Με συνταγή... Φρόνινγκ!


Υποχρέωσε άπαντες να στρέψουν το βλέμμα τους πάνω του! Ο… άσημος Τζέισον Χόπερ τα έβαλε με μεγάλα ονόματα του χώρου, ωστόσο, κατάφερε να επικρατήσει κερδίζοντας το Mid-Atlantic CrossFit Challenge, εξασφαλίζοντας παράλληλα μία θέση στα Games για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Κανένας δεν περίμενε πως ο 23χρονος αθλητής θα μπορέσει να βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο τουρνουά στη Β. Αμερική. Κι όμως όχι μόνο το κατάφερε αλλά το πέτυχε με εμφατική εμφάνιση, νικώντας στα 3 από τα έξι events, ενώ είχε επίσης μία 2η, μία 3η και μία 8η θέση, αφήνοντας πίσω του τους Πάντσικ, Μεντέιρος και Μέιερ.


Ο Χόπερ ξεκίνησε δυναμικά από την πρώτη ημέρα. Και κράτησε το πόδι πατημένο στο γκάζι μέχρι και το φινάλε της Κυριακής. Ολοι πια μιλούν για ένα νέο αστέρι, που μένει να αποδειχθεί αν θα μπορέσει να κολυμπήσει και στα βαθιά νερά των Games. 

Η συνταγή του, πάντως, είναι δοκιμασμένη και άκρως πετυχημένη. Τα κοινά στοιχεία που παρουσιάζει με τον θρύλο Ριτς Φρόνινγκ είναι αρκετά. 

Οπως και ο Φρόνινγκ, έτσι και ο Χόπερ θα συμμετάσχει στα Games για πρώτη φορά σε ηλικία 23 ετών, ενώ έχει βαθιά και μεγάλη πίστη στο Θεό, έχει τατουάζ σχετικό με τη Θρησκεία και λατρεύει όσο τίποτα στον κόσμο τη γυναίκα του. Ακριβώς όπως ο Φρόνινγκ.


Για πρώτη φορά στο Οπεν έλαβε μέρος το 2017, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μάλιστα, σε ένα βίντεο που είχε αναρτήσει στο Ινσταγκραμ φαίνεται να… βασανίζεται να εκτελέσει swings με kettlebell. 


Το κύριο άθλημα με το οποίο καταπιανόταν ήταν το αμερικάνικο φούτμπολ, αγωνιζόμενος για την ομάδα του Πανεπιστημίου του Κλέμσον. Ωστόσο, το 2018 ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το σπορ, τονίζοντας πως «ο κύριος Ιησούς Χριστός με τράβηξε μακριά από το άθλημα, αλλάζοντας πολλές από τις επιθυμίες που είχα με νέες». Το 2018 ήταν χρονιά ορόσημο στη ζωή του, μιας και γνώρισε και την Γκρέις Αν, με την οποία είναι παντρεμένος από τον Φεβρουάριο του 2020. 

Αντίστοιχα και ο Φρόνινγκ είχε ασχοληθεί αρχικά με το μπέιζμπολ στο κολλέγιο, προτού αφιερωθεί στο CrossFit. 

Φέτος ο Χόπερ μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να διεκδικήσει τη θέση του στη μεγάλη σκηνή. Τερμάτισε 12ος στο Οπεν ανάμεσα στους αθλητές στη Β. Αμερική, και 35ος στα προημιτελικά, έχοντας μάλιστα και μία νίκη στο 3ο workout. 

Βέβαια, τίποτα δεν προμήνυε την εντυπωσιακή του απόδοση στο Mid-Atlantic CrossFit Challenge, εκεί όπου έδειξε πως μπορεί να είναι εκ των πρωταγωνιστών της σεζόν. Πέρυσι ο rookie Τζάστιν Μεντέιρος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο επίσης ρούκι Φρόνινγκ είχε τερματίσει 2ος στην παρθενική του συμμετοχή σε Games το 2010. Σε δύο μήνες είναι η σειρά του Χόπερ! 

Με όπλα του την πίστη του, την οικογένειά του και τις αθλητικές του ικανότητες στοχεύει πια ψηλά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts