Τυφώνας η Σάρα - Πάτησε γκάζι ο Κωτούλας!

Μάχη στην κορυφή των ανδρών, την ώρα που η Σάρα Σίγκμουντσντοτιρ εδραιώνει την πρωτοπορία της στο γυναικείο Leaderboard του Dubai CrossFit Championship. Ο Αλεξ Κωτούλας ανέβασε στροφές, αλλά μαζί με τον Λευτέρη Θεοφανίδη παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία.


Η μπλούζα ίσως κόστισε 1000 δολάρια!

Η τρίτη ημέρα ξεκίνησε με 10 γύρους από 5 ring muscle ups (unbroken), 10m hsw (unbroken). Οι Κωτούλας και Θεοφανίδης πάτησαν γκάζι και έκαναν το 1-2 στο Heat τους. Μάλιστα, ο χρόνος του Κωτούλα τον έφερε στην 4η θέση overall του event, ωστόσο, θα μπορούσε άνετα να φτάσει στην τρίτη θέση που θα του απέφερε 1000 δολάρια. Κι αυτό γιατί περίπου στα μέσα του event έβγαλε την μπλούζα του! Οι νόμοι των ΗΑΕ απαγορεύουν κάτι τέτοιο σε δημόσιο χώρο κι έτσι η κριτής του ζήτησε να την φορέσει εκ νέου. Αυτά τα πολύτιμα δευτερόλεπτα ίσως του κόστισαν ακριβά καθώς ο Γκούντμουντσον τον ξεπέρασε κατά 15’’. Ο «Ντέσμο» κατέλαβε την 6η θέση συνολικά.


Η κατάσταση δεν ήταν ίδια, βέβαια και στο δεύτερο event της ημέρας (7 hang snatch, 7 snatch, 7 squat snatch) για τους Ελληνες αθλητές με τον Κωτούλα να τερματίζει 20ος και τον Θεοφανίδη 25ος.

Στο τρίτο workout, όμως, ο Κωτούλας επέστρεψε δυναμικά κερδίζοντας και πάλι το Heat του και τερματίζοντας 12ος overall. To event ήταν:
50 Calorie Row
40 Wall-Balls (30/20 lbs)
30 Box Jump Overs (24/20)
20m Front Rack Walking Lunges (85/60 kg)
10 Rope Climbs
25 Calorie Row
20 Wall-Balls (30/20 lbs)
15 Box Jump Overs (24/20)
10m Front Rack Walking Lunges (85/60 kg)
5 Rope Climbs

Ο Ελληνας αθλητής έχει δηλώσει, εξάλλου, πως του αρέσουν τα πιο μεγάλα workout και το απέδειξε και στο Ντουμπάι. Βέβαια, παρά τις καλές του εμφανίσεις παρέμεινε 20ος στην κατάταξη, πολύ πιο κοντά όμως πλέον με τον ανταγωνισμό και ελπίζει σε άνοδο αύριο.
Για τον Θεοφανίδη τα πράγματα δεν πήγαν καλά στο τελευταίο event αφού έμεινε 24ος με αποτέλεσμα να τελειώσει την ημέρα στην 25η θέση του Leaderboard.

Στην κορυφή η μάχη μαίνεται. Ο Ρόμαν Κρενίκοφ διατήρησε τα σκήπτρα, ωστόσο, ο Μπρεντ Φικόφσκι τον καταδιώκει με μόνο 5 βαθμούς να τους χωρίζουν. Ο Καναδός χαμογελά και γιατί αποτελεί το μεγάλο φαβορί για να πάρει το εισιτήριο για τα Games καθώς οι άμεσοι ανταγωνιστές του έχουν προκριθεί μέσω του Οπεν.

Το ίδιο αισθάνεται και η Σαμ Μπριγκς. Η Βρετανίδα μπορεί να έπεσε στην τρίτη θέση του Leaderboard, όμως είναι αυτή που ακόμα κρατά την πρόκριση στο Μάντισον μέσω του sanctioned event. Η κορυφή ανήκει και πάλι στη Σάρα Σίγκμουντσντοτιρ που ήταν καταιγιστική καταλαμβάνοντας την 2η, 1η, και 3η θέση αντίστοιχα στα ισάριθμα events της ημέρας. Η Ισλανδή μετά το Οπεν και το Filthy 150 δείχνει έτοιμη για ακόμη μία νίκη σε μεγάλη διοργάνωση.


Στο ομαδικό, οι «MisFit» του Τράβις Γουίλιαμς διατηρούν την πρωτοκαθεδρία μετά από 9 event συνολικά, έχοντας διαφορά 25 βαθμών από τους «we got cake» του Αλεκ Σμιθ.

Αύριο είναι η τελευταία ημέρα του Dubai CrossFit Championship όπου θα κριθούν τα πάντα.

Δείτε τις βαθμολογίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts