Πρώτοι αγώνες CrossFit για αστυνομικούς στην Ελλάδα!


Από τα σπάργανά του, το CrossFit είχε συνδεθεί με τα σώματα ασφαλείας. Προτού η φήμη του εκτοξευθεί σε κάθε άκρη του πλανήτη, η μεθοδολογία που ανέπτυξε ο Γκρεγκ Γκλάσμαν χρησιμοποιούταν κυρίως από πυροσβέστες, αστυνομικούς, ακόμα και τον στρατό των ΗΠΑ, προκειμένου να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση των μελών τους. Εξάλλου, οι πτυχές στις οποίες «στοχεύει» το CrossFit, όπως δύναμη, ταχύτητα, αντοχή κλπ., είναι κομβικής σημασίας για τα σώματα ασφαλείας. 

Ηρθε η ώρα, λοιπόν, και στη χώρα μας να γίνουν οι πρώτοι αγώνες CrossFit για τα μέλη της Αστυνομίας. Η Αθλητική Ενωση Αστυνομικών Ελλάδος (ΑΕΑΕ), που προσπαθεί να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερα αθλήματα στα πρωταθλήματα μεταξύ των αστυνομικών της Ελλάδας, διοργανώνει τους 1ους αγώνες λειτουργικής γυμναστικής αστυνομικών στις 16 και 17 Ιουλίου στο γυμναστήριο Campus Kifissia. Το εν λόγω είδος προπόνησης είναι αρκετά διαδεδομένο στη χώρα μας και μεταξύ των ενστόλων και τώρα ήρθε η ώρα και για τους πρώτους αγώνες! Εκεί, δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι Ειδικός Φρουρός ή... στρατηγός! Απαντες ξεκινούν από το μηδέν με στόχο την κορυφή!


Μάλιστα, την οργάνωση και τα workouts τόσο της προκριματικής όσο και της τελικής φάσης έχει επιμεληθεί ένας εκ των κορυφαίων αθλητών CrossFit στον κόσμο: Ο Γιώργος Καράβης, που έχει συμμετάσχει πέρυσι στα CrossFit Games, ενώ φέτος θα διεκδικήσει εκ νέου την πρόκρισή του στην κορυφαία διοργάνωση σε περίπου 2 εβδομάδες μέσω των ημιτελικών του Λονδίνου. 

Ο Ελληνας αθλητής που ασχολείται παράλληλα και με τον αθλητικό προγραμματισμό, μέσω της πλατφόρμας του, Basement Training, έχει σχεδιάσει τα event που θα κληθούν να εκτελέσουν οι συμμετέχοντες στις τρεις κατηγορίες του αγώνα:

-Scaled Women

-Scaled Men

-Elite Men

Ηδη οι εγγραφές για τα προκριματικά έχουν ανοίξει και όσοι αστυνομικοί ενδιαφέρονται να αγωνιστούν μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 15 Ιουνίου δηλώνοντας συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ

Τα βίντεο των προκριματικών μπορούν να αναρτηθούν έως τις 23/6, ενώ την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθούν όσοι προκριθούν στα τελικά, ήτοι

-Δέκα (10) αθλήτριες στην κατηγορία SCALED WOMEN

-Είκοσι (20) αθλητές στην κατηγορία SCALED MEN

-Δέκα (10) αθλητές στην κατηγορία ELITE MEN 


*Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα της ΑΕΑΕ πατώντας ΕΔΩ 


Κατά τη διάρκεια των προκριματικών, οι αθλητές θα κληθούν να εκτελέσουν τρία workouts. 

Workout 1

Amrap 12’

15 CALORIES ROW

12 THRUSTERS 40 KG

9 BAR FACING BURPEES



Workout 2

4 ROUNDS FOR TIME

14 TOES TO BAR

14 ALT. DB SNATCHES

22.5 KG56 DOUBLE UNDERS

TIME CAP: 10 minutes



Workout 3

FOR TIME

50 WALL BALLS @ 9 kgs

40 BOX JUMP OVERS @ 60 CM

30 DEADLIFTS 80 KG

40 BOX JUMP OVERS @ 60 CM

50 WALL BALLS @ 9 KG

TIME CAP: 12 minutes



*Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής της λειτουργικής γυμναστικής, ΛΑΖΟΓΚΑ Γεωργία τηλ. επικ. 6936379914 και ΓΟΥΛΑ Κωνσταντίνο τηλ. επικ. 6975203113. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts