Οι νέοι δρόμοι για τα Games!


Αρδην αλλάζει ο… οδικός χάρτης για τα Games το 2021! Η CrossFit ανακοίνωσε σημαντικές μεταβολές σε ολόκληρο το καλεντάρι του 2021, έχοντας πάντα σαν γνώμονα και την πανδημία του κορονοϊού.

Το Οπεν μειώνεται σε 3 εβδομάδες (από 5) και τα workout θα ανακοινωθούν στις 11, 18 και 25 Μαρτίου (ξημερώματα 12, 19 και 26 στην Ελλάδα) αντίστοιχα, ενώ οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου. 

Παράλληλα, εντάσσεται και ένας νέος προκριματικός γύρος στο δρόμο προς τα Games που ονομάζεται «προημιτελικοί». Αυτοί θα διεξαχθούν, όπως και το Οπεν, διαδικτυακά και θα περιλαμβάνει περίπου το 10% των συμμετεχόντων του Οπεν. Αυτό σημαίνει ότι αρκετά περισσότεροι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν τη σεζόν τους και μετά τον Μάρτιο. Χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι το 2018 στα Regionals έπαιρνε την πρόκριση μόλις το 0,3% των αθλητών του Οπεν.

Επιπλέον, δεν γίνεται αναφορά στα Sanctionals τα οποία αναμένεται να μην γίνουν και τη θέση τους θα πάρουν οι «ημιτελικοί», ένα… υβριδικό σύστημα ανάμεσα σε Sanctionals και Regionals. Οι «ημιτελικοί» θα είναι αγώνες που ο αρχικός προγραμματισμός είναι να γίνουν με φυσική παρουσία των αθλητών κι όχι online. Θα περιλαμβάνουν 10 προκριματικά event σε 6 ηπείρους και θα διοργανωθούν από προηγούμενούς διοργανωτές των sanctioned events.

Τέλος, θα υπάρξει ακόμα μία ευκαιρία για κάποιον να περάσει στα Games. Η CrossFit το ονόμασε «τελευταία ευκαιρία» και θα αφορά αθλητές που έχασαν την πρόκριση από τους «ημιτελικούς» για «λίγο» όπως αναφέρει η CrossFit, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Τα παραπάνω θα οδηγήσουν τελικά τους αθλητές στα Games που θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου. 

«Ολη η σεζόν έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως θα μπορούν να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές. Μικρότερο Οπεν σημαίνει μικρότερη προετοιμασία για τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων. Επιπλέον, μία μεταγενέστερη ημερομηνία όπως του Μαρτίου δίνει χρόνο για επαναλειτουργία των γυμναστηρίων ανά τον κόσμο» σχολίασε ο CEO, Ερικ Ρόζα.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε επίσης η επιστροφή του Affiliate Cup αλλά και νέα κατηγορία για άτομα με αναπηρία.

Σαφώς, το επόμενο διάστημα αναμένονται περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για όλο το νέο φορμάτ.

Το καλεντάρι του 2021

Ημερομηνία

Event

Format

7 Ιανουαρίου

Εναρξη εγγραφών στο Οπεν

games.crossfit.com

11 Μαρτίου

ΟπενWorkout 1

Local gyms, athletes’ homes (online)

18 Μαρτίου

Οπεν – Workout 2

Local gyms, athletes’ homes (online)

25 Μαρτίου

Οπεν – Workout 3

Local gyms, athletes’ homes (online)

5 – 11 Απριλίου

Προημιτελικοί- Ατομικό

Local gyms (online)

19 - 25 Απριλίου

Προημιτελικοί - Ομαδικό

Local gyms (online)

3 - 9 Μαΐου

Masters/Teens Προκριματικοί

Local gyms (online)

24 - 30 Μαΐου

Ημιτελικοί1η εβδομάδα

Worldwide (in-person*)

31 Μαΐου - 6 Ιουνίου

Ημιτελικοί – 2η εβδομάδα

Worldwide (in-person*)

7 – 13 Ιουνίου

Ημιτελικοί – 3η εβδομάδα

Worldwide (in-person*)

14 – 20 Ιουνίου

Ημιτελικοί – 4η εβδομάδα

Worldwide (in-person*)

28 Ιουνίου – 4 Ιουλίου

Προκριματικός «τελευταία ευκαιρία»

Local gyms (online)

26 Ιουλίου – 1 Αυγούστου

CrossFit Games

Madison, Wisconsin (in-person*)

* O αρχικός σχεδιασμός είναι να γίνουν αγώνες με φυσική παρουσία αθλητών, ωστόσο, υπάρχει πρόβλεψη να διεξαχθούν online αν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες με την πανδημία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts