Χαλκι... Δέος!

Διέλυσε τον ανταγωνισμό ο Ανέστης Αρτέμης στο Chalkida Throwdown, κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία elite των ανδρών! Συγκλονιστική μάχη έγινε και στους masters men 35-39, με τον Γιάννη Πατεράκη να ανεβαίνει τελικά στην πρώτη θέση  του βάθρου. Στις elite women η Αντρια Λούκα επικράτησε των Νίκη Σταματάκη και Νατάσα Δασκαλοπούλου, ενώ σαρωτικός ήταν ο Κωνσταντίνος Καραγιώργος στους masters men 45+ με έξι στις έξι νίκες. Απολαυστικοί ήταν και οι Κώστας Παπαδόπουλος και Αριστοτέλης Γιάννος, που κέρδισαν με άνεση το ομαδικό των ανδρών.


Elite men: Ηρθε, είδε, κέρδισε

Ο Ανέστης Αρτέμης ήταν ο μεγάλος νικητής του Chalkida Throwdown. Ο αθλητής του CrossFit Kallithea μπήκε από την αρχή με το πόδι στο… γκάζι, κερδίζοντας και τα τρία event του Σαββάτου, αλλά και το πρώτο της Κυριακής, μην αφήνοντας περιθώρια για αμφισβήτηση στον ανταγωνισμό. Μάλιστα, στο δεύτερο event υποχρέωσε άπαντες να μείνουν με το στόμα ανοιχτό με την επίδοσή του ολοκληρώνοντας το workout 1 λεπτό και 16 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο του αγωνίσματος Νίκο Τηλιακό. Η τρίτη και δεύτερη θέση στα δύο τελευταία event επιστέγασαν την επιτυχία του Αρτέμη που έφυγε με το χρυσό.
Στη δεύτερη θέση του βάθρου βρέθηκε ο Γιάννης Χρυσάφης, ο οποίος τα έδωσε όλα την Κυριακή, κερδίζοντας τα δύο τελευταία workouts, ενώ ισοβάθμισε στην πρώτη θέση στο τρίτο event με τους Αρτέμη και Θανάση Φέλλα, φτάνοντας τα 100 κιλά στο snatch.
Τρίτος στην κατάταξη έμεινε ο Νικ Γκιουλέ, ο οποίος ήταν σταθερά καλός σε όλα τα workouts.


Elite women: Κυπριακός σίφουνας

Η Αντρια Λούκα χρειάστηκε να φτάσει στο workout του τελικού, προκειμένου να μην τερματίσει πρώτη σε κάποιο event. Η Κύπρια αθλήτρια μέτρησε πέντε σερί νίκες, προτού την σταματήσει από το απόλυτο η Νίκη Σταματάκη, που ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου. Τρίτη τερμάτισε η Νατάσα Δασκαλοπούλου.

Masters men 35-39: Δεν έδωσε συγχωροχάρτι ο… Πάτερ

Σπουδαίες μάχες χάρισαν στο κοινό οι Γιάννης Πατεράκης, Γιάννης Διώτης και Αντύπας Αρβανιτάκης. Τα περισσότερα workouts κρίθηκαν στην κόψη του ξυραφιού για τους τρεις αθλητές, με διαφορές που έφταναν μόλις το ένα δευτερόλεπτο ή την μία επανάληψη. Στο τέλος, η σταθερότητα του «Πάτερ» ήταν αυτή που έκρινε το παιχνίδι, οδηγώντας τον στην πρωτιά. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Διώτης με έναν βαθμό διαφορά από τον Αρβανιτάκη, κάτι που κρίθηκε στο τελικό event.

Masters men 40+: Εγώ… μπορώ!

Μπορεί ο Μάκης Δημάκης να τραγουδά «εγώ δεν μπορώ», ωστόσο ο… Στάθης Δημάκης μια χαρά τα κατάφερε να φύγει με το χρυσό μετάλλιο από τη Χαλκίδα. Ο αθλητής του Porto Box Piraeus επικράτησε των Νίκου Ρόβα και Χρήστου Ηλιάκη, έχοντας και τρια event win.

Masters men 45+: Ο (Καρα)γιώργος είναι πονηρός

Ο Κωνσταντίνος Καραγιώργος σάρωσε τα event στο Chalkida Throwdown κατακτώντας την πρώτη θέση. Ο 45χρονος αθλητής δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και δεν χρειάστηκε να πιεστεί, αποδεικνύοντας πως παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση. Συνέχισε έτσι να προσθέτει έπαθλα στη μεγάλη τροπαιοθήκη του. Μάχη έγινε πίσω του για τη δεύτερη θέση με τον Αλέξανδρο Τζώρτζη να επικρατεί για ένα βαθμό του Γιάννη Γαλάνη.

Masters women 35-39, 40+, 45+: Λίγες αλλά μαχητικές

Στις masters κατηγορίες των γυναικών οι συμμετοχές μπορεί να μην ήταν πολλές όμως όλες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Στην κατηγορία 35-39 η Λία Σιόκου έδειξε την ανωτερότητά της απέναντι στην Μαρία Πόραλη. Στην 40+ η Στελλίνα Ασλάνη μπορεί να έχασε στα δύο πρώτα event από την Χριστίνα Ψαλτάκου, όμως μετά ανέτρεψε την κατάσταση με τέσσερις σερί επικρατήσεις έναντι της αντιπάλου της. Η Χριστίνα Οσμπουργκ πήρε τη νίκη στην κατηγορία 45+, αφήνοντας πίσω της τις Βανέσα Λέο και Καλλιόπη Κόνη.

Scaled men: Spyro the dragon

Ο Σπύρος Δραγώνας με τέσσερις νίκες και τρεις σερί στα τελευταία workout έφτασε με σχετική άνεση στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ενώ πίσω του έγινε μάχη για μία θέση στο πόντιουμ. Νίκος Ζαχαρόπουλος και Δημήτρης Διγγόλης ισοβάθμισαν με 36 πόντους, με τον Ζαχαρόπουλο να τερματίζει δεύτερος λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων. Μόλις ένα βαθμό πίσω τους έμεινε ο τέταρτος Δημήτρης Μαρίνης.

Scaled women: Μπάτσα(ρη)

Η Κωνσταντίνα Μπάτσαρη ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια κερδίζοντας τέσσερα events και φτάνοντας σε μία άνετη επικράτηση. Δεύτερη τερμάτισε η Ελενα Παπαδημητρίου που κέρδισε το τελικό workout, ενώ τρίτη ήταν η Κωνσταντίνα Ιωαννίδου.

Team men: Τα λιοντάρια κατασπάραξαν τους λύκους

Σαν καλοκουρδισμένη μηχανή έμοιαζαν οι Κώστας Παπαδόπουλος και Αριστοτέλης Γιάννος. Τα δύο… λιοντάρια της «Lions Pure Team» κέρδισαν πέντε από τα έξι event συντρίβοντας τον ανταγωνισμό. Δεύτεροι έμειναν οι «Wolves», με τους Γιώργο Γάκη και Αγγελο Σταύρου, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Στέλιος Λαγουδάκης και Αρης De Villiers από την «Capital Box Team».

Team mix: Πρώτοι στο σπίτι τους

Η «Boomteam_WBC» από τη Χαλκίδα με τους Φίλιππο Αθανασίου και Νικολέτα Ζάνιου, κέρδισαν τον εντός έδρας αγώνα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η «Westside» με τους Νίκο Σολανάκη και Χριστίνα Καστρινάκη, ενώ στην τριτη θέση τερμάτισε η «Underground Box» (Καρολίνα Κουμουνδούρου, Εβαν Τσούρτσουλας).

Εξι χρόνια Chalkida Throwdown

Η έκτη σεζόν της διοργάνωσης τα είχε όλα. Ενταση, πάθος, συγκινήσεις, ανατροπές… Ο Βαγγέλης Χαλαστάρας και όλη η οργανωτική ομάδα του τουρνουά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους το διήμερο, προκειμένου άπαντες (αθλητές, προπονητές, θεατές) να είναι ευχαριστημένοι και το πέτυχαν.
Πολλές είναι και οι στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες. Το steeple run, τα εντυπωσιακά αρασέ με αξιοζήλευτα κιλά, ο τελικός... βασανιστήριο, το πείσμα των αθλητών να αντέξουν τον πόνο...
Εν μέσω προβλημάτων στην καθημερινότητα όλων, το Chalkida Throwdown πρόσφερε μία σημαντική «ανάσα». Παρέες ενώθηκαν, νέες δημιουργήθηκαν και ανανέωσαν τα ραντεβού τους για τα ερχόμενα τουρνουά. Παρά τις δυσκολίες των καιρών, είναι σημαντικό να υπάρχουν και να συνεχίσουν το έργο τους οι ελληνικές διοργανώσεις CrossFit.
Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει, είναι πως περνάμε καλά!

Αναλυτικά το Leaderboard του Chalkida Throwdown το βρίσκετε πατώντας εδώ.

ΥΓ.: Ως yesiWOD οφείλω να ευχαριστήσω τους αθλητές για τα καλά τους λόγια και να τους συγχαρώ για τις προσπάθειές τους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Υγεία και δύναμη σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts