20.3: Στο χείλος του γκρεμού

Το «τρία στα τρία» έκανε ο Λευτέρης Θεοφανίδης παραμένοντας και αυτή την εβδομάδα στην κορυφή του Leaderboard! Ωστόσο, μετά την επίθεση που δέχθηκε για τον τρόπο με τον οποίο μετρήθηκε το ύψος της γραμμής για τα HSPU στο 20.3 (περισσότερα εδώ) η θέση του είναι ιδιαίτερα επισφαλής. Πλέον αναμένεται η απόφαση των κριτών για το αν η προσπάθειά του θα κριθεί νόμιμη.




Ο «Ντέσμο» με τον 11ο χρόνο στο 20.3 (6:27) έφτασε τους 15 βαθμούς, 19 μπροστά από τον Μπγιόργκβιν Καρλ Γκούντμουντσον και 29 πίσω από τον Πάτρικ Βέλνερ με τον οποίο είχε διαδικτυακή αψιμαχία! Αλμα στην κατάταξη έκαναν και οι Ματ Φρέιζερ και Νόα Ολσεν που βρίσκονται πια στην 4η και 5η θέση overall.

Εντός των θέσεων που δίνουν πρόκριση στα Games παρέμεινε και ο Γιώργος Καράβης. Ο Ελληνας αθλητής είναι στο νούμερο 17 του κόσμου, υποχωρώντας μερικές θέσεις μετά τους 113 βαθμούς ποινής που πρόσθεσε στο ενεργητικό του.

Αντίθετα, άνοδο παρουσίασαν οι Δημήτρης Φωτίου και Αλεξ Κωτούλας. Ο πρώτος είναι 59ος overall με την 90η θέση στο 20.3, ενώ ο Κωτούλας έφτασε στο νούμερο 72 κάνοντας εξαιρετικό χρόνο στο τελευταίο workout (26ος με 6:48).

Την… ετυμηγορία των κριτών περιμένει και ο Τζέικομπ Χέπνερ. Ο Αμερικανός που το 2018 στο ίδιο workout είχε αποτύχει να περάσει τα HSPU επέλεξε φέτος να τα κάνει στηριζόμενος στις… γροθιές του! Μάλιστα, αυτό δεν έδειξε να τον πτοεί ιδιαίτερα, κάνοντας τον 62ο χρόνο (7:22) και βρίσκεται συνολικά στην 24η θέση. Ο κόσμος στήριξε την επιλογή του Χέπνερ και μένει να φανεί αν και οι κριτές θα κάνουν το ίδιο ή θα τον τιμωρήσουν.

Ο μοναδικός άνδρας που ξεπέρασε το φράγμα των 6 λεπτών ήταν ο Οστιν Μαλεόλο με 5:48.


«Εσπασαν» τα κοντέρ 

Από την άλλη, στις γυναίκες σημειώθηκαν απίστευτες επιδόσεις. Αννι Θόρισντοτιρ και Μπρουκ Γουέλς ισοβάθμισαν στην κορυφή με το εντυπωσιακό 5:21! Κάρι Πιρς (5:37), Κριστίν Μπεστ (5:39), Ντάνι Σπιγκλ (5:39), Κάρολ-Ανν Ρίζον-Τιμπό (5:41) και Καρολίν Πρεβό (5:58) ήταν οι υπόλοιπες που «έπεσαν» κάτω από τα έξι λεπτά.

Η μεγάλη επίδοση της Θόρισντοτιρ την έφερε στην τρίτη θέση overall, ένα βαθμό πίσω από την Κρίστιν Χόλτε (20η στο 20.3) και έντεκα πίσω από την πρωτοπόρο Σάρα Σίγκμουντσντοτιρ που τερμάτισε 11η στο τελευταίο workout.



Τις υψηλές πτήσεις συνεχίζει η (προσφάτως μαμά) Κάρα Σόντερς που βρίσκεται στην 23η θέση συνολικά, μετά την 71η που κατέλαβε στο 20.3.

*Τα σκορ είναι ενδεικτικά και ενδέχεται να αλλάξουν μετά από την τελική αξιολόγηση των βίντεο.

Αναλυτικά το Leaderboard εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts