Τα νέα δεδομένα των φετινών Games

Μεταξύ… συγγενών και φίλων θα γίνουν τα φετινά Games, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Η CrossFit εξαντλεί τα περιθώρια, προκειμένου να διεξαχθούν οι Αγώνες φέτος και ανακοίνωσε πως μόλις 60 αθλητές (30 άνδρες, 30 γυναίκες) θα προσκληθούν στο Αρόμας της Καλιφόρνια.


Η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει τεράστιους περιορισμούς παγκοσμίως και το CrossFit δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο.

  • Δεν θα υπάρξει καμία άλλη κατηγορία πέραν του ατομικού
  • Πρόσκληση θα λάβουν οι 20 κορυφαίοι του Οπεν και οι 10 πρωταθλητές των sanctionals που πραγματοποιήθηκαν μέχρι ώρας (εκτός αν έχουν περάσει μέσω Οπεν, οπότε θα καλυφθεί η θέση τους με τον επόμενο στην κατάταξη του εκάστοτε sanctioned event)
  • Δεν θα αγωνιστούν εθνικοί πρωταθλητές
  • Η σεζόν για το 2021 θα ξεκινήσει από το μηδέν (δεν θα διατηρήσουν τον τίτλο τους οι εθνικοί πρωταθλητές για παράδειγμα)
  • Το πλήθος των αθλητών που θα συμμετάσχουν, αν τελικά γίνουν τα Games, μπορεί να αλλάξει εκ νέου αναλόγως την κατάσταση


Τα πάντα είναι ακόμα ρευστά. Πολλοί αθλητές του τοπ-20 μπορεί να μην καταφέρουν να ταξιδέψουν στο Αρόμας κι έτσι να χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω αλλαγές στο ταμπλό.

Το βασικότερο όλων, όμως, είναι το γεγονός πως παραμένει άγνωστο αν οι αγώνες θα γίνουν παρά τις προετοιμασίες της CrossFit. Αν ακυρωθούν με πρωτοβουλία των Αρχών, τότε οι ιθύνοντες του σπορ θα έχουν λαμβάνειν τα χρήματα από χορηγούς. Αν, όμως, αναβάλλουν τους αγώνες με δική τους απόφαση, τότε οι χορηγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν. Είναι δεδομένο, δηλαδή, πως ο Γκρεγκ Γκλάσμαν θα εξαντλήσει τα περιθώρια.

Η έλλειψη του ομαδικού αναπτέρωσε τις ελπίδες για μία τιτανομαχία Φρέιζερ-Φρόνινγκ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, μιας και ο τελευταίος σχεδιάζει τη διοργάνωση ενός ομαδικού event στο Κούκβιλ, ώστε να καλύψει το κενό των Games.
Τις ερχόμενες εβδομάδες αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την CrossFit, ανάλογα και με την εξέλιξη της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts