Ενας ταπεινός... Θεός!

Προς Γαλάτες 6:14. «Σ’ εμένα όμως είθε να μη γίνει να καυχιέμαι παρά μόνο στο σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, μέσω του οποίου ο κόσμος έχει σταυρωθεί ως προς εμένα κι εγώ ως προς τον κόσμο».


Μία πτώση, από σχεδόν πέντε μέτρα ύψος,  ήταν η αφορμή για την εξύψωση του Ριτς Φρόνινγκ στο πάνθεον του CrossFit. Οι αγώνες του 2010 είχαν φτάσει στο τελευταίο event και ο Φρόνινγκ είχε τα ηνία για την κατάκτηση της κορυφής. Ωστόσο, η αδυναμία του στο να εκτελέσει την αναρρίχηση σε σχοινί 6 μέτρων, η οποία συνοδεύτηκε με ένα άσχημο πέσιμο, τον περιόρισε στη δεύτερη θέση, μονάχα 3 βαθμούς πίσω από τον Γκράχαμ Χόλμπεργκ.
Παρά το γεγονός ότι προερχόταν από αθλητικό υπόβαθρο και είχε περάσει και από ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο 31χρονος πια αθλητής του CrossFit, δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα. Αρχισε να αμφισβητεί τον εαυτό του και σκέφτηκε να τα παρατήσει. Τόσο γερό ήταν το «χαστούκι» παρότι με το συγκεκριμένο άθλημα είχε ξεκινήσει να ασχολείται μόλις λίγους μήνες νωρίτερα το 2009 κι ενώ πριν από τους αγώνες είχε δηλώσει πως «το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην τερματίσω τελευταίος».  Ο Φρόνινγκ οδηγήθηκε στην πίστη του και μέσω αυτής βρήκε το κουράγιο να βγει πιο δυνατός μετά την ήττα του.
Το 2011 αποτέλεσε  χρονιά ορόσημο για την μετέπειτα πορεία του όχι μόνο στο άθλημα αλλά και στη ζωή του. Εμφανίστηκε στους Αγώνες με ένα μεγάλο τατουάζ στη δεξιά του πλευρά που έγραφε «προς Γαλάτες 6:14». Σάρωσε τους πάντες στο πέρασμα του αφήνοντας 93 βαθμούς πίσω του τον Τζος Μπρίτζες.
Σχεδόν δύο μήνες πριν είχε παντρευτεί με την γυναίκα της ζωής του, Χίλαρι. Ολα ήταν πια στην εντέλεια κι ο Φρόνινγκ είχε βρει την ηρεμία που χρειαζόταν. Εξάλλου, το πάθος δεν του έλλειψε ποτέ.
Στα χρόνια που ακολούθησαν κανένας δεν μπόρεσε να του σταθεί εμπόδιο. Το 2012 έγινε ο πρώτος αθλητής που κατακτά δύο σερί χρονιές τα Games, ενώ αποφάσισε να σταματήσει να αγωνίζεται στο ατομικό αφού ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τόσο το 2013 όσο και το 2014, γράφοντας ιστορία με τέσσερις συναπτές κατακτήσεις και κερδίζοντας το προσωνύμιο The GOAT (Greatest Of All Time).
Το… αντίβαρο στις γεμάτες προπονήσεις ημέρες του Φρόνιγκ αποτέλεσε (και αποτελεί) η Χίλαρι. Η γυναίκα του τετράκις πρωταθλητή δεν ασχολήθηκε ποτέ με το CrossFit και «υποχρέωνε» τον άντρα της να επιστρέφει στην… πραγματικότητα μετά από τον κυκεώνα των αγώνων και των ατελείωτων ωρών που περνούσε στο γυμναστήριο. Οι δυο τους πήγαιναν μαζί σχολείο, αλλά για πρώτη φορά γνωρίστηκαν ένα πρωινό Σαββάτου σε ένα κομμωτήριο, όταν πια βρίσκονταν στο Κολλέγιο! Μετά από μια σύντομη συνομιλία ο Φρόνινγκ κατέφυγε στο Facebook προκειμένου να κρατήσει επαφή με τη γυναίκα που του έκλεψε την καρδιά και τα κατάφερε. Ηταν άλλος ένας αγώνας που τον βρήκε νικητή.
Γεννήθηκε στο Μίσιγκαν στις 21 Ιουλίου του 1987. Από το σχολείο κιόλας καταπιάστηκε με αρκετά αθλήματα, ξεχωρίζοντας στο μπέιζμπολ. Ωστόσο, στο κολλέγιο αποφάσισε να σταματήσει και άρχισε να δουλεύει στο πυροσβεστικό σώμα του Κουκεβίλ, ενώ παράλληλα σπούδαζε στο τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τενεσί. Προέρχεται από μεγάλη οικογένεια με 32 πρώτα ξαδέρφια, κάτι που όπως έχει παραδεχθεί, βοήθησε στο να τον κάνει ανταγωνιστικό σε κάθε πτυχή της ζωής του.
Η αποχώρησή του από το ατομικό δεν σήμανε και το τέλος της καριέρας του βέβαια. Συνέχισε να λαμβάνει μέρος στους αγώνες στο ομαδικό, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα. Να κερδίζει (το 2015, το 2016 και το 2018). Παράλληλα διατηρεί και δικό του box στο οποίο προσπαθεί να μεταδώσει τις γνώσεις του στις νεότερες γενιές. Φέτος συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον την ενασχόλησή του με το άθλημα στο οποίο αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος. Δεν είναι άλλωστε μυστικό το γεγονός ότι το όνομά του έχει ταυτιστεί με το CrossFit, βοηθώντας το σπορ να ξεφύγει από τα σύνορα των ΗΠΑ και να αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο γεγονός με εκατομμύρια «ακόλουθους».
«Πίστευε στον εαυτό σου. Να γνωρίζεις ότι υπάρχει κάτι μέσα σου μεγαλύτερο από κάθε εμπόδιο». Ριτς Φρόνινγκ τζούνιορ, τέσσερις φορές πρωταθλητής στα CrossFit Games.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts