Καταιγιστικός Μακαρώνας, ανατροπή οι Los Patronos στα πρώτα Evia WodGames!


Σπουδαίο θέαμα, μεγάλες μάχες μέχρι το τέλος, εντυπωσιακές αποδόσεις αθλητών, πάθος, ένταση, οργάνωση. Είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνέθεσαν τα πρώτα Evia WodGames, τα οποία άφησαν τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο σε εκείνους που αγωνίστηκαν, όσο και σε αυτούς που ήρθαν να παρακολουθήσουν από κοντά το τουρνουά στην Χαλκίδα. 


Είναι δεδομένο πως κανένας δεν περίμενε από μία διοργάνωση που γίνεται για πρώτη φορά να τα πάει τόσο καλά στο οργανωτικό κομμάτι. Ωστόσο, οι Γιαννης Καραφυλλίδης, Φίλιππος Αθανασίου, Νικολέττα Ζάνιου, Αναστασία Κοκκίνου, αλλά και όλα τα παιδιά που βοήθησαν, από τους κριτές μέχρι την γραμματεία, τα κατάφεραν περίφημα και χάρισαν στους σχεδόν 300 αθλητές που έλαβαν μέρος μία εξαιρετική εμπειρία, βάζοντας παράλληλα τα θεμέλια για ένα ακόμη καλύτερο τουρνουά το 2024!
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπήρχε κάλυψη καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με 6μελες πλήρωμα. Υπήρχε ιατρικό team τριών γιατρών στον χώρο των αγώνων και δύο επιπλέον κατά τη διεξαγωγή του τελικού (χειρούργοι, καρδιολόγος, ορθοπεδικός και ΩΡΛ)!

Αναφορά πρέπει να γίνει και στην παρουσία του κέντρου φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης Σταύρου Χασάνδρα. Καθ' όλη τη διάρκεια του διημέρου, ο Σταύρος και η ομάδα του ήταν στον χώρο της διοργάνωσης, αποθεραπεύοντας τους αθλητές όποτε εκείνοι επιθυμούσαν.

 

Elite men

 


Ο Αντώνης Μακαρώνας ήταν σαρωτικός στην κορυφαία κατηγορία των ανδρών. Εκανε το απόλυτο με επτά νίκες σε ισάριθμες βαθμολογίες των 5 workouts (το 2ο wod είχε τριπλή βαθμολόγηση) και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο μετά από έναν τραυματισμό που τον είχε ταλαιπωρήσει στο χέρι. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιάννης Ζιώγος, ο οποίος κατάφερε να… ματσάρει το σκορ του Μακαρώνα στο wod 2b, ενώ σημείωσε και δύο δεύτερες θέσεις. Το βάθρο έκλεισε με τον Λάμπρο Σαπουνά, που ήσυχα και αθόρυβα πλασαριζόταν πάντα καλά στα events με αποτέλεσμα να φτάσει τελικά στο χάλκινο μετάλλιο.

 

Team elite men

 


Ανατροπή στο… 90 είχαμε στην ομαδική κατηγορία των ανδρών. Ενώ όλα έδειχναν ότι οι Unlimited με τους Αντώνη Ανδρουτσόπουλο και Χριστόφορο Ρήγα θα φτάσουν  στη νίκη, οι Los Patronos (Χρήστος Ζιαβράς, Νίκος Μπιστόλας) έριξαν… μπιστολιά «σκοτώνοντας» τα όνειρα των αντιπάλων τους. Στο τελευταίο event, που είχε τριπλή βαθμολόγηση, έγραψαν δύο «άσους» στο 5b και στο 5c, οι Unlimited φάνηκε να μένουν από δυνάμεις κι έτσι οι Los Patronos έγιναν τα… αφεντικά της Χαλκίδας. Τρίτοι, μόλις έναν βαθμό πίσω από την δεύτερη θέση, τερμάτισαν οι Thebarfitnessproject με τους Δημήτρη Σωτηριάδη και Στέλιο Λαγουδάκη. 

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη κατηγορία ήταν απολαυστική να την παρακολουθήσει κάποιος. Η ένταση, το πάθος αλλά και η ευγενής άμιλλα μεταξύ των αθλητών ήταν ο ορισμός του CrossFit. 

 

Team mixed

 

Στην μεικτή ομαδική κατηγορία δεν είχαμε την ίδια… αγωνία, μιας και η ομάδα #Boomteam_wbc των Λουκά Αρκουδέα και Σοφία Βαλιάδη πήραν από νωρίς τα ηνία και με πέντε πρωτιές «καθάρισαν» την κορυφή. Αν και… Απροπόνητοι (όπως λεγόταν η ομάδα) βρέθηκε η δυάδα των Παναγιώτη Κορφιάτη και Ερατώ Λαζάρου, ενώ οι 2monkeys με τους Ορέστη Παβατζόγλου και Αθηνά Πάυλου ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. 

 

Elite women

 

Μία και καλή! Η Αγγέλα Πανούσου ήταν η μοναδική που αγωνίστηκε στην elite κατηγορία των γυναικών. Ισως του χρόνου να έχει ανταγωνισμό, καθώς αξίζει και αυτή η κατηγορία να έχει περισσότερες εκπροσώπους και τα Evia WodGames μπορούν να τους προσφέρουν μία πολλή καλή εμπειρία κι ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο. 

 

Intermediate men

 

Ανετη νίκη πέτυχε ο Κωνσταντίνος Χάιδος, που κέρδισε 3/6 events ενώ είχε και τρεις δεύτερες θέσεις. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Δημήτρης Χιώτης και τρίτος τερμάτισε ο Δημήτρης Μαρίνης.

 

Intermediate women

 

Μόνο το προτελευταίο event «χάλασε» το σερί της Φούλης Παπαντωνίου, η οποία κέρδισε όλα τα workouts, πλην του τέταρτου στο οποίο κατάφερε να την περάσει μόνο η Ολγα Χότου. Η τελευταία κατέκτησε την τρίτη θέση, ενώ ανάμεσά τους, στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Ευη Καραγεωργίου.

 

Scaled men

 

Τρελό φινάλε είχαμε στην κατηγορία scaled ανδρών. Οι Νίκος Γανοχωρίτης και Παναγιώτης Προβατίδης κέρδισαν την πρωτιά, ισοβαθμώντας, ενώ μόλις έναν πόντο πίσω τους τερμάτισε ο Δημήτρης Κίτσος. Ο τελευταίος μπορεί να πέτυχε δύο event wins, σε αντίθεση με τους νικητές, ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό στην overall βαθμολόγηση. Κι αυτό είναι που μετράει στο τέλος. Ο Medeiros κέρδισε το περασμένο καλοκαίρι τα Games χωρίς ούτε ένα event win, απλώς τερμάτιζε σε όλα τα workouts σε ψηλές θέσεις.

 

Scaled women

 

Η Παρασκευή Γκογκινούδη με δύο νίκες στα ισάριθμα τελευταία events καθάρισε την υπόθεση νίκη, αφήνοντας πίσω της την Κατερίνα Ντελέκου. Στην τρίτη θέση έμεινε η Κατερίνα Λεκάκη.

 

Masters men 35-39

 


Ο πολύπειρος Κώστας Παπαδόπουλος ήταν κυρίαρχος στην κατηγορία με 6/6 νίκες. Μάλιστα, μας χάρισε και ένα εντυπωσιακό αρασέ στα 113 κιλά στο αγώνισμα 1 rep max snatch. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Γεωργιάδης και τρίτος ο Κωνσταντίνος Κώστας.

 

Masters men 40-44

 


Με τρεις νίκες σε έξι βαθμολογούμενα events ο Βαλάντης Κοτόρος ήταν ο νικητής της κατηγορίας, δείχνοντας να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Πίσω του τερμάτισε ο Χαράλαμπος Πελώνης, ενώ στην Τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Γιούπης.

 

Masters women 40-44

 

Η Κατερίνα Μπουζιώτη επικράτησε της Νίκης Πικραμένου στην μονομαχία που είχαν, όντας οι μοναδικές συμμετέχουσες στην κατηγορία.

 

Masters men 45+

 

Ο τελικός έκρινε και τον… τελικό νικητή στην κατηγορία. Ο Γιάννης Παπαγεωργίου κέρδισε το τελευταίο event, αφήνοντας δεύτερο τον Λεωνίδα Πασά. Αυτός ο ένας βαθμός ποινής ήταν που τους «χώρισε» και στο βάθρο, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Πάρης Τραννός.


Αναλυτικά τις βαθμολογίες όλων των κατηγοριών μπορείτε να τις δείτε πατώντας ΕΔΩ

 

Και… του χρόνου!

 

Τα πρώτα Evia WodGames έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Η διοργάνωση μοίρασε χρηματικά έπαθλα δέκα χιλιάδων ευρώ και πολλά δώρα στους νικητές, θέλοντας έτσι να τους ανταμείψει για την προσπάθειά τους. Αν βγάλουμε από το κάδρο το Athens Throwdown που αποτελεί πια μία διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς, δεν υπάρχει άλλο τουρνουά στη χώρα μας (τουλάχιστον προς ώρας) με τόσο καλά έπαθλα. Βέβαια, κατά κοινή ομολογία των αθλητών, ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο αποτελεί το γεγονός ότι ο προγραμματισμός κύλησε άρτια, έκαναν όπως πρέπει το ζέσταμά τους, αγωνίστηκαν στην ώρα τους και γενικά βίωσαν την εμπειρία ενός αγωνιστικού διημέρου, όπως την φαντάζονταν. Και… του χρόνου, λοιπόν, με το ίδιο μεράκι και ακόμη περισσότερες συμμετοχές!


ΥΓ1: Στην αρχή υπήρχαν αμφιβολίες κατά πόσο το προαύλιο ενός σχολείου θα μπορούσε να φιλοξενήσει τουρνουά CrossFit. Εν τέλει, το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας αποδείχθηκε άκρως λειτουργικό για την διοργάνωση. Μάλιστα, οι μαθητές του σχολείου, λίγες ημέρες πριν από τους αγώνες, έβαψαν το κτίριο, δημιούργησαν ωραία σχέδια και πέρασαν τα δικά τους μηνύματα. 

 

ΥΓ2: Υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts