Οι καλύτερες στιγμές των CrossFit Games 2019!

Τα Crosfit Games του 2019 αποτελούν παρελθόν με τους Mat Fraser και Tia Clair Toomey να στέφονται εκ νέου πρωταθλητές. Οι τέσσερις ημέρες της αναζήτησης των «fittest on Earth» μας χάρισαν πολλά συναισθήματα. Μας έκαναν να συγκινηθούμε, να χαρούμε, να αγχωθούμε, να πανηγυρίσουμε και να... αγαπήσουμε λίγο περισσότερο το άθλημα που μας κάνει να πονάμε και να το ζητάμε περισσότερο!


Οι αγώνες είχαν, λοιπόν, μερικές στιγμές που θα μας μείνουν χαραγμένες στο νου. Το νέο σύστημα, ίσως, έβαλε κι αυτό το... λιθαράκι του.

Η σημαία στον ιστό της! 


Πριν καν από το εναρκτήριο event, ήρθε η πρώτη μεγάλη συγκίνηση για τους Ελληνες! Ο Λευτέρης Θεοφανίδης με τη σημαία επ' ώμου πλάι με την Αννα Φράγκου έγιναν και επίσημα οι δύο πρώτοι συμπατριώτες μας που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην ελίτ κατηγορία των αγώνων. Ο «Ντέσμο» έφτασε τελικά μέχρι την 60η θέση, ενώ η 29χρονη πρωταθλήτρια κατέπληξε τους πάντες, τερματίζοντας στην 9η θέση!


Το πρώτο τσεκούρι με... διαφορά!

Η αναμονή για το πρώτο event ήταν μεγάλη. Ηταν άλλωστε η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί αθλητές από κάθε γωνιά της γης θα λάμβαναν μέρος. Ωστόσο, οι προσδοκίες για μία μεγάλη μάχη πολλών χωρών έπεσαν στο κενό, καθώς αποδείχθηκε πως η διαφορά με τους τοπ αθλητές ήταν τεράστια. Ηταν μία καλή ευκαιρία για πολλούς αγωνιζόμενους να βρεθούν στα Games, όμως, φάνηκε ότι δεν είχαν την ικανότητα για κάτι περισσότερο.

Στα ίδια... Mary θα ξαναβρεθούμε!


Στο «κλειστό» του Μάντισον βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής οι αθλητές, όπου είχαμε και την πρώτη μεγάλη κόντρα του Φρέιζερ με τον Ολσεν. Οι δυο τους έδωσαν μία φοβερή μάχη στήθος με στήθος και το τέλος του 20λεπτου AMRAP Mary βρήκε τον Ολσεν νικητή για μόλις δύο επαναλήψεις, ενώ του έδωσε (έστω και προσωρινά) τη λευκή φανέλα του Leader! Ηταν αυτό που χρειαζόταν για να ανάψει η σπίθα για ένα αμφίρροπο Σαββατοκύριακο! 


Τρέχα... γύρευε!


Το απόγευμα του Σαββάτου (πρωί στην Αμερική) ήρθε η ψυχρολουσία για πολλούς διαγωνιζόμενους. Οι 20 εναπομείναντες αθλητές θα έπρεπε να «τρέξουν για τη ζωή τους», ψάχνοντας μία θέση στο τοπ-10. 

Ενα σπριντ λίγων δευτερολέπτων έκρινε τη μοίρα τους και πολλά μεγάλα ονόματα, όπως οι Βέλνερ, Σίγκμουντσντοτιρ, Θόρισντοτιρ κ.α. ήρθαν αντιμέτωποι με πρόωρο αποκλεισμό, κάτι που, όπως φάνηκε και στις πρώτες δηλώσεις τους δεν πήραν με καλό μάτι. Βέβαια, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν τόνισαν πως θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να μην βρεθούν ξανά σε αυτή τη θέση.

Επολέ, επολέ να χαμ' ένα ναργιλέ!


Το τρίτο και τελευταίο αγώνισμα του Σαββάτου ήταν ίσως το πιο... πορωτικό. Τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες ανέβασαν το θερμόμετρο στα ύψη με τα βαριά Clean να διαδέχονται το ένα το άλλο και το πλήθος να παραληρεί! Η Αννα Φράγκου μας ξεσήκωσε, καθώς κατάφερε να φτάσει στην τρίτη θέση, κερδίζοντας σε ένα εντυπωσιακό tie-break την δύο φορές κάτοχο του τίτλου, Κάτριν Ντέιβιντσντοτιρ. 

Στην κορυφή του event βρέθηκαν οι Τούμι και Φρέιζερ, μετά από μάχη μέχρις... εσχάτων απέναντι σε Μπάρνχαρτ και Σκοτ Πάντσικ αντίστοιχα. 

Πυρ, γυνή και θάλασσα!

Το πρώτο event της Κυριακής οδήγησε τους αθλητές στο νερό (1000m swim-1000m paddle). Παρά το υγρό στοιχείο, η Τούμι πέταγε φωτιές! Η Αυστραλέζα δεν αρκέστηκε στο να βγει πρώτη στην κατηγορία των γυναικών, αλλά με ένα σπριντ στο... φώτο φίνις με τον Μακλάουντ τερμάτισε πάνω και από όλους τους άνδρες, αποδεικνύοντας εκ νέου γιατί είναι η κορυφαία!

Οι νικητές ήταν... Standard!



Το τελευταίο event των αγώνων (The Standard) περιλάμβανε 30 C&J, 30 MU και 30 Snatches. Τα βλέμματα επικεντρώθηκαν στη μάχη Φρέιζερ-Ολσεν για την πρωτιά στους άνδρες, μιας και στις γυναίκες η Τούμι είχε καθαρίσει την υπόθεση «τίτλος». Οσο κι αν κάποιοι ήλπιζαν σε ένα... χιτσκοκικό φινάλε, οι νικητές ήταν τελικά οι... αναμενόμενοι. Τούμι και Φρέιζερ «σκούπισαν» τους αντιπάλους τους, φτάνοντας για άλλη μια χρονιά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και αφήνοντας τους υπόλοιπους να... ορέγονται ανάλογες επιτυχίες!

Ομαδικό... μονότερμα!

Στο ομαδικό, η Team Mayhem Freedom μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο τους Αγώνες. Η παρέα του Ριτς Φρόνινγκ ήταν καταιγιστική όλο το τετραήμερο και έφτασε άνετα στην πρώτη θέση. Ακόμα και τις λίγες φορές που χρειάστηκε ο 8ακις (4 ατομικό - 4 ομαδικό) πλέον πρωταθλητής... φώναξε «παρών»


Run Alec, Run!

Η μοναδική φορά που τα βλέμματα δεν στράφηκαν εξ' ολοκλήρου στην Team Meyhem Freedom ήταν στο sprint. Εκεί όπου ο Αλεκ Σμιθ έβγαλε φτερά στα πόδια, λες και τον περίμενε η αγαπημένη του... πίτσα με ανανά στον τερματισμό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts