«Πέλεκυς» για την Φράγκου!


Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε η Αννα Φράγκου, που αντιμετωπίζει αποκλεισμό 4 ετών από κάθε επίσημη διοργάνωση CrossFit. 


Η ελληνίδα πρωταθλήτρια, που κατέκτησε την 9η θέση στα CrossFit Games τον περασμένο Αύγουστο, φέρεται να είχε κάνει χρήση του αναβολικού στεροειδούς Τουρίναμπολ, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές των Games. 

Η Φράγκου κλήθηκε για έλεγχο το βράδυ της Παρασκευής 2 Αυγούστου μετά το Mary. Οι διοργανωτές την ενημέρωσαν μερικές εβδομάδες μετά τη λήξη των Games πως το πρώτο δείγμα είχε βγει θετικό, ενώ το ίδιο συνέβη και στην εξέταση του δεύτερου δείγματος.

«Δεν θα έβαζα κάτι τέτοιο στον οργανισμό μου. Το Τουρίναμπολ φαίνεται πως δεν είναι παιχνιδάκι. Είναι βαρύ αναβολικό και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην υγεία» σχολίασε η Φράγκου όπως αναφέρει το mornigkchalkup.com

Πράγματι το Τουρίναμπολ μπορεί να προκαλέσει σοβαρές καρδιοπάθειες και καταστροφή του συκωτιού μεταξύ άλλων. Χρησιμοποιήθηκε ευρέως σε αθλητές της Ανατολικής Γερμανίας από το 1968 μέχρι και το 1989 όταν και έπεσε το τείχος του Βερολίνου.


Το «ντοπινγκ» είναι μάλλον για... αρχόντους 

Το θέμα του ντόπινγκ, όπως και σε όλα τα αθλήματα, επηρεάζει και το CrossFit. Είναι ουτοπικό να πιστεύει κανείς πως οι αθλητές τόσο υψηλού επιπέδου μπορούν να έχουν τέτοιες επιδόσεις, χωρίς κάποια «βοήθεια». Ωστόσο, είναι φανερό πως δεν πρόκειται να έχουν την ίδια τύχη με την Φράγκου άλλα «μεγάλα» ονόματα του χώρου, τα οποία… σέρνουν από πίσω τους μεγάλους χορηγούς και γεμίζουν με χρήμα τα ταμεία των διοργανωτών. 

Η Φράγκου έκανε το… λάθος να είναι μία «πρωτάρα» στα Games που τράβηξε πάνω της την προσοχή, μπαίνοντας στη δεκάδα. Το ίδιο είχε κάνει και ο Ρίκι Γκαράρντ πριν από μερικά χρόνια όταν και είχε ανέβει στο βάθρο και σύντομα αποκαθηλώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, όντας θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.
Οπως σε όλα τα αθλήματα, θέλοντας οι διοργανωτές να δείξουν ότι οι έλεγχοί τους πιάνουν τόπο, «στοχεύουν» κατά πως φαίνεται στα μικρότερα ονόματα, αφήνοντας τους μεγάλους να… μεγαλώνουν το «μύθο» τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts