Νέο lockdown στο Athens Throwdown!


Για δεύτερη σερί χρονιά, η πανδημία βάζει «φρένο» στη διεξαγωγή του Athens Throwdown! Οι ιθύνοντες της διοργάνωσης, βλέποντας πως η κατάσταση με τον COVID-19 δεν παρουσιάζει κάποια σημαντική βελτίωση, αποφάσισαν από νωρίς να αναβάλλουν και φέτος το σπουδαίο τουρνουά, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 16-18 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αθλητές και οι ομάδες που έχουν προκριθεί στα τελικά συνεχίζουν να διατηρούν τις θέσεις τους και για το 2022, αφού δεν θα υπάρξουν νέα προκριματικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Athens Throwdown:

«Πριν από ένα χρόνο αναγκαστήκαμε να αναβάλλουμε τα τελικά του Athens Throwdown, μόλις λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή τους. Ηταν μία δύσκολη απόφαση, ωστόσο, η υγεία των αθλητών, των οργανωτών, των θεατών, των ανθρώπων στα διαφημιστικά περίπτερα και όλων εκείνων που θα συμμετείχαν στο event ήταν πάνω από όλα, μη διαπραγματεύσιμη.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας και παρά το γεγονός πως έχουν υπάρξει κάποια σημάδια προς την καταπολέμηση της πανδημίας, οι συνθήκες και οι τοπικές Αρχές ακόμα δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή ενός τόσο μεγάλου αγώνα. Ένα φεστιβάλ αθλητισμού με πάνω από 1100 αθλητές και χιλιάδες θεατές από 51 χώρες, είναι πολύ μεγάλο υπό τις παρούσες συνθήκες. 

Επιπροσθέτως, σε πολλές χώρες τα γυμναστήρια είναι κλειστά για μήνες, οι πτήσεις δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως και οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν όσο γρήγορα θα ελπίζαμε.

Συνεπώς, θα πρέπει να περιμένουμε ένα ακόμα χρόνο και να συναντηθούμε το 2022: με τα γυμναστήρια ανοιχτά, όλους τους αθλητές καλύτερα προετοιμασμένους, με μία ατελείωτη διάθεση για ταξίδια και νέες εμπειρίες και πάνω από όλα, με όλους εμάς ασφαλείς και καλά.

Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα. Επιπλέον, αν και είναι οικονομικά επίπονο, δεν θα διεξαχθούν νέα προκριματικά, σεβόμενοι τους αθλητές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πέρυσι: Οι αθλητές στο ατομικό και οι ομάδες θα κρατήσουν τις θέσεις τους, την ώρα που στο ομαδικό θα μπορούν να γίνουν μέχρι και δύο αλλαγές αθλητών.

Ξεπεράσαμε τις μεγαλύτερες δυσκολίες και παραμένουμε ασφαλείς μέχρι σήμερα. Θα πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή και θα συναντηθούμε, με μεγαλύτερη όρεξη, εκεί όπου γνωρίζουμε καλύτερα: μέσα στην αρένα! Δεν μπορούμε να περιμένουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts