικά στο Βερολίνο). Η ελληνίδα αθλήτρια, έχοντας και ένα event win, έδωσε μεγάλη μάχη την τελευταία ημέρα και την κέρδισε. Ηταν εκτός τριάδας, αλλά απέδειξε γιατί πάει για δεύτερη σερί χρονιά στα ημιτελικά. Εβαλε το κεφάλι κάτω, εσφιξε τα δόντια και άντεξε στον πόνο των δύο workouts της Κυριακής για να ξεπεράσει την βελγίδα Ζενιφέρ Μπρασέρ. Ακόμα δύο ελληνικές παρουσίες είχαμε στην δεκάδα με τις, Χριστιάνα Μπάμπε και Τατιάνα Πριέμκο Διάκου να πλασάρονται στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία ένα απαιτητικό τουρνουά.
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Κάριν Φρέι   14
2.    Ελενα Καρατάλα Σαναχούγια     27
3.    Ματίλντα Σπανού  45
 

MASTERS MEN 35+: Θα του δώσει το… βίντεο να τον θυμάται

 

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν καταιγιστικός και διέλυσε τον ανταγωνισμό. Με τέσσερες νίκες στα 7 βαθμολογούμενα events δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον Γκίντας Πετρίκας. Ο Λιθουανός περνάει στα Games σε αντίθεση με τον Παπαδόπουλο, αλλά η διαφορά τους στην σκηνή, εκεί όπου μπορούσαν να τους δουν χιλιάδες μάτια ήταν χαοτική. Και όλα ήταν στραμμένα στον «γορίλα» το βράδυ του Σαββάτου για το max snatch. Ο Παπαδόπουλος έδωσε στον κόσμο αυτό που ήθελε! Ένα αρασέ 155 κιλών που θα μείνει στην ιστορία του Athens Throwdown. Ισως πρέπει να δώσει το βίντεο στον αντίπαλό του να έχει ένα ενθύμιο μιας και στον αγώνα... δεν τον είδε καν… 

«Ο κόσμος μου έδωσε την ώθηση» δήλωσε ο Παπαδόπουλος, που έκανε έτσι με τον τρόπο του το δώρο του για τα γενέθλια της συντρόφου του.
Αν πάλι… ζυγίσει κανείς την κατάσταση, ο «Παπ» έδειξε ποιος άξιζε να είναι και φέτος στο Μάντισον. 
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Ιωάννης Παπαδόπουλος  13
2.    Γκίντας Πετρίκας                25
3.    Κρίστοφ Ρουτσίνσκι          58
 
 

MASTERS WOMEN 35+: Για λίγο χάθηκε το βάθρο

 
Δύο βαθμοί έλειψαν στην Μαριάννα Καμαριοτάκη, ώστε να φτάσει στην τρίτη θέση, ενώ απέχει και τρεις από την δεύτερη θέση μετά από μεγάλη μάχη στο τέλος. Εντός δεκάδας και στην 9η θέση της κατηγορίας βρέθηκε η Φιλία Δέλγα. 
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Γκάμπι Μπαλάτσοβα        21
2.    Τερέσα Ταρανθόν              29
3.    Τζούλι Χέμπερ                     30
 

MASTERS MEN 40+: Χωρίς ελληνική παρουσία στην 10αδα

 
Ο Εβγκένι Ζακάροφ κέρδισε με σχετική άνεση τους αντιπάλους του, ενώ εκτός δεκάδας για μόλις τρεις βαθμούς έμεινε ο Βαγγέλης Χαλαστάρας.
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Εβγκένι Ζακάροφ               22
2.    Εζέκιελ Μπιλντοσόλα       38
3.    Τζουζέπε Τζερέλι                41
 

MASTERS WOMEN 40+: Ένας βαθμός έκρινε το βάθρο

 
Η Ερίκα Στέρνερ πανηγύρισε στο τέλος, παρά την προσπάθεια της Κριστίνα Αντριές να ανέβει στο τρίτο σκαλί του πόντιουμ. Ανετη νίκη για την Μέγκαν Αποστολέρις.
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Μέγκαν Αποστολέρις        10
2.    Κριστίνα Μαϊνέτι               23
3.    Ερικα Στέρνερ                     28
 

MASTERS MEN 45+: Πήγαμε για… χουνέρι με τον Νίκο τον Πανέρη

 

Κατάθεση ψυχής και ικανοτήτων από τον Νίκο Πανέρη που έφτασε να αγγίξει την νίκη και να κάνει μία σούπερ έκπληξη σε μία κατηγορία με εξαιρετικούς και πάρα πολύ έμπειρους αθλητές. Ο Ελληνας αθλητής και προπονητής ήταν πρώτος μπαίνοντας στην τελευταία ημέρα αλλά δεν άντεξε στο ποδήλατο στο wod 5 και τον προσπέρασε ο πολύπειρος και από φέτος Games αθλητής, Αντρέα ντι Σαλβατόρε. Παρ’ όλα αυτά, ο Πανέρης δεν το έβαλε κάτω. Στον τελικό μπήκε all in και πέτυχε event win (ισοβάθμισε με τον Ντι Σαλβατόρε) «σφραγίζοντας» μία εντυπωσιακή και πανάξια δεύτερη θέση. 

«Χαίρομαι που μπορώ και στέκομαι και εκπροσωπώ και την  Ελλάδα μας σε αυτό το επίπεδο» σχολίασε. 
Και οι άλλοι δύο Ελληνες που συμμετείχαν στην κατηγορία σε σύνολο 15 αθλητών μπήκαν στην δεκάδα, Ο πανίσχυρος Φώτης Αντωνίου με τρία event wins στα workouts δύναμης πήρε την 5η θέση, ενώ ο Γιάννης Παπαγεωργίου πλασαρίστηκε στην 9η θέση. 
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Αντρέα ντι Σαλβατόρε      16
2.    Νίκος Πανέρης                    22
3.    Πίτερ Αντερσον                  30
 

MASTERS 45+: Κάνει… comeback η Ξανθουδάκη

 

Στο φινάλε χάθηκε η κορυφή για την Τέτη Ξανθουδάκη από την Ούλρικε Μπρίνερ. Δέκα 10 μήνες μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η Ξανθουδάκη βρέθηκε ξανά σε αγωνιστικό χώρο και απέδειξε ότι μπορεί να επιστρέψει… δριμύτερη. Μπορεί να αρκέστηκε στην δεύτερη θέση στο Athens Throwdown αλλά ο στόχος της πια είναι να πάρει την πρόκριση στα Games του χρόνου για τρίτη φορά στην καριέρα της. Πίσω της και σε κοντινή απόσταση βρέθηκε η Μπάρμπαρα Μακαλούζο. 
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Ούλρικε Μπρίνερ               16
2.    Τέτη Ξανθουδάκη              18
3.    Μπάρμαρα Μακαλούζο   21
 

MASTERS 50+: Διακοπές στην Αθήνα


Ο Αρτουρ Κομορόφσκι, όπως συμβαίνει συνήθως, δεν είχε αντίπαλο. Ο Πολωνός κάνοντας το 5/7 στις νίκες πήρε με άνεση την πρώτη θέση. Στην 6η θέση βρέθηκε ο Λάζαρος Βαφειάδης.
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Αρτουρ Κομορόφσκι         9
2.    Νταβίντ Ντεκλέρ                27
3.    Ολιβερ Λεμέρ                      30
 

MASTERS WOMEN 50+:  Εύκολα η Ρόρβικ

Χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα η Γιαάε Ρόρβικ κέρδισε το χρυσό.
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Γιάνε Ρόρβικ            9
2.    Σιφ Χάνσεν              17
3.    Πάολα Τσερόνε      19
 

MASTERS MEN 55+: Κλειστή μάχη

 
Μικρές οι αποστάσεις μεταξύ των αθλητών με την τρίτη θέση να κρίνεται στην ισοβαθμία υπέρ του Ουσαντιθάγκα.
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Αντι Μπάιρον                   13
2.    Χοσέ Λουίς Μπεριγκέτε   15
3.    Νταβίντ Ουσαντιθάγκα    21
 

MASTERS WOMEN 55+: Χαρά για Χαριτάκη


Η Μαρία Χαριτάκη πανηγύρισε την νίκη κόντρα σε άλλες τέσσερις αντιπάλους έχοντας και τρεις νίκες. Τρίτη η Βανέσσα Λεοντίου κερδίζοντας το τελικό wod.
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Μαρία Χαριτάκη    12
2.    Ιρένε Μάιερ             15
3.    Βανέσσα Λεοντίου 19
 

SCALED MEN: Θύμισε… Μεντέιρος ο Χάιδος

 

Όχι… Στο μαλλί δεν έχουν καμία σχέση. Ο Κωνταντίνος Χάιδος απλώς... ακολούθησε την αγωνιστική στρατηγική του Τζάστιν Μεντέιρος. Είχε σε όλα τα workouts καλά πλασαρίσματα και δεν είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Αυτό είναι το βασικό για τη νίκη σε ένα τουρνουά CrossFit και ιδιαίτερα σε κατηγορία με πολλές συμμετοχές. Αυτό έκανε και ο Χάιδος και πήρε άξια το χρυσό, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Ανδρέας Μπλάτζος. Τρίτος ο Τούρκος Μπουράκ Ερσετσγκέν, που στο βάθρο είχε… όρεξη για προκλήσεις και η διοργάνωση θα πρέπει να φροντίσει να μην έχει ξανά την τιμή να εμφανιστεί σε ένα τέτοιου βεληνεκούς τουρνουά (σε αντίθεση με πολλούς συμπατριώτες του).
Στην δεκάδα βρέθηκα  επίσης οι Αντώνης Αποστολόπουλος (4), Χρήστος Κουτσόβελης (6), Γιώργος Μαμασούλας (7) και Μιχαήλ Νεκτάριος Στυλιανόπουλος (9).
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Κωνσταντίνος Χάιδος       67
2.    Ανδρέας Μπλάτζος            81
3.    Μπουράκ Ερσετσγκέν      92
 

SCALED WOMEN: Βάθρο με αντεπίθεση για Μουζάκη 

 

Η Εύα Μουζάκη έφτασε στην δεύτερη θέση ανάμεσα σε 75 αθλήτριες, με μία καταπληκτική εμφάνιση την Κυριακή, όπου και κέρδισε και τα δύο workouts της ημέρας. Η πρωτιά είχε κριθεί, βέβαια, με την Σίρια Μέχα να έχει αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα μετά τις πρώτες δύο ημέρες. Άλλες τρεις ελληνικές παρουσίες είχαμε στην δεκάδα με τις Πέννυ Κοτρώτσου (5), Βασιλική Μπαϊλή (6) και Λυδία Κόρκα (10).
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Σίρια Μέχα                           22
2.    Εύα Μουζάκη                      78
3.    Μόνικα Μαρτινούτσι        89
 

TEAM ELITE MEN: Ηρθαν, είδαν, νίκησαν

 

Ο Κρίστοφ Χόρβαθ με τον (σύντομα) κουνιάδο του, Αξελ Λούντγκρεν κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο μετά από μία ιδιαίτερα σκληρή μάχη με τους Πολωνούς Μίχαλ Βεσολόφσκι και Κάσπερ Σάλεκ. Η Κυριακή έκρινε το τελικό αποτέλεσμα εκεί όπου Χόρβαθ και Λούντγκρεν πέτυχαν δύο νίκες και «σφράγισαν» το χρυσό. Δύο ελληνικές ομάδες είχαμε στην δεκάδα με την SKG TEAM των Γιάννη Χρυσάφη και Αριστοτέλη Γιάννο να παίρνει την 6η θέση, ενώ η Unlimited (Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, Χριστόφορος Ρίγας) κατέλαβαν την 7η θέση.
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Team KingsBox                    15
2.    Centrum Treningu Elk       23
3.    The Pulse Program             37
 

TEAM SCALED MEN: Βάθρο για τους Oh my wod

 
Για λίγο χάθηκε η δεύτερη θέση αλλά οι Γιάννης Ντουρζιώτης και Γρηγόρης Κεραμιδάς ανέβηκαν στο βάθρο του Athens Throwdown. Στην 6η θέση έφτασαν οι LABades με τους Γιώργο Τσιάλη και Τάσο Μπακάλη.
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Trufit.eu Team         43
2.    PTJ Montenegro     59
3.    Oh my wod              62
 

TEAM SCALED MIX: Εκαναν το… μπουμ στην κορυφή

 

Οι Φίλιππος Αθανασίου και Νικολέττα Ζάνιου (BoomTeam) κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας πως αμφότεροι είναι εξαιρετικοί αθλητές. Οι Σλοβάκοι κύριοι αντίπαλοί τους προσπάθησαν να τους πιέσουν αλλά το δίδυμο (εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου) από την Χαλκίδα είχε τις απαντήσεις. Για μία θέση έμειναν εκτός βάθρου οι 2monkeys με τους Ορέστη Παβατζόγλου και Αθηνά Παύλου. Την 6η θέση πήραν οι έτεροι Χαλκιδαίοι (Boomboom Team) Λουκάς Αρκουδέας και Σοφία Βαλιάδη, ενώ 9οι τερμάτισαν οι Legends (Μάριος Ηλιάδης και Μαρία Ζάχου).
 
ΒΑΘΡΟ
1.    BoomTeam               18
2.    Team Fit-fat              30
3.    Catania on fire        36
 

TEENAGE BOYS 18-: Στο βάθρο ο Πέτρου

 
Ο Δημήτρης Πέτρου έφτασε στην δεύτερη θέση κάνοντας ένα εξαιρετικό τελικό wod (δεύτερος) για να σφραγίσει το ασημένιο μετάλλιο σε μία κατηγορία με αθλητές που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Πέμπτος κατετάγη ο Παύλος Δενδρινός, ενώ στην δεκάδα μπήκε και ο Κωνσταντίνος Παντούλας που έφτασε στην 7η θέση. 
 

TEENAGE GIRLS 18-: Δεν τις… ΤΣΕΧΑσαν

 
Δύο αθλήτριες από την Τσεχία ανέβηκαν στο βάθρο, οι Στεπάνκα Σιμουλίκοβα (1η) και η Ζουζάνα Βανγκέροβα (3η) ενώ οι Εβελίνα Δημάκη και Μαριλία Δημητρίου πήραν την 5η και 6η θέση αντίστοιχα, ούσες και οι μοναδικές ελληνίδες στην κατηγορία.
 
ΒΑΘΡΟ
1.    Στεπάνκα Σιμουλίκοβα     18
2.    Ελίνα Σελεσάρ                     28
3.    Ζουζάνα Βανγκέροβα       29
 
To Athens Throwdown 2023 πέρασε κι αυτό στην ιστορία. Με πολύ κόπο και μεράκι από τους διοργανωτές ακόμα μία χρονιά στέφθηκε με επιτυχία και τα όποια θέματα δημιουργήθηκαν λύθηκαν σύντομα και αποτελεσματικά. Η διοργάνωση αποτελεί αναμφίβολα μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη και κάθε χρόνο ο πήχης μπαίνει και ψηλότερα. 
Αργεί το 2024;
 
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ LEADERBOARD ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΑΘΛΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΕΔΩ
 
Υγ.: Φωτογραφίες θα αναρτηθούν σε μερικές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts