20.1: Ελληνική υπεροχή

Εσπασε τα κοντέρ ο Λευτέρης Θεοφανίδης! Ο Ελληνας πρωταθλητής θριάμβευσε την πρώτη εβδομάδα του Οπεν και με χρόνο 8:05 κατέκτησε την κορυφή ανάμεσα σε 103.527 αθλητές που υπέβαλλαν κάποιο σκορ.


O «Ντέσμο» έμοιαζε ακούραστος στην εκτέλεση του workout, το οποίο ήταν 10 γύροι από 8 Ground to Overhead και 10 bar facing burpees ο καθένας. Εντεκα δευτερόλεπτα πίσω του τερμάτισαν οι Σεντρίκ Λαπουάν και Μπγιόργκβιν Καρλ Γκούντμουντσον.
Δείτε την προσπάθεια του Θεοφανίδη εδώ


Η εντυπωσιακή ελληνική παρουσία στο 20.1 συνεχίστηκε με τον Γιώργο Καράβη, ο οποίος πλασαρίστηκε στην 11η θέση του Leaderboard με 8:32, μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον τετράκις πρωταθλητή, Ματ Φρέιζερ. Ο τελευταίος, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, αφού τον περισσότερο χρόνο του μετά τα Games τον πέρασε ανακαινίζοντας τον... αχυρώνα του, κατετάγη στην 9η θέση. Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν και η παρουσία του Δημήτρη Φωτίου (84ος).

Καλές επιδόσεις πέτυχαν, επίσης, οι Τσάντλερ Σμιθ και Πάτρικ Βέλνερ (13οι με 8:38 αμφότεροι), Φρέντερικ Εγκίντιους (17ος), Γουίλι Ζορζ (21ος) και Νόα Ολσεν (27ος).

Αντίθετα, υπήρξαν και κάποια γνωστά ονόματα που θα πρέπει να καλύψουν το χαμένο έδαφος τις ερχόμενες εβδομάδες. Ο Τζέικομπ Χέπνερ αρκέστηκε στην 77η θέση, ενώ ο Σάξον Πάντσικ έμεινε 107ος. Ακόμα πιο κάτω βρέθηκαν οι Γουίλ Μούραντ (129), Μπρεντ Φικόφσκι (148), Λούκας Εσλινγκερ (152) και Μπεν Σμιθ (172), ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι Τζέιμς Νιούμπερι (282), Μπρόνισλαβ Ολένκοβιτς (556) και Κόντι Αντερσον (656).

Σπουδαίες επιδόσεις και στις γυναίκες

Τα χρονόμετρα... τρέλανε και η Εμμα Μακουέιντ στον πίνακα των γυναικών. Η Ιρλανδή αθλήτρια βρέθηκε στην πρώτη θέση με χρόνο 7:41, ωστόσο μετά την επιβολή δύο ποινών ο χρόνος της αναπροσαρμόστηκε στο 7:55 (παρέμεινε στην κορυφή). Αρκετά σχόλια στο διαδίκτυο κατέκριναν τα μπέρπις της, με την ίδια να απαντά δηκτικά στο Ινσταγκραμ με την παρακάτω φωτογραφία. 


Δείτε την εκτέλεση ολόκληρου του workout της εδώ 

Πίσω της βρέθηκε η αειθαλής Σαμάνθα Μπριγκς. Παρά τα 38 της χρόνια η Βρετανίδα δείχνει ακόμα τα... δόντια της. 

Τα «μεγάλα» ονόματα ακολούθησαν: Σάρα Σίγκμουντσντοτιρ, Κάρι Πιρς, Αννι Θόρισντοτιρ, Κρίστιν Χόλτε και Τζέιμι Γκριν (σε ισοβαθμία με την Πρεβό) συμπλήρωσαν την πρώτη 7αδα, ενώ η τρεις φορές πρωταθλήτρια Τια Κλερ Τούμι κατετάγη 12η.

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στην Κάρα Σόντερς. Μόλις τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, η 30χρονη αθλήτρια από την Αυστραλία εντυπωσίασε τους πάντες και με χρόνο 8:58 κατέλαβε την 27η θέση, μία παραπάνω από την Κάτριν Ντέιβιντσντοτιρ.


Αντίθετα, η 6η στα Games τον Αύγουστο, Χέιλι Ανταμς, δεν ξεκίνησε καλά το Οπεν. Η 19χρονη πλασαρίστηκε μόλις στην 243η θέση και θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή της κατακόρυφα στα επόμενα workouts, αν θέλει να πάρει την πρόκριση μέσω του Οπεν.

Το κενό της Φράγκου

Η πρόσφατη τιμωρία της Αννας Φράγκου άφησε την Ελλάδα αρκετά πίσω στον πίνακα των γυναικών. Η Κατερίνα Τζάλλα είναι η πρώτη ελληνίδα που συναντάμε στο Leaderboard στη θέση 294. Βέβαια, το νέο σύστημα διεξαγωγής εφασφαλίζει τη συμμετοχή μιας αθλήτριάς μας στα Games, μέσω της κατάκτησης της πρώτης θέσης στον ελληνικό πίνακα.

20.2

Τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται στο 20.2. Το δεύτερο workout των Οπεν θα γίνει γνωστό τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/10) στη χώρα μας και όλοι ελπίζουμε οι σπουδαίες επιδόσεις να συνεχιστούν από τους αθλητές μας.


*Σημείωση: Ολα τα σκορ παραμένουν ανεπίσημα, μέχρις ότου υπάρξει η εξέταση των βίντεο και η επιβολή ενδεχόμενων ποινών στους αθλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts