Quarterfinals: Ξεχωρίζει η ήρα απ' το στάρι!


Η ώρα της μεγάλης εκκαθάρισης έφτασε! Η σεζόν συνεχίζεται με τα προημιτελικά (8-11 Απριλίου), όπου, από τους χιλιάδες αθλητές που θα συμμετάσχουν, μόνο 300 από όλο τον κόσμο θα πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά, φτάνοντας έτσι ένα βήμα πριν από τα Games.


Οι Γιώργος Καράβης και Αλεξ Κωτούλας, με τις επιδόσεις τους στο Οπεν, έθεσαν πολύ ψηλά τον πήχη και πλέον ο στόχος είναι ξεκάθαρος. 



Ο Καράβης βρέθηκε στην 12η θέση παγκοσμίως και 2ος στην Ευρώπη, ενώ ο Κωτούλας τερμάτισε 21ος παγκοσμίως μπαίνοντας ανάμεσα στους Καναδούς Βέλνερ (20ος) και Φικόφσκι (22ος), ενώ κατέλαβε την 5η θέση στην Ευρώπη. 



Φυσικά, αρκετοί είναι οι Ελληνες που θα λάβουν μέρος στα προημιτελικά.

Τα προημιτελικά, στα οποία θα συμμετάσχει το 10% των κορυφαίων του Οπεν από κάθε Ηπειρο, αποτελούν ένα νέο… σκαλοπάτι στον δρόμο προς τα Games με το φορμάτ τους να είναι ονλάιν. 

Την ερχόμενη Πέμπτη (8/4) στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδος, η CrossFit θα ανακοινώσει τα workouts. 

Οι αθλητές θα έχουν τρεις ημέρες στη διάθεσή τους να τα εκτελέσουν, ωστόσο κάθε μέρα θα πρέπει να αναρτούν τις επιδόσεις τους στα δύο από αυτά. Ετσι, την Παρασκευή στις 10 το βράδυ θα πρέπει να έχουν ανεβάσει βίντεο και σκορ για τα δύο πρώτα, το Σάββατο την ίδια ώρα τα επόμενα δύο και αντίστοιχα και την Κυριακή τα εναπομείναντα. 

Πλέον, ο όγκος των workout θυμίζει αρκετά ένα αγωνιστικό τριήμερο, όπου θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. 

Και σε αυτό το στάδιο, ο διαχωρισμός θα γίνει με γνώμονα τις Ηπείρους. Ετσι, την πρόκριση για τα ημιτελικά θα πάρουν:

120 από τη Β. Αμερική, 60 από την Ευρώπη και 30 από Αφρική, Ασία, Ωκεανία και Νότια Αμερική (300 συνολικά).

Για τους κορυφαίους αθλητές, το Οπεν φέτος αποτέλεσε φέτος μία καλή προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν. Για πρώτη φορά στην καριέρα της, όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, η Τια Κλερ Τούμι πήρε την πρωτιά στις γυναίκες. Η τετράκις πρωταθλήτρια, παρά την όχι και τόσο έντονη προετοιμασία της κατάφερε να πάρει και αυτό το… παράσημο. Βέβαια, τα βλέμματα στις γυναίκες στράφηκαν στην δεύτερη θέση και την μόλις 16 ετών Εμμα Κάρι, που έγινε μάλιστα και η νεότερη που κερδίζει ένα workout του Οπεν επικρατώντας στο 21.2 με χρόνο 8:51. Πέρυσι, η νεαρή αθλήτρια αναδείχθηκε ‘’fittest’’ στην κατηγορία 14-15 χρονών. 

Η Εμμα Κάρι

Στο ταμπλό των ανδρών, ο Τζέφρι Αντλερ κατέκτησε την κορυφή, δείχνοντας πως διατηρεί την καλή του φόρμα από την περασμένη σεζόν, ενώ εντυπωσίασε και ο Σκοτ Πάντσικ με την δεύτερη θέση στην επιστροφή του στο ατομικό μετά από ένα χρόνο απουσίας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts