Εμα... δάκρυα κι ιδρώτας!


Πυρ και μανία είναι η Εμα Τολ και ο σύντροφός της, Ντέιβιντ Σορούνκε, με το πέναλτι που δέχθηκε η αθλήτρια από την Σουηδία και την έθεσε εκτός πεντάδας στο German Throwdown.

Αρχικά, την περασμένη Δευτέρα (14/6), η CrossFit ανακοίνωσε τους αθλητές που παίρνουν την πρόκριση για τα Games, έχοντας στο Leaderboard την Τολ στην 5η θέση. Κι ενώ όλα έμοιαζαν τελειωμένη υπόθεση για εκείνη, δύο ημέρες αργότερα, η CrossFit αναθεώρησε την κατάταξη και ενημέρωση την αθλήτρια πως της επιβλήθηκε ποινή 20 δευτερολέπτων στο τελευταίο event, το Grettel, εξαιτίας του γεγονότος πως ο Σορούνκε, που εκτελούσε χρέη κριτή, ακούμπησε την μπάρα.

Το θέμα είναι πως στα standards του event δεν αναφερόταν πουθενά το γεγονός πως απαγορεύεται μία τέτοια ενέργεια. Αντίθετα, η εν λόγω οδηγία υπήρχε γραπτή και ξεκάθαρη στα event 1,2 και 3. Κι αν το να μην υπάρξει «εξωτερική» βοήθεια θεωρείται αυτονόητο, τότε δεν θα έπρεπε να αναφέρεται στις οδηγίες μονάχα των μισών workouts. Αυτή είναι και η μεγάλη ένσταση που έχουν Τολ και Σορούνκε, περιμένοντας τα αποτελέσματα της έφεσης.

Για την ώρα, το πέναλτι της Τολ ανέβασε την βετεράνο του αθλήματος, Σαμ Μπριγκς στην 5η θέση, στέλνοντας την στα Games. Προσωρινά τουλάχιστον, καθώς όπως φαίνεται, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts