Εφτασε στην πηγή...

Μία μονάχα θέση στερεί από τον Γιώργο Καράβη τη συμμετοχή του στα CrossFit Games μέσω του Οπεν!


Ο Ελληνας αθλητής αναμένεται να είναι ο πρώτος κάτω από την... γραμμή που δίνει εισιτήριο για το Μάντισον, καθώς υπολείπεται 21 βαθμούς του Μπρεντ Φικόφσκι που θα πάρει την τελευταία θέση.

Στα Games αντίθετα θα βρεθεί για δεύτερη σερί χρονιά ο Λευτέρης Θεοφανίδης που τερμάτισε 3ος παγκοσμίως στο Οπεν, ενώ αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ελλάδος. Στις γυναίκες τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Ματίλντα Σπανού που πήρε την πρωτιά στο ελληνικό leaderboard.

Αυτή τη στιγμή ο Καράβης βρίσκεται στην 34η θέση ενώ περνούν οι 28 πρώτοι. Ωστόσο, οι Μπράντον Λάκετ και Ρόι Γκαμπόα που βρίσκονται εντός, έχουν ήδη κερδίσει την πρόκρισή τους με τις ομάδες τους, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για τον Ριτς Φρόνινγκ.
Αυτό θα σημαίνει πως οι Σον Σουίνι, Γουίλι Ζορζ και Κόνορ Ντάντι θα βρεθούν εντός. Ομως ο Ζορζ θα προκριθεί ως πρωταθλητής Γαλλίας κάτι που θα σπρώξει τη γραμμή στη θέση 32 βάζοντας τον Φικόφσκι από πάνω. Άλλη μία θέση χρειαζόταν ο Καράβης καθώς τον περνά ο Σκοτ Πάντσικ, ο οποίος θα αγωνιστεί επίσης στο ομαδικό με τον Φρόνινγκ.

Η αναμενόμενη πρόκριση του Φικόφσκι θα δώσει εισιτήριο για τα Games στον… 9ο του Ντουμπάι Τόλα Μορακίνιο, καθώς άπαντες στην οκτάδα προκρίθηκαν είτε μέσω του Οπεν είτε ως πρωταθλητές στη χώρα τους (Λάζαρ Τζούκιτς-Σερβία).

Πλέον, ο Καράβης ελπίζει σε κάποια επιπλέον αποχώρηση αθλητή, αλλιώς θα πρέπει να κυνηγήσει την πρόκριση μέσω των Sanctionals.

Την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν οι Φειδίας Ψιλογένη και Θέλμα Χριστοφόρου.

Ο Καναδός Πατ Βέλνερ κέρδισε το Οπεν στους άνδρες για πρώτη φορά στην καριέρα του με τους Ματ Φρέιζερ, Λευτέρη Θεοφανίδη, Μπγιόργκβιν Καρλ Γκούντμουντσον και Τζέφρι Αντλερ να συμπληρώνουν την πεντάδα. Για 12η συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκε ο Μπεν Σμιθ, το μεγαλύτερο σερί από κάθε αθλητή.

Στις γυναίκες η Σάρα Σίγκμουντσντοτιρ κατέκτησε την κορυφή για δεύτερη σερί σεζόν και τρίτη συνολικά στην καριέρα της, τις περισσότερες από κάθε αθλήτρια. Την ακολούθησαν οι Αννι Θόρισντοτιρ, Κρίστιν Χόλτε, Τία Κλερ Τούμι και Τζέιμι Γκριν. Ειδική μνεία αξίζει η Κάρα Σόντερς που μόλις πέντε μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της κατετάγη 12η στον κόσμο!

Βρείτε αναλυτικά το Leaderboard εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts