Στους δυο τρίτος... χωρεί!

Δυναμικά μπαίνει φέτος η NOBULL στο χορό θέλοντας να σπάσει το ολιγοπώλιο των Reebok και Nike. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την πρωταθλήτρια του 2015 και του 2016, Katrin Davidsdottir, ενώ βρίθουν οι φήμες πως θα εντάξει στο δυναμικό της και την νυν κάτοχο του τίτλου, Tia Clair Toomey, η οποία δεν ανανέωσε το συμβόλαιό της με τη Reebok.


Ηδη, ο σύντροφος και προπονητής της τελευταίας, Shane Orr, έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ινσταγκραμ φωτογραφία με μπλούζα της NOBULL, την ώρα που και η Αυστραλή δις πρωταθλήτρια των Crossfit Games έχει θεαθεί να φορά ρούχα και παπούτσια της NOBULL.


Τα ερχόμενα Games θα είναι τα πρώτα μετά την συμφωνία με την Reebok, στα οποία οι αθλητές θα μπορούν να φορούν παπούτσια της επιλογής τους κι όχι απαραίτητα του μεγάλου χορηγού. Η Davidsdottir ήταν η πρώτη αθλήτρια από τα «μεγάλα» ονόματα που άλλαξε στρατόπεδο. Η απόφαση δεν ήταν και τόσο δύσκολη μιας και ο προπονητής της, Ben Bergeron, εμπλέκεται ενεργά με την NOBULL.

Μάλιστα, μόνο τυχαία δεν ήταν και η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της συμφωνίας των δύο πλευρών που ήρθε μόλις μία ημέρα πριν από το λανσάρισμα στην αγορά του Nano 9.
Με την επικείμενη… μεταγραφή και της Toomey, η Reebok χάνει πια κατά κράτος στη μάχη των celebrities στο χώρο του Crossfit, με δεδομένο πως δύο από τους σουπερσταρ, οι Mat Fraser και Sara Sigmundsdottir, ανήκουν στην Nike.

Οπως σε όλα τα αθλήματα έτσι και στο Crossfit η μάχη των εταιρειών δίνει και παίρνει και το μάρκετινγκ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των αθλητών, μιας και τους αποφέρει σημαντικά έσοδα.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως η είσοδος της Reebok στο Crossfit άλλαξε ριζικά την εικόνα του αθλήματος, καθιστώντας το ευρέως διαδεδομένο. Κι αυτό γιατί πολλοί περισσότεροι στόχευσαν στα Games από το 2011 και μετά, όταν ο αθλητικός κολοσσός εκτόξευσε το ποσό που είχε λαμβάνειν ο νικητής από τα 25.000 στα 250.000 δολάρια!

Μεγάλα ονόματα που στοχεύουν σε βάθρο:


  • Nike: Mathew Fraser, Lukas Hogberg, Cole Sager, Jacob Heppner, Travis Mayer, Noah Ohlsen,  Willy Georges, Sara Sigmundsdottir, Laura Horvath, Thuri Helgadottir
  • Reebok: Patrick Vellner, Brent Fikowski, Alex Vigneault, Lukas Esslinger, Annie Thorisdottir, Maddie Sturt, Samantha Briggs, and Kristin Holte.
  • NOBULL: Katrin Davidsdottir, Tia-Clair Toomey and Brooke Wells. 
  • Under Armour: Anna Fragkou
  • INOV-8: Dani Speegle 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts