Τα λιοντάρια βρυχήθηκαν ξανά!

Ιστορία έγραψαν οι Mat Fraser και Tia-Clair Toomey! Ο Αμερικανός ισοφάρισε το ρεκόρ του Rich Froning κατακτώντας για τέταρτη σερί χρονιά το χρυσό μετάλλιο στα Crossfit Games, ενώ η Toomey έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει τον τίτλο τρεις (και μάλιστα συνεχόμενες) φορές.


Η Αυστραλέζα δεν επέτρεψε σε καμία συναθλήτριά της να αμφισβητήσει την κυριαρχία της, σε αντίθεση με τον Fraser, ο οποίος επικράτησε με 35 βαθμούς του Νόα Ολσεν, τη μικρότερη διαφορά σε Games μετά το 2010!

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και η Αννα Φράγκου που κατέλαβε την 9η θέση στην παρθενική της παρουσία στους Αγώνες, κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία. Στην 60η θέση τερμάτισε ο Λευτέρης Θεοφανίδης έμεινε εκτός μετά τα πρώτα δύο event.


Μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή!




Η εντυπωσιακή απόδοση του Ολσεν την Παρασκευή και το Σάββατο τον έφερε σε θέση οδηγού, με τον Φρέιζερ να υποχρεούται μετά από χρόνια να κυνηγήσει έναν αντίπαλό του. Και τα κατάφερε πατώντας το πόδι στο γκάζι, με αποτέλεσμα να κερδίσει τα 4 από τα τελευταία έξι event, αποδεικνύοντας γιατί είναι ο καλύτερος όλων. Συνολικά έφτασε τις 15 νίκες σε αγωνίσματα στα Games, περισσότερες από κάθε αθλητή και μόλις μία πίσω από τις 16 τις Annie Thorisdottir. Επιπλέον, οι φετινές 6 επικρατήσεις του σε event αποτελούν άλλο ένα ρεκόρ!
«Ηθελα να πάω με ένα ρυθμό που θα τρόμαζε ακόμα και τον ίδιο μου τον εαυτό» τόνισε ο Αμερικανός σούπερ σταρ. Στο βάθρο μαζί με τον Φρέιζερ και τον Ολσεν ανέβηκε και ο Bjorgvin Karl Gudmundson, επιστρέφοντας στην τρίτη θέση μετά το 2015.



Επαιζε χωρίς αντίπαλο


Στην αντίπερα όχθη, η Τούμι διέλυσε τον ανταγωνισμό, αφήνοντας πίσω της την Κρίστιν Χόλτε και την Τζέιμι Γκριν. Χαρακτηριστικό του πόσο εύκολα επικράτησε είναι το γεγονός πως στο αγώνισμα (1000m swim-1000m paddle) δεν κέρδισε μόνο τις γυναίκες αλλά και ΟΛΟΥΣ του άντρες!
Η Γκριν από τη μεριά της, κέρδισε στο νήμα την Κάτριν Ντέιβιντσντοτιρ για την τρίτη θέση στο βάθρο. Εκτός από την καταιγιστική απόδοση της Τούμι, τα βλέμματα στράφηκαν και στην 18χρονη Χέιλι Ανταμς που κατέλαβε την 6η θέση στην πρώτη της εμφάνιση στην ελίτ κατηγορία.


Συγκλονιστική η Φράγκου



Τα λόγια είναι φτωχά να περιγράψουν και την επιτυχία της Αννας Φράγκου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παίρνοντας την εντυπωσιακή 3η θέση στο τελευταίο event, τερμάτισε ως η 9η fittest woman on earth. Μάλιστα, το Σάββατο είχε φτάσει μέχρι και την 5η θέση, ωστόσο της κόστισε το πρώτο αγώνισμα της Κυριακής με το κολύμπι. Οταν όμως οι μπάρες ήταν στο πρόγραμμα η Φράγκου ήταν συγκλονιστική.
Αξέχαστο θα μείνει και το tie-break στα clean το βράδυ του Σαββάτου, όπου κονταροχτυπήθηκε με την δις κάτοχο του τίτλου, Κάτριν Ντέιβιντσντοτιρ και την... ισοπέδωσε, για να καταλάβει την πρώτη της από τις δύο τρίτες θέσεις σε event. Σε κανένα σημείο του τετραημέρου δεν έδειξε απειρία και κοίταξε τις αντιπάλους της στα μάτια, κερδίζοντας το σεβασμό τους.

Εκπλήξεις και γκρίνια




Το νέο σύστημα διεξαγωγής των Αγώνων έφερε αρκετά και σημαντικά ονόματα εκτός της κορυφαίας δεκάδας. Οι Πατ Βένερ και Σάρα Σίγκμουντσντοτιρ που ήταν εκ των φαβορί για βάθρο, τερμάτισαν στην 16η και 20η θέση αντίστοιχα. Μπρεντ Φικόφσκι, Γουίλι Ζορζ, Λούκας Χόγκμπεργκ, Ανι Θόρισντοριρ και Μπρουκ Γουέλς ήταν μερικά μόνο από τα μεγάλα ονόματα που γνώρισαν πρόωρα το... cut και αποχώρησαν εκφράζοντας και μερικά παράπονα για τον αποκλεισμό τους.
«Να γίνουν καλύτεροι. Να έρθουν καλύτερα προετοιμασμένοι του χρόνου και έτοιμοι για κάθε τι που μπορεί να συναντήσουν. Πρέπει να κοιτάξουν στον καθρέφτη και να αναλάβουν τις ευθύνες τους» σχολίασε δεικτικά ο Dave Castro.



Περίπατος!


Οσον αφορά τις ομάδες, η παρέα του Ριτς Φρόνινγκ έκανε έναν υγιεινό περίπατο στο Μάντισον, συνθλίβοντας τον ανταγωνισμό. Οι Mayhem Freedom κυριάρχησαν από την Πέμπτη, φτάνοντας άνετα στην κατάκτηση του τέταρτου τίτλου τους στα Games.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts