ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΚΑΡΑΒΗΣ ΣΤΑ GAMES!


Ελληνικός θρίαμβος! Ο Γιώργος Καράβης είναι στα Games! Μετά από μία σπουδαία μάχη τριών μηνών και ισάριθμων διοργανώσεων (Οπεν, προημιτελικά, ημιτελικά) έφτασε στο όνειρο! Με σταθερή απόδοση όλο το τριήμερο (μόνο στο προτελευταίο event ήταν εκτός 10αδας καθώς έμεινε 22ος), αγωνιζόμενος στο online τουρνουά του German Throwdown, κατάφερε να μπει στην πεντάδα και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για το Μάντισον! 

Η ανοδική του πορεία τα τελευταία χρόνια ήταν δεδομένη και πια επισφραγίστηκε με την μεγάλη πρόκριση για τα τελικά των CrossFit Games! Είναι ανάμεσα στους 40 κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Αντίθετα, Αλεξ Κωτούλας και Ιωάννης Παπαδόπουλος έχασαν για λίγο την πρόκριση. Τερμάτισαν στην 7η θέση και 6η θέση σε German Throwdown και Lowlands Throwdown αντίστοιχα και θα συμμετάσχουν στο last chance qualifier, έχοντας έτσι μία τελευταία ευκαιρία να κυνηγήσουν την πρόκριση.

Εκτός έμεινε και η Λυδία Σφυράκη, η οποία στο Lowlands Throwdown κατέλαβε την 17η θέση, έχοντας, πάντως και αυτή μία πολύ καλή παρουσία ανάμεσα σε σπουδαία ονόματα του γυναικείου CrossFit. 

Με τα δεδομένα των παλαιότερων ετών, ο Καράβης θα ήταν στα Games ήδη από το Οπεν όπου τερμάτισε 12ος, όμως, φέτος ο δρόμος έπρεπε να είναι πιο μακρύς. Με φουλ τις μηχανές, ωστόσο, το… πειρατικό δεν έκανε στάση πουθενά. Αυτό κάνει το επίτευγμά του ακόμα πιο σπουδαίο. 


Ο Καράβης ξεκίνησε από την Παρασκευή δυνατά και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση. Στο τέλος όμως χρειάστηκε καρδιοχτύπι καθώς η 22η θέση στο προτελευταίο event τον έφερε στην πέμπτη της γενικής κατάταξης, την τελευταία που έδινε το απευθείας εισιτήριο. Αυτό, βέβαια, μικρή σημασία έχει πια. Τα πράγματα είναι απλά: Πάει στα Games!


Ο Κωτούλας, από την πλευρά του, βρισκόταν όλο το τριήμερο στις παρυφές της πεντάδας. Όμως, η 13η θέση στο τελευταίο event τον άφησε στην 7η συνολικά κρατώντας τον ωστόσο ακόμα εντός παιχνιδιού. 



Σπουδαία ανάκαμψη έκανε ο Παπαδόπουλος. Μετά από μία μέτρια πρώτη μέρα, σημείωσε μία 2η και μία 4η θέση στα υπόλοιπα τέσσερα event, ικανές να τον ανεβάσουν στην 6η συνολικά και να του δώσουν το δικαίωμα να παίξει επίσης στο last chance qualifier.


Από την πλευρά της, η Λυδία Σφυράκη κατάφερε σε ένα workout να μπει στην 10αδα (6η) κλείνοντας με μία καλή παρουσία τη φετινή επίσημη σεζόν. 


Συνοπτικά την πρόκριση στα Games πήραν οι: 

German Throwdown

1. Γιον Κόσκι
2. Λάζαρ Τζούκιτς 
3. Λούκα Τζούκιτς
4. Αντρέ Χουντέ
4 (ισοβαθμία) Γιώργος Καράβης

2. Κρίστιν Χόλτε
1. Ζάκλιν Ντάλστρομ
3. Κάτριν Τάνια Ντέιβιντσντοτιρ
4. Εμίλια Λάπανεν
5. Σαμάνθα Μπριγκς

Lowlands Throwdown 

1. Μπγιόργκβιν Καρλ Γκούντμουντσον
2. Αντριαν Μούντβαϊλερ
3. Ούλντις Ουπένιεκς
4. Σαμ Στιούαρτ
5. Χένρικ Χαπαλάινεν

1. Εμμα Μακουέιντ
2. Λόρα Χόρβαθ
3. Ανι Θόρισντοτιρ
4. Γκαμπριέλα Μιγκάλα
5. Θούριντουρ Ερλα Χέλγκαντοτιρ

Για το αναλυτικό Leaderboard του German Throwdown πατήστε ΕΔΩ

Για το αναλυτικό Leaderboard του Lowlands Throwdown πατήστε ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts