Καραβοκύρης της κορυφής!


Ανατριχίλα! Ο Γιώργος Καράβης, υπό τις ιαχές του κοινού, υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Athens Throwdown 2020-two, με καταιγιστική εμφάνιση. Στο πλάι του, το… alter ego του, Αλεξ Κωτούλας. Η απίθανη μονομαχία τους εντός του αγωνιστικού χώρου φάνηκε να ευνοεί… και τους δύο, καθώς ο ένας έδινε το απαραίτητο «σπρώξιμο» στον άλλον, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο 1-2!


Από τα 6 workouts (7 βαθμολογημένα μιας και το πρώτο είχε διπλή βαθμολόγηση), ο Καράβης βρέθηκε μονάχα σε ένα κάτω από την πρώτη ή την δεύτερη θέση. Αυτή η εντυπωσιακή σταθερότητα, τον οδήγησε στην κορυφή του leaderboard μετά το πρώτο event του Σαββάτου. Και έκτοτε δεν έπεσε ποτέ από εκεί. 

Ο Κωτούλας φύλαγε το καλύτερο για το τέλος! Με σπουδαίο ρυθμό και εξαιρετική στρατηγική ο Έλληνας αθλητής έκοψε πρώτος το νήμα στο τελικό workout, κερδίζοντας έτσι και την δεύτερη θέση από τον Σλοβάκο Μάρτιν Κρούζλιτς, με τον οποίο ισοβαθμούσε μέχρι τότε. Ο τελευταίος ήταν στην κορυφή μετά την πρώτη ημέρα, όμως οι «μονομάχοι» μας τον εξουδετέρωσαν. Εντός έδρας η υπόθεση ήταν… ελληνική!

Καράβης και Κωτούλας έχουν όλα τα φόντα να βρεθούν στην κορυφαία πεντάδα στον ημιτελικό του Λονδίνου (10-12 Ιουνίου) και να πάρουν την πρόκριση για τα CrossFit Games. 



Στο ταμπλό των γυναικών, η Κάριν Φρέι ήταν σε… δικό της αγώνα. Η αθλήτρια από την Σλοβακία συνέτριψε τον ανταγωνισμό με έξι πρωτιές και μία δεύτερη θέση. Το πρόσωπο της ήταν πάντα ανέκφραστο πριν από τα workouts, με απόλυτη στοχοπροσήλωση. Αφού κέρδισε πια, μας χάρισε κι ένα χαμόγελο! Πίσω της τερμάτισαν οι Μαριμπέλ Γκαγιάρδο από την Ισπανία και η Σοφία Μιχάηλ από την Κύπρο. Η τελευταία πάλεψε σκληρά για να φτάσει στο ασημένιο μετάλλιο, κέρδισε το τελευταίο event, αλλά τελικά της έλειψαν τρεις βαθμοί. 



Παρόμοια κυριαρχία υπήρξε και στην κατηγορία elite team. Οι Polish Beasts με τους Ολένκοβιτς, Λίπκα και Βεσολόφσκι ήταν καταιγιστικοί και επικράτησαν με 22 βαθμούς διαφορά από τους συμπατριώτες τους της Unbroken Team. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Ισπανοί Full Flama, που με την νίκη τους στο τελευταίο event μηδένισαν τις ελπίδες της «δικής» μας Gorilla Squad για πόντιουμ. 


Ο Γιάννης Παπαδόπουλος με τους Σταμάτη Ασωνίτη και Μανώλη Κάλλια αρκέστηκαν στην τέταρτη θέση. Ο «γορίλας» πάντως είχε μερικές στιγμές που θα μείνουν στα… highlights της φετινής διοργάνωσης, όπως το clean των 180 κιλών (για λίγο χάθηκαν τα 190), καθώς και η απόδοσή του στο event με το κωπηλατικό, όπου «έγραψε» 600 θερμίδες!



Συγκλονιστική ήταν η μάχη στους scaled men! Γάσπαρης και Χρυσάνθου μπήκαν ισόβαθμοι στο τελευταίο wod, καθ΄όλη τη διάρκεια του οποίου ήταν… συγχρονισμένοι. Η διαφορά τους μόλις ένα δευτερόλεπτο στο φινάλε υπέρ του Κύπριου κάτι που θα του έδινε το χρυσό. Ωστόσο, είχε λάβει τρία no reps τα οποία δεν εκτελέστηκαν εκ νέου κι έτσι οι τρεις αυτές επαναλήψεις προστέθηκαν στον χρόνο του, δίνοντας εν τελεί τη μεγάλη νίκη στον Γάσπαρη. Μαζί τους στο βάθρο ανέβηκε και ο… mr. Wodproof Gear, Οδυσσέας Χόμπης.


Ελληνοτουρκική μονομαχία είχαμε στις scaled γυναίκες με την Κατερίνα Σωτηροπούλου να πανηγυρίζει τελικά την πρωτιά απέναντι στην Μερβέ Γκοκτσίλ για τέσσερις βαθμούς. Η Σωτηροπούλου με μία δεύτερη και μία πρώτη θέση στα workouts της Κυριακής δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλό της.



Αξία λόγου είναι και η παρουσία του Αρτούρ Κομορόφσκι στην κατηγορία masters men 45+. Ο πολύπειρος Πολωνός ήταν πρώτος σε όλα τα workouts, πετυχαίοντας την καλύτερη δυνατή βαθμολογία με 7 πόντους. 

Στην κατηγορία masters men 35+, o Ιταλός Αλεσάντρο Κιαρολάντσα επικράτησε με διαφορά 11 βαθμών του Λεωνίδα Δημητράκη, ενώ στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Χρήστος Κανέλλος. 


Βρείτε αναλυτικά το leaderboard για όλες τις κατηγορίες πατώντας ΕΔΩ


Για ακόμη μία φορά το Athens Throwdown ήταν οργανωμένο άρτια και άκρως επαγγελματικά, προσφέροντας στους αθλητές όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για να μπορέσουν να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους στην αρένα. Μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω κορονοϊού και το γεγονός ότι τα προκριματικά είχαν γίνει από το 2020 η χρονιά έμοιαζε και ήταν μεταβατική. Αρκετοί αθλητές δεν μπόρεσαν να δώσουν το παρών για διάφορους λόγους. Παρ’ όλα αυτά, όσοι βρέθηκαν το τριήμερο στο γήπεδο του tae kwon do στο Φάληρο έζησαν μια εξαιρετική εμπειρία, είτε από την πλευρά του αγωνιζόμενου είτε του θεατή. 

Ραντεβού το 2023!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts