Ποδαρικό γεμάτο CrossFit!

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά με CrossFit… μονοκοπανιά! Ο Ιανουάριος ξεκινά δυναμικά με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο σε εγχώριο επίπεδο, ελέω Athens και Chalkida Throwdown όσο και σε διεθνές με τα σημαντικά sanctioned events, Mayhem Classic και Strength in Depth.


Η αρχή γίνεται από το Cookville και τα λημέρια του Ριτς Φρόνινγκ. Εκεί ο οκτάκις πρωταθλητής του CrossFit (4 ατομικά, 4 ομαδικά) ανοίγει τις πύλες του Mayhem το προσεχές τριήμερο (10-12 Ιανουαρίου) για να φιλοξενήσει για πρώτη φορά ένα sanctioned event. Στο τουρνουά θα παραβρεθούν σπουδαίοι αθλητές όπως οι Τια Κλερ Τούμι, Μπεν Σμιθ, Σάξον Πάντσικ, Τόλα Μορακίνιο, Μπρουκ Χάας, Τσάντλερ Σμιθ.

Το βράδυ της Κυριακής 12 Ιανουαρίου, με την ολοκλήρωση του Mayhem Classic, πέφτει και η αυλαία της υποβολής βίντεο για τα προκριματικά του Chalkida Throwdown. Οι αθλητές κλήθηκαν να εκτελέσουν τρία workouts, προκειμένου να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους για τα τελικά που θα διεξαχθούν στην Χαλκίδα στις 7-8 Μαρτίου.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η επόμενη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, το πρωί της οποίας (στις 9:00) θα ανακοινωθούν τα προκριματικά workouts για το Athens Throwdown. Ηδη εκατοντάδες αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τα τελικά στις 3-4-5 Απριλίου.

Για ακόμα μία χρονιά το Athens… μεγαλώνει και περισσότεροι από 1500 αθλητές θα βρεθούν στο γήπεδο του Τάε κβο ντο στο Φάληρο στις αρχές Απριλίου. Τα προκριματικά θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα μέχρι το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου.
Αναλυτικά σε κάθε κατηγορία θα προκριθούν:
Elite Men: 128
Elite Women: 48
Scaled Men: 160
Scaled Women: 80
Masters Men 35+: 32
Masters Women 35+: 11
Masters Men 40+: 32
Masters Women 40+: 11
Masters Men 45+: 16
Masters Women 45+: 9
Masters Men 50+: 16
Masters Women 50+: 7
Teenage Boys up to 18: 16
Teenage Girls up to 18: 10
Επιπλέον θα αγωνιστούν 80 Elite και 96 scaled ομάδες.

Αύξηση υπάρχει και στα έπαθλα κατά 30%! Συγκεκριμένα, οι νικητές θα μοιραστούν το ποσό των 54.650 ευρώ (41.300 ατομικό-13.350 ομαδικό)!

Οι εγγραφές για το ατομικό (το ομαδικό είναι sold out) θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 14 Ιανουαρίου στις 23:59. Οσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πατώντας εδώ.


Οι διοργανωτές έδωσαν μερικά στοιχεία για τα προκριματικά workouts.
Το WOD 1 θα αποτελείται από 3 γύρους, με Time Cap 12 λεπτά.
Το WOD 2 θα είναι For Time, με Time Cap 15’.
To WOD 3 θα αποτελείται από δύο μέρη, με ενδιάμεσο Rest, και συνολική διάρκεια 13’.

Επιπλέον, αν κάποιος θέλει να συμμετάσχει στο Athens Throwdown ως κριτής ή μέλος της διοργανωτικής ομάδας μπορεί να αποστείλει τα στοιχεία του στους ιθύνοντες του τουρνουά. Για αναλυτικές πληροφορίες πατήστε εδώ.


Ο Ιανουάριος μας αφήνει με το Strength in Depth.




A post shared by Strength in Depth 🇬🇧 (@strengthindepthuk) on
To μεγάλο sanctioned event του Λονδίνου θα διεξαχθεί στις 24-26 Ιανουαρίου και θα φιλοξενήσει κορυφαία ονόματα του CrossFit με τον Ματ Φρέιζερ στο ατομικό και την Mayhem Freedom του Ριτς Φρόνινγκ στο ομαδικό να ξεχωρίζουν. Εκεί θα κάνει και το ντεμπούτο του το νέο μέλος της ομάδας, Σκοτ Πάντσικ.

Αλλα σημαντικά ονόματα που αναμένεται να δώσουν το παρών είναι οι Μπρόνισλαβ Ολένκοβιτς, Λούκας Χόγκμπεργκ, Λόρα Χόρβαθ, Χέιλι Ανταμς, Ρόμαν Κρενίκοφ.

Ο πρώτος μήνας του 2020 θα κρατήσει, λοιπόν, αμείωτο το ενδιαφέρον δίνοντας τον τόνο για τη νέα χρονιά.
Να είστε υγιείς και καλές προπονήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts