Επίσημα event της CrossFit το CFC - Ετοιμάζεται μεγάλο τουρνουά!


Η είδηση έσκασε! Επίσημα CrossFit licensed event αποτελεί πια το Centaurian Fit-test Competition! Το τουρνουά που θα διεξαχθεί για πέμπτη φορά φέτος στον Βόλο (24-25 Ιουνίου) θα φέρει την σφραγίδα της CrossFit και θα είναι η δεύτερη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας κάτω από την σκέπη της CrossFit μετά το Athens Throwdown.

Παράλληλα, το CFC είναι το επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα της ελληνικής ομοσπονδίας λειτουργικού πολυάθλου και οι νικητές των κατηγοριών θα προκριθούν στα τελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος της International Functional Fitness Federation που θα γίνουν τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Οσλο της Νορβηγίας. Στα team couples θα συνεργαστούν οι δύο πρώτες ομάδες και θα σχηματίσουν την Ελληνική Ομάδα Functional Fitness Federation (HF3) από τέσσερις αθλητές (2 άνδρες και 2 γυναίκες) που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.


Οπως γίνεται αντιληπτό, η διοργάνωση στον Βόλο φέτος ανεβαίνει επίπεδο και όχι μονάχα στα… χαρτιά αλλά και στην πράξη! Με βασικό χορηγό εξοπλισμού την GearUp, το πλάνο είναι να δημιουργηθεί ένας εντυπωσιακός αγωνιστικός χώρος, στο Olimpico Sport Club, που θα δώσουν την μάχη τους οι αθλητές. 

Και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα είναι μόνο μία, αλλά δύο οι αρένες μεγέθους 350τμ έκαστη, κανονικά στρωμένες με πάτωμα, ενώ θα υπάρχει και πλήρως εξοπλισμένη warm up area 200 τετραγωνικών!


Ο διοργανωτής του τουρνουά, Αλέξανδρος Πεσεξίδης, έχει ως μεγάλο στόχο «να μείνουν όλοι με τις καλύτερες των εντυπώσεων» όπως μας είπε και πρόσθεσε: «Θέλω η διοργάνωση να αποτελέσει σταθμό στο ελληνικό CrossFit. Φέτος έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια που θα ανταμείψει όλους όσοι συμμετάσχουν. Κάθε χρόνο θέλουμε να γινόμαστε και καλύτεροι».

Οι κατηγορίες είναι αρκετές και ήδη περισσότεροι από 200 αθλητές έχουν κλείσει την θέση τους.

Οι Individual αθλητές θα αγωνιστούν στις παρακάτω κατηγορίες:

1. Άντρες & Γυναίκες RX – Δεκτές όλες οι ηλικίες
30 Άνδρες 
5 Γυναίκες

2. Άνδρες & Γυναίκες SCALED – Δεκτές όλες οι ηλικίες
120 Άνδρες 
50 Γυναίκες

3. Άντρες & Γυναίκες 35+ – πρέπει να είναι 35 ετών + στις 25 Ιουνίου 2023 ή πριν
15 Άνδρες 
3 Γυναίκες

4. Άντρες & Γυναίκες 40+ – πρέπει να είναι 40 ετών + στις 25 Ιουνίου 2023 ή πριν
15 Άνδρες 
3 Γυναίκες

5. Άντρες & Γυναίκες 45+ – πρέπει να είναι 45 ετών + στις 25 Ιουνίου 2023 ή πριν
10 Άνδρες 
3 Γυναίκες

6. Άντρες & Γυναίκες 50+ – πρέπει να είναι 50 ετών + στις 25 Ιουνίου 2023 ή πριν
5 Άνδρες
3 Γυναίκες

7. TEENS Αγόρια και Κορίτσια  – πρέπει να είναι κάτω των 18 ετών έως τις 25 Ιουνίου 2023
15 Αγόρια
5 Κορίτσια

8. Rookies – Δεκτές όλες οι ηλικίες
30 Άνδρες 
20 Γυναίκες
Οι αθλητές των ομάδων θα αγωνιστούν στις ακόλουθες κατηγορίες:

9. TEAM MEN – Ομάδες αποτελούμενες από 2 Άνδρες
30 ομάδες 

10. COUPLES – Ομάδες που αποτελούνται από 1 αθλητή και 1 αθλήτρια
15 oμάδες 


Για να αγωνιστεί κάποιος στο συγκεκριμένο CrossFit licensed τουρνουά δεν χρειάζεται να περάσει κάποια προκριματική φάση! Αρκεί να δηλώσει την συμμετοχή του στην φόρμα που θα βρει πατώντας ΕΔΩ

Οι θεατές θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήριο μίας ή δύο ημερών αξίας 5 και δέκα ευρώ αντίστοιχα. Θα υπάρχει κερκίδα εντός του γηπέδου, προκειμένου η θέα προς τους αθλητές να είναι ανεμπόδιστη. Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στα παιδιά που βοηθούν να στηθεί όλο το τουρνουά. Από τους κριτές μέχρι τη γραμματεία. Οσοι έχουν βρεθεί από αυτή την… πλευρά μίας διοργάνωσης γνωρίζουν τί κόπος και προσπάθεια απαιτείται για αρκετούς μήνες κι όχι μονάχα για τις 2-3 ημέρες ενός τουρνουά.


Σε περίπου μία εβδομάδα, την 1η Μαΐου, θα γίνουν γνωστά και τα 5 από τα 6 workouts (3 το Σάββατο και 3 την Κυριακή), με τον τελικό να παραμένει… επτασφράγιστο μυστικό. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση και στο Athens Throwdown (5-7 Μαΐου)! Εκεί θα στηθεί booth του CFC, το οποίο φέτος θα ονομάζεται επίσημα CFC by Anagent, μετά την συμφωνία με την εταιρία Uplab! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts